Кандида

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by malaaa, Dec 22, 2009.

1. Tw<3

Tw<3 Истакнат член

Девојки потребен ми е совет ИТНО доколку може некоја да ми се обрати ДМ!!

2. meri24

meri24 Истакнат член

Девојки се мачам и јас со кандида, а во меѓувреме пред да ја имам се обидуваме за бременост, пробав со канестен маст не помага, пробав и со сода истп така, денес се напив флуконазол капсула, колку е штетна доколку настане бременост?

3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Za kandidata ubavo e da pies propolis jas denes zemav za kerka mi ona ja ima na jazikot I da jades luk navecer da ne ti go soboruva pritisokot I dolniot ves da go peglas I med so propolisot I imunitetot da go pojacas so maticen mlec so propolis I med I da se mies so kamilica i da ja smenis toaletnata hartija

4. guardatela

guardatela Истакнат член

Дали некоја од вас има искуство со проширена габична инфекција на грло,желудник?Како се докажува, како се третира?

5. jok

jok Истакнат член

Нистататин капки се пија,т одат без рецепт. И флуконазол капсули, само нив мора да ги препише отоларинголог или друг специјалист.

guardatela likes this.
  6. Simonss

Simonss Истакнат член

Здраво, имав кандида пиев апчиња што ми ги препиша докторката меѓутоа вагиналниот секрет се уште го имам. Може ли некој од искуство да ми каже како да го спречам вагиналниот секрет ? Кои вагиналети ги имате користено или пак на некој природен начин, би ви била благодарна.

7. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Кандида во црева искуства, терапии?

8. ninaaa1

ninaaa1 Нов член

Kako dozna deka imas kandida vo creva, te molam da mi odgovoris, so kakov test?

Kako ispituvate kandida vo usta I organizam I kade? Preku maticen, preku krv ili izmet? Ve molam na odgovor

Last edited by a moderator: Nov 21, 2020
  9. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Преку измет

Во уста е со брис

Last edited by a moderator: Nov 21, 2020
    Trajce1981 likes this.
  10. Laurynhill

Laurynhill Истакнат член

Дали е симптом на Кандида лупење на кожата околу вагината, бидејќи имав Кандида претходниот месец но помина, па имав добиено до вчера и приметив дека имам лупење и црвено е таму каде што се лупи. Често се бричам, што можно да е причината ама не знам, прв пат ми се случува ова. Дали му се има случено на некој и како го излечил?

11. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Дали се пијат и некои апчиња во комбинација со вагиналетки за кандида? Докторката ми кажа дека само вагиналетки ми е доволно и неколку дена откако ги искористив, ми се исчисти супер бев и сега пак ми се појави.. Не знам што да правам, многу ме нервира :(:(:(

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ти се појавува затоа што јадеш благо и леб многу. Треба да ја балансираш исхраната, да исфрлиш леб, благо и газирано. Многу јогурт насабајле по можност. Повеќе вода, зеленчук.
    Не се пијат лекови, ќе си купиш други појаки вагиналетки ќе ти препише докторката плус регулирана исхрана.

martiiinna and krofnicka27 like this.
  13. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

И пробиотик е добро да се земе

krofnicka27 likes this.
  14. motojlo

motojlo Истакнат член

Јас имам пиено таблети флуконазол, гинекологот ми ги препиша. Прво ми даде една доза од 100 или 150 мг (не се сеќавам точно пред 2-3 години беше) ама не ми делуваше. После ми препиша 2 пакетчиња од по 50 мг (мислам дека ги пиев прво една недела редовно по 2 пати на ден, па пауза правев една недела и тие што ми останаа ги пиев по едно на ден, така некако беше, не земајте за 100% точно) па ми помина кандидата. Секако напоредно со терапијата пиев витамин Ц 1000мг на ден, многу јогурт и внимавав на исхрана, тој период индустриски шеќер не внесував можеби 6 месеци и ограничив останати јаглехидрати колку што можев на минимум. Исто така ефикасно ми е покажано и кантарионовото масло, го имам најдено и во вид на вагиналети. @krofnicka27

Last edited: Dec 25, 2020
    krofnicka27, MaxiJ and buba4e89 like this.
  15. Kaley

Kaley Популарен член

Што може да земам наместо вагиналети за кандида додека имам менструација?Многу ми е непријатно, а денес добив и неможам да појдам на гинеколог. Сум имала претходно и сега еве пак ми се повторува исти симптоми, ми поминувало со вагиналети полигинакс, но сега што може да направам за време на менструација...?

16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Исфрли шеќер.
    Пиј чај од брусница, внесувај повеќе протеини, зелен зеленчук, пиј кефир ( направи си едно чавче кефир и лажичка цимет) и наутро на гладно некако пробај да го испиеш, земи витЦ од 1000...

Kaley likes this.
  17. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Здраво девојки!
    Имам бел исцедок од вагината од и малку чешање без мирис. Околу усните имам како бели топченца густ секрет, многу сум испаничена, дури среда ќе одам на гинеколог (нема слободен термин). Имала ли некоја слични симптоми и дали е кандида или сранува збор за друга инфекција. Ви благодарам

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Кандида.

19. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Чекам резултати од пап тест, ставам вагиналети, сум имала воспалание.
    Ти благодарам

buba4e89 likes this.
  20. FedoraFedora

FedoraFedora Истакнат член

I jas istite simptomi ,,sto vi kazaa ,,ne mi se ide na lekar radi koronava,,,do sega se mi bilo uredno na ginekolog,,,ama pretera so blago,,