Прет пола саат кивнав два пати вториот пат на раката имаше и крв.... Пробав по гугал али не најдов ништо.... Сеа ме фаќа паника тоа ми се случува прв пат не знам како ќе дочекам да идам на лекар и да видам што е.... Ако некој имал вакво искуство ве молам пишете.... Spoiler еве како изгледаше ја сликав за да ја покажам на доктор
Може претходно ти течело крв од носот па затоа.Незнам што друго би можело да е.Мене пред 3 месеци од уста ми претече.А истиот ден од носот ми течеше, па си поврзав дека ми е од тоа.
Не ми е од носот ништо течело, изненадно кивнав и ете тоа имав на раката и сеа мислам на најлошо.....
Мене така еднаш ми се случи,кога кивнав,крв ми истече.Докторот ми кажа дека е од промена на времето,беше жешко паметам,наеднаш ладно стана.Моето од тоа беше,сега твоето не знам,најарно ти е да отидеш да се провериш и крвта да не ти е слаба,зошто крв од носот тече од анемичност,слабокрвност,и мене еден период од тоа ми течеше.
Се надевам дека не е ништо страшно ке одам денес на лекар инаку крвта ми е јака скоро ја проверував секогаш имам хемоглобин над 140 а никогаш ми нема од нос течено крв
ништо страшно, кога киваш се напнуваш за да го исфрлиш воздухот, па од тој напор пукнале капилари во носот и ти истелко крв. Не се секирај
Kako sto kaza clenkata pogore sigurno ti puknal nekoj kapilar Nema mesto za panika Se izvinuvam za latinicata
Аман сликава во спојлер ставете ја некој јаде, некој штотуку јадел.... И ништо страшно, капилар пукнал. Се дешава.
Тоа може да биде и од СИНУСИТЕ имав сличен проблем, зборувам ако си имала проблем со синуси од порано...
Сега не сум баш стручна,ама можеби на несакање онака несвесно си се удрила некаде така нешто на носот па ти доаѓа да кивнеш...мислам дека не е страшно...
Ne sum imala problemi so sinusi nikogas... Taka odednas si kivnav i se sluci toa bev mnogu isplasena zatoa sto ne sum imala nikogas takva situacija i ne znaev sto da mislam ali najverovatno nisto strasno se nadevam nema da se povtori
Зошто, о, зошто се отвараат само нови теми? Има тема за здравствени проблеми, има мал милион други теми каде може да се смести прашањево и да добие одговор. Ништо страшно не ти е тоа. И аман, немојте веднаш како некои хипохондрици - кивнав, ми протече крв, сега мислам на најлошото и гуглам (што е уште полошо). Жив човек си, се случува сешто. Може да е опасно ако се случува повеќе пати или подолго време. Што требаше летоска ние да направиме? На брат ми цел месец крв од нос од чиста мира му течеше... Па дури и тоа не беше опасно, му препишаа многу Ц витамин и средство за стеснување на крвните садови и помина. Вака, ако си била настината, може да кивнеш и крв да ти протече. Може ако ти бил повисок притисокот, исто. Ако си вложила повеќе напор при кивањето, може ти пукнал капилар, ама она најлошото и други лоши работи ретко се испоставува дека ги имаш. Затоа уживај и пливај и малце помалце со гугл и со потресување за секоја ситница.
Иди бе на лекар што се заебаваш на форум со крв на рука? Ако ти се деси пак такво нешто иди дирекно на лекар...