Колор шампон

Discussion in 'Коса' started by Wild.Child, Jul 9, 2010.

1. ton4ica

ton4ica Истакнат член

Стај си фарба најдобро и онака не се оштетува од фарбање повеќе се оштетувс од пеглање и фенирање

koritsaki likes this.
  2. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

се свртив на кна пошто е без хидрогениа мене многу ми паѓаше,и многу ми ослабе и затоа сега ми е страв од класична фарба

ton4ica likes this.
  3. Lovely

Lovely Популарен член

Јас неколку пати ставав црвен колор шампон, а сега сакам да променам и да ставам кафеав. Но имам едно прашање до вас, дали мислите дека колор шампонот моџе да ја оштети косата?[​IMG]

4. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Пa не oштетувa тoлку зaштo немa aмoнијaк aмa незнaм кaкo ќе ти фaти зaштo црвенoтo тешкo се прекривa

5. girl.09

girl.09 Истакнат член

девојки да ве прашам косата ми е омбре мојата природна и врвовите плава, сакам со колошампон црна да ја праам пошо ептен нејкам со фарба да ја унисхтам и онак аомбрето со бланж го праев, и сеа дали има црн колошампон дали ќе фати од рпилика кај вас како излегло, читнав нешто као „еднашка го фатив и коренот“ што има врска коренот не треба да се допре ?

6. Модо

Модо Истакнат член

Другарка на сестра ми го ставила овој наа веке фарбана црвена коса и ем и испадна бојата ем и траеше неколку недели. И башка ко што видов на нивната страна има доста нијанси на розево, само не знам дали сите ги има и во дм, зошто од таму е купен

angelche16 likes this.
  7. IthoughtIwasAnAllien

IthoughtIwasAnAllien Истакнат член

_vyrn_805166.jpg
    Ставив ваков колор шампон и ИЧ не ми фати. ИНаку имам смеѓа коса и стварно не знам зошто бар малку нема ниту виолетов сјај. Некој да имал слично искуство?

8. Мис Стоун

Мис Стоун Истакнат член

каде можам низ скопје да најдам син колор шампон? и дали ќе ми фати бидејќи имам доста темна коса?

9. angelche16

angelche16 Популарен член

Сакам да пробам малце со колор шампон да ја осветлам косата инаку имам плава коса сакам да ја осветлам како Ирмак од Милост :)

10. anichka94

anichka94 Популарен член

Имам темно кафена коса,дали ќе ми фати црн колор ?
    ама сакам скрос црна,без некој чудни сјајој што маваат на друга боја.
    Да не излезам лилјакова :?:

11. moon1

moon1 Популарен член

MarionShampoo.jpg 1.jpg
    На втората слика е мојата коса, никогаш не сум ја фарбала. Е сега дали црвениот колор шампон од првата слика би фатил на мојата коса?

12. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Не знам за тебе @moon1 ,но јас со друг шампон на палете тој,пробав на мојата коса(скоро идентична на твојата),и на крајот останав само со црвеникав отсјај...не изгледаше убаво :)

13. moon1

moon1 Популарен член

Денес се направив со шампонот, еве вака излезе
    DSC_0352.JPG

LadyR likes this.
  14. Avery

Avery Популарен член

Девојки, може да ми кажете марка на некој добар колор шампон? Не ми се експериментира...

15. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Да ти кажам право, ретко кој фаќа. Јас имам пробувано, и последен пат земав еден од ДМ, јас кафена коса тоа црно, ништо не направи. Мене само со еден ми успеа, и тоа во пластично тубиче а не во најлонче, ама не знам како се вика одааамна беше пред 3-4 години.
    Јас би ти рекла или деми/семи перманентна фарба да ставиш или прелив да направиш.
    Инаку не знам каква боја имаш сега и каква сакаш да добиеш?

16. Avery

Avery Популарен член

Имам светло кафеава со плави прамени шатирани и сакам црвен колор шампон да ставам. Се мислам да направам промена, но не сум сигурна дали ке ми се допадне, па сакав да пробам прво со колор шампон. Бидејќи основата ми е светла, би требало да фати. Инаку не сакам џиш црвена, туку по темна ( мислам дека махагони ја викаат таа нијанса). Инаку не сум запознаена со тие перманентни фарби, можеш да ми објасниш? Ти благодарам

17. Adi888

Adi888 Форумски идол

Дали има медова боја колор шампон? И некој поубав шо поубо ќе фаќа, тој розевиот од Мун шо го има поставено, кај мене не фати :( Некоја друга Марка?

18. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Не знам ни јас точно кои се, ама знам дека тие што не се трајни паѓаат повеќе и побрзо (другарка се фарбаше некоја виолетова боја, и за неколку месеци и падна ама сепак не целосно уште има некој примеси од бојата), ама мене не ми се допаѓа толку процесот додека падне фарбата зошто косата не изгледа баш убаво т.е. пола фарбана пола не, пола кафена пола виолетова. А и ти ако имаш плави прамени мислам дека ќе се шеташ шарена.
    Јас секогаш сум ЗА фарбање :lol: и би ти рекла фарбај се. АМА.. црвената е малце потешка боја, јас се имав фарбано една година црвена и тоа посветла, и кога се офарбав после тоа кафеава си го имав црвениот сјај. Мене и не ми сметаше толку ама може на некој ќе му смета. А тоа сјајот освен бланш или деколоратор ништо не го вади. Ако сакаш да ризикуваш зошто да не. Јас одам по мотото коса е ќе порасне, ама секој за себе си знае :)
    Офф, сакав да бидам од помош ама повеќе ти одмогнав изгледа. Ако знае некој друг нека ти кажува колор шампон, само не оној МАРИОН од ДМ.

19. Avery

Avery Популарен член

Фала ти за исцрпниот одговор :)

x.Daisy.x likes this.
  20. littleflower

littleflower Популарен член

Каде ги има колор шампоните на Palette?