Логика...

Discussion in 'Психологија' started by Angelche, May 25, 2010.

1. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

со логика ја тепам мајка ми
    е не у буквална смисла де :lol:
    често се случува да ме праша за нешто или да ми викне за нешто а јас си терам логички само логикава за математика и физика нешто не тера

meow22 likes this.
  2. ilipili

ilipili Популарен член

Често размислувам за ситуацијата логички и темелно.Ги разгледувам фактите и така донесувам свое мислење. Често ја користам логиката и ми беше еден од поомилените предмети на факултет кој што го одбрав и учев со задоволство. :)

3. meow22

meow22 Истакнат член

Користам секој ден :) Мислам дека логичката страна на мозокот ми е поразвиена од уметничката, креатицната :lol:

4. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Логиката ја користам во секакви ситуации.Можам да кажам дека секој ден користам лоѓика,и не мислам многу туку веднаш одговарам на тоа што логички прво ми паднало на ум...

5. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Логиката ми е слаба страна :(

6. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Ме мрзи да размислувам и тоа многу.И поради тоа мое неразмислување си имам направено бааѓи зелени во животов. :fubar:
    Незнам,логика користам само кога сум расположена,кога сум тука и кога сакам да размислувам.Инаку слабо. :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

7. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Секогаш ја користам логиката. Зашто да не ја искористам кога веке ми е „подарена“, нели? :)
    Секогаш гледам логички да ги решам проблемите, секако доколку можат да се решат логички.

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Секојдневно ја користам, поготово на факултет кога ќе ме стане професорот а не го знам точниот одговор.

9. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Секојдневно ја користам логиката,дури претерувам и понекогаш ми смета затоа што повекето површно размислуваат и не се трудат да ја вклучат малку логиката и мозокот за размислување!

Gordana10 likes this.
  10. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Ја користам многу често во секојдневниот живот, на пример ја немам научено лекцијата малку логички размисли и состави нова дефиниција :wasntme: :geek:
    Не ме мрзи да размислувам ама кога се работи за математика готово запирам, ниту мислам логички ниту знам да ја решам задачата, особено кога се работи за текстуална или геометрија.
    А вака општо во секојдневниот живот и на школо е добредојдена, ама кој колку ја има и користи. :)

11. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Многу често ја користам логиката, а со неа си терам по свое, си зборам и зборам а никој не сваќа што сакам да кажам. А, што е најважно логиката секогаш ми е одобрение: Мисли логички, Зар не си слушнала за Логика, Логика сестро итн, кога некој ме напаѓа дека она што го зборувам нема врска... :rofl:

12. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

размислувам логички само незз зошто немозам да ресавам математички и физички зогички за дачи

иначе каква е климата во пустина
    -пустинска (еве ти моја логика, ја пишав на тест :) )

13. Cacy

Cacy Популарен член

Размислувам за повеќе работи логички,бидејки мислам дека за се има некое логично решение :)
    Сакам да размислам добро и да ги согледам сите опции пред да направам нешто.

14. sweet-star

sweet-star Популарен член

Логиката не се употребува само во математика,треба да си ја употребиш во секојдневниот живот,а тоа значи да размислиш за постапките,дали треба да биде така,дали има смисла тоа што го правиш,дали тоа е логично.Значи,да има логика во твоето однесување и размислување. :)

15. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Во последно време многу често го употребувам овој збор. Дури и кога грешам во размислувањето дадам логично објаснување за тоа :D

16. Silver.E

Silver.E Популарен член

Имам другарка која претерува со логиката.
    На секоја реченица, си бара логика, кој, што, зошто рекол...

И навистина претерува.
    Претерува со нејзините логики, кои 90% се покажани погрешни.

Имаше дечко, и за него само логики правеше.
    (Еј, ме викна во 15ч, значи вака-значи така...еј, ми рече хххх значи ова-значи она...И само се караше)

Таа секој ден се кара со сите нас, зошто е опседната со тие логики (кои си ги научила од такви емисии, филмови) и буквално не знаеш што да кажеш. Се погрешно сфаќа.

**

И јас користам логика, но за што треба, и кога треба, а не тоа да ми го загорчува животот.

17. poenta

poenta Форумски идол

Ги користам начелата на логиката во склоп на моите размислувања и однесувања.Но не се водам слепо според науката,туку во ситуации кога навистина ми треба.