Лоши соништа

Discussion in 'Психологија' started by Nicki_N, Dec 13, 2016.

1. Nicki_N

Nicki_N Активен член

Здраво девојки. Ви се случило ли подолго време да имате кошмари? Како сте си помогнале? Јас ке ви раскажам една моја случка, не очекувам од сите да верувате бидејки ретко кој верува во вакви работи. Летово отидовме со друштво во Охрид на одмор. Немавме смештај па таму баравме, и најдовме кај една жена. Само што отидовме во куќата имаше некоја чудна (негативна) енергија. Одлучивме да преспиеме бидејќи веќе беше касно и бевме многу уморни. Другиот ден побаравме друг смештај,но Охрид беше преполн бидејќи беше празникот 1,2 август и моравме да останеме таму. Сопствениците на куќата беа некако чудни, не знам да ви опишам како,но само да ги погледнете во очи ке сфатите дека нешто не е како што треба. Првиот ден помина онака, ништо посебно. Преседовме дома бидејќи никој од нас немаше желба да прави нешто, сите бевме некако без енергија. Инаку бевме две другарки и тројца другари. Е веќе од третиот ден лично јас, СКРЕНАВ. Почнав да слушам некои гласови, да гледам сенки, морници ме лазеа. Кога ке легнев да одморам,се гушев, не можев воздух да земам. Вечерта завршив и во болница, ми ставија инекција бидејќи многу ми беше лошо. Разговаравме сите и сите кажаа дека нешто им се случува. Исто така гласови, сенки, а уствари нема никој.. Целата куќа беше морничава. Имаше и други случки,но ке треба уште еден ден да раскажувам.. Тогаш сфативме дека треба да си одиме веднаш. Се спакувавме и право за Скопје. Само што стигнавме отидовме кај бајачка сите. Жената кога не виде се наежи, рече дека носиме премногу негативна енергија и потврди дека во таа куќа нешто се случувало. Како што ни објасни она, проколнато било местото.. Ни баеше на сите и така си отидовме дома. Кога стигнав дома тоа беше 14 часот легнав да спијам и се разбудив другиот ден вечерта во 11 часот.. :whew: Тоа се премногу часови спиење,воопшто не сум се разбудила ни во вц да одам. Истото се случи со сите, сите спиевме со саати.. Е од тогаш луѓе јас немам раат.. Постојано имам страв во мене, од сопствената сенка се плашам. Имам одвратни кошмари кој што многу ми влијаат, не можам да се соземам недела дена после тоа.. Спијам со запалено светло..Сеуште знае да ми се причини нешто,некоја сенка,некој глас.. Решив да одам на психијатар, но не ми помогна воопшто. И раскажав се, и таа ми рече дека тоа е од тоа што сум го доживеала, дека не е страшно и ми даде Релаксан апчиња за да се смирам наводно,но ништо не се смени.. Не знам колку ми верувате во ова, но јас сериозно имам проблем, ќе полудам веќе, само на лоши работи мислам, само лошо сонувам, немам енергија, немам желба за ништо.. Не знам што да направам... Дома не сум им кажала сеуште, не сакам да ги загрижувам, а и искрено не знам колку ќе поверуваат.. ;(

Last edited: Dec 13, 2016
    foreverMATH and irenadaniel like this.
  2. Hoj

Hoj Активен член

Јас лично ти верувам,верувам во негативна енергија,само не заборавај дека главна улога е мозокот, тоа што ти сакаш да мислиш тоа мислиш, мој совет...преуреди си ја собата каде што спиеш, премести ги предметите, да ствотиш нова енергија во собата..пробај да влегува повеќе светлина..почни да читаш љубовен роман..и пред да заспиеш мисли на природата или на самиот роман...среќно

Cinderfakinrella and Nicki_N like this.
  3. Ketchup

Ketchup

Колку време одеше на психијатар? Некогаш е потребно повеќе време за да се дојде до посакуваниот ефект. Имаш ли хоби? Занимавај се со нешто постојано за повеќе да не мислиш на тоа. Читај книги, гледај филмови, дружи се...

4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Која куќа беше? Нешто ми е познато...
    Земи осветена водичка, измиј се и пробај да не мислиш на тоа (зависи која вера си.) Готово, било па поминало. Со мислењето само го храниш стравот. Наместо тоа, мисли на нешто убаво, позитивно. Насочи се кон некои активности, вежбањето многу помага. Сега се е само во твојата глава, треба да го отфрлиш непосакуваното.

5. Nicki_N

Nicki_N Активен член

Куќата е кога одиш накај метропол хотелот, во коњско..

6. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Леле иста случка пред 15 год ама во Струга,другарка ми кажуваше дека буквално слушале гласови ,чекори и за два дена си заминаја,не е дека не вервам се е можно ,гледај не мисли повеке на случката речиси беше и помина заборави ја како лош сон

Nicki_N likes this.
  7. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Оди во црква на причесна ,не се врзувај за апчиња мој совет

Nicki_N likes this.
  8. foreverMATH

foreverMATH Активен член

Да. Обиди се да не мислиш на лоши нешта.:!: Излегувај со другарките,:) фати си дечко, :inlove:потсети се на своите цели(не знам на кое ниво на обрзование си средно, факултет, работа, како и да е посвети верме на тоа), почни да вежбаш јога и да правиш вежби за дишење(на интернет можеш да најдеш вежби за длабоко јогичко дишење кое дава многу енергија)(y), медитирање:sun: (ова е многу моќно нешто кое комплетно те релаксира и смирува и ти дава енергија заедно со јога), гледај УБАВИ филмови и читај ДОБРИ книги (кога реков убави и добри мислев на љубовни, социјални, акциони, забавни, комедични, авантуристички, а не хорор или паранормални:shake:). Како што спомнаа некои погоре внеси промени и свежина таму каде што живееш. Преуреди ја собата, (направи светол забавен ентериер, стави цвеќе, почни да чуваш домашно милениче на пр. куче), ако имаш време вклучи се во курсеви за странски јазици, за било што, некои социјални групи. Шетај се во природа почесто, излегувај на нови места со повеќе народ, луѓе... Разговарај... Едноставнo активирај го социјалниот живот повеќе и мислам дека тоа е најдобриот начин побрзо да заборавиш. Избегнувај вакви теми. Тури си у главата дека не веруваш (иако јас лично ти верувам дека си ведела и си слушнала самата). Колку години имаш? Знам дека може звучи смешно и глупо :$ама за почеток можеш да спиеш со некого (некое помало девојче што ти е другарка, мајка ти, ако имаш брат или сестра би било супер, или дечко, што знам, било кој во кој имаш повеќе доверба) Избегнувај да бидеш сама и да запаѓаш во мисли:shake:. Промени го животниот стил. Значи ти си психички здрава личност:) и според мене не ти треба психијатар.(y) Со тек на време ќе заборавиш.
    Се ќе биде во ред, верувај ми...:l:

и заборавив да ти кажам ако во собата или куќата чуваш стари непотребни работи што не ги користиш, би ти препрачала да очистиш се тоа и да фрлиш. Ја земаат твојата енергија и влечат негативна. Можеш да прочиташ фенгшуи и според тоа да ја уредиш собата, а не би ти било лошо ако си во можност да купиш од оние камења и пирамиди што привлекуваат позитивна енергија или одбиваат негативна не знам како беше.
    А за да имаш енергија покрај вежбање обрни внимание и на храната, јади здрава храна.
    Почесто посетувај црква. Кажувај молитви и мантри.

Ова се сите можни совети што можам да ти ги дадам, па ти си знаеш..

Можеш ли да ми раскажеш подетално за твоите случки во таа куќа во ЛП?Се разбираа ако не ти смета/те навраќа. Ме интересираат вакви нешта, затоа...

Last edited: Dec 16, 2016
    Hoj and Nicki_N like this.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@Nicki_N ако сакаш и тука јавно сподели подетално, баш и мене ме интересираат вакви појави

10. Nicki_N

Nicki_N Активен член

Ви благодарам за советите, ке се потрудам да ве послушам додека не сум полудела скроз. Инаку подетално.. Куќата беше на три спрата, но скали за третиот спрат немаше, а другар ми беше сигурен дека видел некој на терасата на третиот спрат.. Во куќата живееа маж,жена, дете од две години (кое што не престануваше да плаче 24 саати) и свекрвата која беше вампир (страшен поглед, будна 24 часа и све посматраше). Првиот ден кога влеговме во собата имаше само една слика на ѕидот, а другиот ден најверојатно додека немаше никој во собата ставиле слика од свекрвата и покојниот нејзин маж.. Во вц-то кога се туширав, а и другиве слушале гласови од прозорчето, а прозорчето беше во дворот позади што им беше запуштен и морничав, се и сешто имаше. Ние како друштво секогаш сме енергични, секогаш расположени за забава,шетање, а сега 4 дена не излеговме од таа проклета куќа.. А исто така интересна случка ние само што стигнавме друштво што биле таму си одеа, не ни кажаа зашто,но седеле само еден ден таму.. Ништо чудно и они да приметиле нешто. Инаку јас имам 23 години, толку сме отприлика сите што бевме 22-23-24.

foreverMATH likes this.
  11. veren

veren Истакнат член

Биди си спокојна ќе помине трпение само :)

12. I I

I I Истакнат член

А, чекај ова со куќата и летувањето не беше сон туку навистина бевте на летување. И како баш ме чуди ова што кога толку луѓе нудат сместување во Охрид вие не најдовте ниту едно за да ја смените куќата. И ако можеш кажи поконкретно за кошмарите (ги сонуваш луѓето од куќата, нешто друго). Инаку, мислам дека крстена вода би ти помогнало во случајов.
    И , прости ми ако грешам, но јас мислам дека нешто се имате скарано со газдите околу условите, плаќањето и сл. па вака им враќаш. :)

13. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се е до твојот мозок, потсвеста и те како е будна во РЕМ-фазата. Потруди се да мислиш на позитивни работи, да не мислиш на лошо (колку и да звучи тоа тешко и невозможно). Пробај со крстена вода, но ако можеш носи горски кристал како приверзок да ти ја исчисти душата од негативната енергија. Јас носев аметист, кристал на мојот знак Водолија и камен на мудроста. Го чистев со вода и го оставав да се полни на сончева енергија. По некое време, самото се скина и падна, без да се оштети. Го носев околу година и пол дена. Не сум го ставила повторно... Од небрижност.

Читај романи, излегувај, слушај музика, релаксирај се. Гледај комедии, никако хорори тоа може да ја поттикне твојата потсвест да биде уште побурна.

Опушти се, не зборувај многу за овие случки. И да: НЕ СЕ ВРЗУВАЈ ЗА ТАБЛЕТИ ЗА СМИРУВАЊЕ!!

Горскиот кристал е безбоен камен. Основни карактеристики се: Појачувач, рефлектор, приемник. Горскиот Кристал е задолжителен за секоја минерална збирка. Тој во себе го содржи целокупниот спектар на бои и одлично го појачува дејството на сите останати кристали во неговата околина. Тој е основен кристал без кој не може да се замисли изведување на кристалотерапијата. Ја поттикнува спиритуалната пприрода во нас, ја прочистува аурата, ги подобрува менталните и психичките способности и помага во фокусирањето и медитацијата. Терапевтски својства: Единствен Кристал кој може да се употребува во универзални цели. Претставува стабилен резонатор кој во себе ја содржи вродената енергетска вредност на клетката.

Last edited: Dec 17, 2016
    Nicki_N likes this.
  14. Nicki_N

Nicki_N Активен член

Јас не ни кажав кој се газдите за да би им враќала вака, навистина имам проблем те молам не трескај глупости.

biGirl likes this.
  15. Nicki_N

Nicki_N Активен член

Каде може да најдам ваков камен? И тоа со хороскопскиот знак не те сфатив баш.. Ако не ти е тешко да ми објасниш.

16. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

@Nicki_N Можеш да го најдеш кај Деко, дуќанчето им е кај рекорд. Се вика Македонски рубин. Инаку секој хороскопски знак има свој кристал. Работев таму едно време и така знам :)

Nicki_N likes this.
  17. I I

I I Истакнат член

Во ред, извини. :)

18. monnii-4

monnii-4 Истакнат член

Имав многу сличен случај. Буквално знам како ти е. Мене многу ми помогнаја медитациите. Труди се да ги контролираш мислите. Ако можиш разговарај со парапсихолог односно со биоенергија да те исчисти некој.
    Ти држам среќа и ти посакувам сѐ најдобро!

Nicki_N likes this.
  19. Ники.

Ники. Популарен член

Може некоја од вас да ми опише подетално во ЛП за каде поточно во Охрид и Струга станува збор,за што поточно ...:о
    Бидејќи често пати идам натака..скоро секој 3ет викендс сум..па да знам..да не се залетам и јас негде..о.О
    Уште некои црни мисли ми фалат..:/

Nicki_N likes this.
  20. Јаневски

Јаневски Популарен член

@Nicki_N
    Ништо не е.

А еве и да е, па рачунај колку духови имаш само од твоите предци, никој не смее да те чепне, ќе се испотепаат таму во тоа меѓупросторот со задгробниот живот и реалноста. Затоа има мир.

Чиста теолошка параметафизика.

Nicki_N likes this.