Маски за коса

Discussion in 'Коса' started by easyyyyy, Apr 15, 2011.

1. kate89

kate89 Популарен член

Многу ми е криво за маскава зошто ептен убаво ми ја прави косата, но ќе ја дотрошам и ќе ја сменам.
    Јас го имам и зелениот регенератор од Гарниер, тој со 5 билки што е, но никаков ефект нема, освен што има пријатен мирис.

2. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Јас го имам тој белиот со зелено капаче од алое вера , одличен е. Косава ја прави мека како и маската на Генера. А за мирисот немам коментар. Преубавоо..

kate89 likes this.
  3. mims-89

mims-89 Форумски идол

А маската за коса оваа што ја зборите на Генера како ја нанесувате? Да не ставате и на коренот на главата? Ако така нанесувате маска за коса од секоја маска ќе ви се случува истото, таа е наменета само да се нанесува по должината на косата, значи од ушите надоле. Никако на коренот, ем може да ви ја мрси косата т.е. кожата на главата или да ви се јави првут, опаѓање и други несакани последици.

4. steker

steker Активен член

JA kupiv vo kapiset vo aleksandr kozmetik kaj stokomak na glavnata ulica

rainbowec likes this.
  5. plava.90

plava.90 Истакнат член

маска орзен кај се наога во кој маркет? се пребарав неможам да најдам само регенератор и шампон :/

6. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Маскава ја земам од една фризерка, цело кило за 550 денари, од ленено семе. Може да се најде кај фризерки кои работат со еволушн производите, италијанско потекло има, edelstein е името на фирмата. Тука увозникот е исти така да лесно се наоѓа. Има ефект и тоа многу добар, омекнува дава сјај прелесна ја прави за чешлање и ја потхранува. а според грамажа што е преисплатлива за таа цена. Квалитетот е неспорен.

Дај бе вие од макадамиа спамирачите кој очај сте олабавете малце уште у фрижидер ве неам сретнато |(

7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Веро, Тинекс поголемите, Рамстор, Космо, ДМ, сегде ја има.

plava.90 likes this.
  8. mime87

mime87 Популарен член

Апсолутно никако не препорчувам маска од Генера му дадов шанса 2 пати на 2 различни не е работата дека само е евтина земија апсолутно ништо не му прави на косата и мн е течна,никаков резултат немав на косата напротив ставаш нешто исто како да не клаваш жива катастрофа,сега ја зедов Орзен се надевам дека ќе бидам задоволна...

9. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

^ Јас лично, пак, ич не сум задоволна од Орзен, немаше никаков ефект на мојата коса. Сè уште се дружам со Генера и не ми се случило нешто слично како што опишувате - паѓање коса и слично.. Нормално ја нанесувам само на краевите, чекам неколку минути и ја измивам.
    Јас лично само со Генера имам најпозитивно искуство.
    Да не користите истовремено и регенератор? Јас всушност се префрлив од регенератор на маска затоа што со регенератор - екстремно многу коса ми паѓаше :(

plava.90 likes this.
  10. steker

steker Активен член

Probajte gi freelimix maskite i tie se super zoltata i belata. Mozete da gi poglednete na ovoj link
    http://www.freelimixusa.com/ mislam deka bese 350 denar od 1 litar

11. plava.90

plava.90 Истакнат член

Бо регенераторот или маската на Генера додадете едно пакетшче или две цимет и една лажица пантенол или ад капки и ке добиете најдобра маска и регенератор :D

12. kate89

kate89 Популарен член

Јас ја користам само маската.Прво користев регенератор на Гарниер, но не бев задоволна, па го сменив за маската од Генера.
    Се сложувам дека е ептен добра маска, нешто добро мојава коса одамна нема пробано :),но можеби и до мене е проблемот.
    А сакам да ја земам на Орзен, зошто го користам нивниот шампон за сува коса и сум ептен задоволна.
    Маската воопшто нема ефект?Која си ја користела ти?

13. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Јас ја користев Генера со црвено капаче.. И сега гледам дека моја грешка било за маската на Орзен, ја помешав со друга, значи - ја немам користено, не можам да кажувам впечатоци за неа. Мислам дека ја помешав со Хоби (и не знам зошто) :)
    И јас многу долго време го имам користено шампонот на Орзен и бев многу задоволна, но косата ми се презасити од него и почна многу да ми се перути. Така што, можно е и тебе косата да ти се презаситила од маската на Генера, па ти прави проблеми.
    Ако ја пробаш маската и излезе добра, чекаме пофалби :D

kate89 likes this.
  14. Love16

Love16 Истакнат член

Јас ја користам маската на Pantene за оштетена коса исто така и регенераторот и многу сум задоволна :) и мирисот, а и косата е многу здрава сјајна и мека

15. friendy

friendy Форумски идол

Јас ја користам маската на Evolution за сува и оштетена коса и косата ми е како метла ако не ставам.

16. Pipaa

Pipaa Истакнат член

Многу сум задоволна од оваа echo, ја добив на поклон и се изненадив колку ми одговараше. Имам многу густа коса и буквално ми ја слепува, не сум бушава и без фенирање. Ја пробаа и другарки меѓутоа не им одговараше затоа што имаат ретки тенки коси па ги сплесна скроз :D. Кај нас не сум ја видела, од Грција ја земам за некои 6/7 евра за 500мл.
    echo-reapir-active-hair-mask.jpg
    А по читање на ваши искуства тука ја земав и Seri, и задоволна сум и од неа. Конкретно оваа ја користам
    farcom-seri-natural-line-hair-mask-with-ginger-and-green-tea-1000ml.jpg

Дома сега ги имам и двете па си ги користам најизменично :)

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Izvinete za latinicAva ama nemam mak. podrska na ovoj komp.

Kosata ja farbav so edna od 70 denari farba (shto gjavol me lupna)..i kako izgorena mi e i edvaj se rascesluva vceraa bev na frizer i mi kaza bez amonijak daa koristam farbi. Mi kaza itno da koristam maska za kosa. So regenerator nisto ne biduva za rascesluvanje...
    Koja e Namenata na maskata?

Preporacajte mi maska za ash blonde kosa i za izgorena... da ja upravam moram...
    Pooz

18. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Многу сум задоволна од оваа маска, ја прави мека косата и многу убаво мириса :inlove:

mims-89 and Fatalnata like this.
  19. lovemme

lovemme Форумски идол

Се согласувам со членката над мене предобра маска за коса е, омилена овој месец :)

20. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

И јас имам плава коса и ги користам маските на макадемија и еугене перма , на макадемија производи имаш некаде во капиштец ( баш прееска читав во темата за ДМ таму ќе прочиташ каде поточно ги има) а на еугене перма имаш во космо имаш шампони и маски за оштетена коса околу 900 ден се маските ама да знаеш вреди. А за фарба ти ги препорачувам на гарниер колор сензејшн и не се јаки фарбите и имаш убави плави нијанси јас ја користсм 111 , а ако ставиш без амонијак нема да ти фаќа воопшто фарбата плава коса не се одржува со фарби без амонијак за жал