Менструација

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by emilijakaraivanova, Jan 13, 2010.

1. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Да

Feminka22 likes this.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Да.

Feminka22 likes this.
  3. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Дали ве болат некогаш бубрезите за време на циклус? Мене и оној месец и сега ме болат некогаш за време на менструација бубрезите баш од страните.

GirlVolley likes this.
  4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Да :(. Последниов пат 3 дена бев како болна, омалаксана, се ме болеше, грб, половина, бубрези, СЕ.

Dream-Girl and GirlRose like this.
  5. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Искрено многу се плашам, пошто ме болат ненормално до степен да не можам да лежам на таа страна и тоа само сега. Инаку кога немам менс., не. И минатиот месец и сега исто... А, декември бев на гинеколог, ме гледаше и ми кажа се е ок...

6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Мене не
    Досега никогаш

GirlRose likes this.
  7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Да. Се ме боли тогаш, цел грб, половина, стомак, бубрези, ма сите органи што се таму, се распаѓам првите 2 дена.

8. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Мене ме боли и половината и бубрезите. Болката во бубрезите не ми е толку силна, ама во половината како скршена да ми е. Заради хорминските промени и ослободувањето на простагландини, нормално е да се јавува болка за време на менс. А бубрезите ти ги гледаа на ехо?? Ако не ти се, прегледај се и тоа, затоа што болката е поинтезивна.

GirlRose likes this.
  9. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Da.. Skoro sekogas

GirlRose likes this.
  10. Kasofi 033

Kasofi 033 Активен член

Devojki sakav da prasam iskustva vaka imam neredovna menstruacija no ovaj mesec mi dojde na 35 dena no vo mnogu temna kafeava krv..dali e normalno? Obilno mnogu i temno kafeava krv?

11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Породена сум ноември 2020. Менструација прва после тоа добив точно пред 1 година, крај на јануари мислам беше. Првите 3 месеци беше нередовна после се стабилизира на 26-27 дена. Е сега последниве 2-3 месеци ми доаѓа првите 2 дена многу оскудно, по 2-3 капки светло кафеав секрет на влошка и на бришење како на крај на добивање и веќе третиот ден протекува нормално и ми трае 4-5 дена после тоа. Прашањево ми е кој ден да го рачунам за прв ден? Дали се рачунаат тие 2 дена додека да пробие? На редовен гинеколошки преглед бев пред 6 месеци и сѐ беше во ред.

12. Macka023

Macka023 Истакнат член

Здраво, бев на гениколог денес. Крварам веќе 23 дена и сега ми препиша метилергометрин капки и ми рече да ги пијам и ако не се подобри ништо да одам после 3 дена за да види за друг третман. Ми кажа дека и ако се подобри сепак во наредните 10тина дена да одам на контрола за да се испита што е причината зошто миже пак да се повтори. Искранјно паничам и незнам што да мислам. Дали некоја имала некое вакво искуство да ми каже дали е нешто сериозна работата? И не сум бремена ниту сум имала абортус

13. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

На мене така ми беше откако се породив и прв пат добив. Првин ме боцкаа со 3 инекции и ми ги дадоа истите капки да ги пијам и плус некои апчиња. Кај мене престана, сега менструацијата ми е нормална. И не можевме да дознаеме зашто крварев толку време и толку обилно. Ќе престане, не се плаши. Само пиј и Витамин Ц и јади цвекло, месо за да не ти ослабне крвта.

14. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Породена сум пред година и половина циклус си добив на 40 дена . Си добивав најнормално на 27 дена. Сега добив на 18 дена. Знам дека не е ни за паника бидејќи прв пат ми се дешава да крварам помеѓу два циклуси но кога прочитав на гугл ми се стемна од дијагнозите. Дали се испитувале нешто дополнително вака при крварење а не е време за циклус...

15. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Како да не ми се лоши кога ќе видам колку крв губам?
    Ова почна да ми се дешава последниве пати, претходно не иако долги години добивам.

16. Mantub

Mantub Форумски идол

Од глетката на крв ти се лоши или многу крвариш?
    Еве за споредба ќе ти кажам за да не се плашиш дека многу крв губиш.
    Во една нормална менструација, со траење од 7 дена се губат околу 30 мл крв.
    7 дена ретко на кого му трае, најчесто 4-5.
    30 мл ако го поделиш на 7, испаѓа околу 4 и пол милилитри крв да губиш дневно.
    Тоа е помалку и од мала лажичка.
    Сето друго на влошките е друго ткиво, не е крв.
    Да не се плашиш дека многу ќе искрвариш, 4-5 мл дневно се ништо. Телото може 10 пати повеќе од тоа да произведе крв дневно.
    Ако имаш ептен обилни и болни менструации, тоа на лекар.

edna_malecka likes this.
  17. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Здраво, ве молам за совет дали некој бил со ситуација како мојата..
    имав вонматерична во август, примав 3 дози метатраксат. Крварев скоро 2 месеци. После тоа менструацијата ми беше многу кратка и оскудна.
    Во октомври примив 2 доза вакцина за ковид. Па имав циста и пиев дабростон.
    Добив нормално и цистата пукна. Во ноември добив нормално, правев ХСГ и од тогаш немам циклус…
    2 пати бев на лекар, бременост не е. Има еден фоликул кој стои така 1 месец, ендометриум тенок. Ми рекоа да пијам дабростон 5 дена по 2…
    Би ми било од помош било каков совет! Благодарам

18. arabella_

arabella_ Истакнат член

Дали кратки менстуации се причина за грижа?
    Секој месец се пократко ми трае , обично 4 дена беше , е сега почна 3 дена само од кои првите два крвари нормално, а третиот нешто минимално.
    На интернет читам дека е нормано од 3 дена па се повеќе , ама ајде да ве прашам и вас за мислење :)

19. anggell

anggell Форумски идол

За нормално е нормално, ама и секој организам е различен и нешто ако ти е невообичаено оди на доктор за да си бидеш мирна. Кај мене е секогаш 6,7 дена кај другарка ми 3 дена. Секој е различен.

20. angelche16

angelche16 Популарен член

Здраво девојки. Сакам да прашам од што може да доцни менструација толку многу? Требаше да добијам на 27ми јануари си рачунам по месец јас. Но уште ми нема дојдено. Со дечко ми имаме односи правев случајно тест ама не ни се сомневав на бременост. Мене и онака не ми е редовна. Некогаш имам на месец точно некогаш 1 недела касни некогаш 2 некогаш неколку дена. IMG_20220214_150617.jpg