Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.309
    Да

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Да.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.091
    Допаѓања:
    26.927
    Дали ве болат некогаш бубрезите за време на циклус? Мене и оној месец и сега ме болат некогаш за време на менструација бубрезите баш од страните.

На GirlVolley му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    16.241
    Да :(. Последниов пат 3 дена бев како болна, омалаксана, се ме болеше, грб, половина, бубрези, СЕ.

На Dream-Girl и GirlRose им се допаѓа ова.
  5. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.091
    Допаѓања:
    26.927
    Искрено многу се плашам, пошто ме болат ненормално до степен да не можам да лежам на таа страна и тоа само сега. Инаку кога немам менс., не. И минатиот месец и сега исто... А, декември бев на гинеколог, ме гледаше и ми кажа се е ок...

6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Мене не
    Досега никогаш

На GirlRose му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.314
    Да. Се ме боли тогаш, цел грб, половина, стомак, бубрези, ма сите органи што се таму, се распаѓам првите 2 дена.

На krofnicka27, GirlRose и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  8. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    16.241
    Мене ме боли и половината и бубрезите. Болката во бубрезите не ми е толку силна, ама во половината како скршена да ми е. Заради хорминските промени и ослободувањето на простагландини, нормално е да се јавува болка за време на менс. А бубрезите ти ги гледаа на ехо?? Ако не ти се, прегледај се и тоа, затоа што болката е поинтезивна.

9. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    12.614
    Da.. Skoro sekogas

10. Kasofi 033

Kasofi 033 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7
    Devojki sakav da prasam iskustva vaka imam neredovna menstruacija no ovaj mesec mi dojde na 35 dena no vo mnogu temna kafeava krv..dali e normalno? Obilno mnogu i temno kafeava krv?

11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Породена сум ноември 2020. Менструација прва после тоа добив точно пред 1 година, крај на јануари мислам беше. Првите 3 месеци беше нередовна после се стабилизира на 26-27 дена. Е сега последниве 2-3 месеци ми доаѓа првите 2 дена многу оскудно, по 2-3 капки светло кафеав секрет на влошка и на бришење како на крај на добивање и веќе третиот ден протекува нормално и ми трае 4-5 дена после тоа. Прашањево ми е кој ден да го рачунам за прв ден? Дали се рачунаат тие 2 дена додека да пробие? На редовен гинеколошки преглед бев пред 6 месеци и сѐ беше во ред.

12. Macka023

Macka023 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    52
    Здраво, бев на гениколог денес. Крварам веќе 23 дена и сега ми препиша метилергометрин капки и ми рече да ги пијам и ако не се подобри ништо да одам после 3 дена за да види за друг третман. Ми кажа дека и ако се подобри сепак во наредните 10тина дена да одам на контрола за да се испита што е причината зошто миже пак да се повтори. Искранјно паничам и незнам што да мислам. Дали некоја имала некое вакво искуство да ми каже дали е нешто сериозна работата? И не сум бремена ниту сум имала абортус

13. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    220
    На мене така ми беше откако се породив и прв пат добив. Првин ме боцкаа со 3 инекции и ми ги дадоа истите капки да ги пијам и плус некои апчиња. Кај мене престана, сега менструацијата ми е нормална. И не можевме да дознаеме зашто крварев толку време и толку обилно. Ќе престане, не се плаши. Само пиј и Витамин Ц и јади цвекло, месо за да не ти ослабне крвта.

14. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Породена сум пред година и половина циклус си добив на 40 дена . Си добивав најнормално на 27 дена. Сега добив на 18 дена. Знам дека не е ни за паника бидејќи прв пат ми се дешава да крварам помеѓу два циклуси но кога прочитав на гугл ми се стемна од дијагнозите. Дали се испитувале нешто дополнително вака при крварење а не е време за циклус...

15. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.701
    Како да не ми се лоши кога ќе видам колку крв губам?
    Ова почна да ми се дешава последниве пати, претходно не иако долги години добивам.

16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Од глетката на крв ти се лоши или многу крвариш?
    Еве за споредба ќе ти кажам за да не се плашиш дека многу крв губиш.
    Во една нормална менструација, со траење од 7 дена се губат околу 30 мл крв.
    7 дена ретко на кого му трае, најчесто 4-5.
    30 мл ако го поделиш на 7, испаѓа околу 4 и пол милилитри крв да губиш дневно.
    Тоа е помалку и од мала лажичка.
    Сето друго на влошките е друго ткиво, не е крв.
    Да не се плашиш дека многу ќе искрвариш, 4-5 мл дневно се ништо. Телото може 10 пати повеќе од тоа да произведе крв дневно.
    Ако имаш ептен обилни и болни менструации, тоа на лекар.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Здраво, ве молам за совет дали некој бил со ситуација како мојата..
    имав вонматерична во август, примав 3 дози метатраксат. Крварев скоро 2 месеци. После тоа менструацијата ми беше многу кратка и оскудна.
    Во октомври примив 2 доза вакцина за ковид. Па имав циста и пиев дабростон.
    Добив нормално и цистата пукна. Во ноември добив нормално, правев ХСГ и од тогаш немам циклус…
    2 пати бев на лекар, бременост не е. Има еден фоликул кој стои така 1 месец, ендометриум тенок. Ми рекоа да пијам дабростон 5 дена по 2…
    Би ми било од помош било каков совет! Благодарам

18. arabella_

arabella_ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    364
    Дали кратки менстуации се причина за грижа?
    Секој месец се пократко ми трае , обично 4 дена беше , е сега почна 3 дена само од кои првите два крвари нормално, а третиот нешто минимално.
    На интернет читам дека е нормано од 3 дена па се повеќе , ама ајде да ве прашам и вас за мислење :)

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.511
    Допаѓања:
    10.573
    За нормално е нормално, ама и секој организам е различен и нешто ако ти е невообичаено оди на доктор за да си бидеш мирна. Кај мене е секогаш 6,7 дена кај другарка ми 3 дена. Секој е различен.

20. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    Здраво девојки. Сакам да прашам од што може да доцни менструација толку многу? Требаше да добијам на 27ми јануари си рачунам по месец јас. Но уште ми нема дојдено. Со дечко ми имаме односи правев случајно тест ама не ни се сомневав на бременост. Мене и онака не ми е редовна. Некогаш имам на месец точно некогаш 1 недела касни некогаш 2 некогаш неколку дена. IMG_20220214_150617.jpg