Како оди процедуратаз за ставање спирала?Ке можеш да ми објасниш?Инаку колку што знам овој тест птеку крв бтхцг дава најточни резултати..или грешам
Da preku krv e najtocno Zakazi si na ginekolog treba toj da ti ja stavi, bakarna spirala znaci nemoj hormonska da stavas- moja preporaka
Дали ви касни менструацијата и вас периодов? Веќе 30ти ден поминува а уште ми нема пробиено. Обично ми иди на 28/9 дена, сега ја нема никаде. Бременост исклучена, ако сум имала односи секогаш биле заштитени, така да останува да почекам да пробие. А периодов ми е стварно напнат и стресен, не сум ниту одморена ниту наспана како шо треба. Можи да е до тоа.
Ми каснеше 7 дена и ми е многу пообилна од нормално, на работа на еден саат менував улошка па едвај до дома стигнав. Не знам дали треба да се загрижам? Други симптоми немам. Освен лево на лицето некои болни огромни неколку акни кои ми поминуваат веќе. И пред да добијам имав кафеав исцедок само еднаш сабајлето и вечерта добив. И тироидната може да ми е над нормалата над 4-5, не знам дали тогаш е пообилна или изостанува.
Мн често имав нередовна менструација. Некогаш имав 5-10дена порано, некогаш ми ласнеше со месеци. Бев на генеколог кога ми доцнеше ми дадоа примолут нор и се среди. Но сега после неколку месеци ми дојде 9дена р меѓу два циклуса. (9дена пауза од последната менс.)Како е можно ова? Дали е опасно?
Да, на мене ми се случува тоа и баш се прашував дали и на другите. Буквално најнормален циклус имам, секогаш на 28ми, понекогаш 27ми или евентуално 26ти ден ми доаѓала, но ноември и декември ми дојде на 31ви ден, што е малку чудно. Инаку кога се прогласи пандемија, март 2020, тогаш ептен ми каснеше, на 33ти ден добив. Најверојатно ради стрес.
Здраво девојки, дали е нормална менструација доколку не е обилна, светла е (како розевА) и трае 3 дена, или пак можеби е рана бременост?
Нормална е. Не знам што е вообичаено за тебе ама има жени што толку им трае секогаш и немаат обилни менструации. И се чудев на другарка кога ми викаше дека со секојдневните влошки ги проаѓа менструациите. Мене при промена на клима ми се менуваше т.е. скратуваше времетраењето. Ако поинаку ти изгледал циклусот и сега се сменило нешто можеби се должи на хормонска промена. Прашај гинеколог најдобро за се што те мачи
Mene trebase denes da mi dojdi ne mi dojdi ne veruvam deka sum bremena imav odnos samo edns bez svrsuvanje vnatre. Koga mi bea plodni denovi gi primetiv imav plodna sluz do prvi januari nekade, neznam zosto uste ne dobivam se nerviram mnogu prv pat mi docni sekogas mi doaga na vreme. Imam bolki vo gradi I pokacena mi e temp na 37 veke cela nedela. Posle kolku dena od docnenje da odam na ginekolog ako ne mi dojdi da ja vidam pricinata.
Од декември навака нема на која не и доцни, со која и да почнам муабет на темава се жали на доцна менструација. И тоа со денови некој и недели. Што е работава којзнае
Дали е нормално да се осеќаш исцрпено и да ти се гади кога имаш втор ден? Менување расположение, осетливост на светлина, раздразливост.
Здраво, дали некоја од вас имала слично искуство? Секој месец првиот ден од менструација ми е ист. Прво добивам, па следи пролив и после повраќање со ужасни болки. Буквално не можам да станам од кревет. За болка имам пробано се и делува минимално, моментално пијам Buskopan за мускулите и прашок Coxin за болка по препорака на гинеколог. Откако ги испијам веќе сум исцрпена од повраќањето и заспивам, кога се будам после некој час уште имам болки ама ми е многу подобро, Вака ми е само првиот ден. Пред неколку месеци гинеколог ми дијагностицира полицистични јајници , пред да одам бев сигурна дека имам ендометриоза бидејќи ги имам сите симтоми, а и мајка ми имала. Отидов и кај друг гинеколог, која сега ми е матична и повторно правевме ехо по кое и таа потврди дека имам полицистични јајници. Правев и пап, се е во ред. Не примам никаква терапија бидејќи имам редовна овулација и менструација. Од тоа што имам прочитано, не ми е јасно што е причината за толку болна менструација, не знам веќе како да се справам…