Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. steffriss

steffriss Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    1.449
    Како оди процедуратаз за ставање спирала?Ке можеш да ми објасниш?Инаку колку што знам овој тест птеку крв бтхцг дава најточни резултати..или грешам

2. Mantisa

Mantisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    85
    Da preku krv e najtocno
    Zakazi si na ginekolog treba toj da ti ja stavi, bakarna spirala znaci nemoj hormonska da stavas- moja preporaka

3. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    21.378
    Дали ви касни менструацијата и вас периодов?
    Веќе 30ти ден поминува а уште ми нема пробиено. Обично ми иди на 28/9 дена, сега ја нема никаде. Бременост исклучена, ако сум имала односи секогаш биле заштитени, така да останува да почекам да пробие. А периодов ми е стварно напнат и стресен, не сум ниту одморена ниту наспана како шо треба. Можи да е до тоа.

4. steffriss

steffriss Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    1.449
    Moze nekoj da mi go objasni rezultatov?

Прикачени фајлови:

5. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    543
    Kako mozam da ja odlozam menstruacijata?

6. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    312
    So primolut nor, priroden nacin nema. Mozes da ja namalis so vitamin c.

На Anastasia9228 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.406
    Е баш со витамин ц ќе проточе повеќе со парацтамол може да ја прекини да тече

8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.935
    Допаѓања:
    36.053
    Ми каснеше 7 дена и ми е многу пообилна од нормално, на работа на еден саат менував улошка па едвај до дома стигнав. Не знам дали треба да се загрижам? Други симптоми немам. Освен лево на лицето некои болни огромни неколку акни кои ми поминуваат веќе. И пред да добијам имав кафеав исцедок само еднаш сабајлето и вечерта добив. И тироидната може да ми е над нормалата над 4-5, не знам дали тогаш е пообилна или изостанува.

9. Darling.

Darling. Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2022
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    4
    Мн често имав нередовна менструација. Некогаш имав 5-10дена порано, некогаш ми ласнеше со месеци. Бев на генеколог кога ми доцнеше ми дадоа примолут нор и се среди. Но сега после неколку месеци ми дојде 9дена р меѓу два циклуса. (9дена пауза од последната менс.)Како е можно ова? Дали е опасно?

10. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.975
    Да, на мене ми се случува тоа и баш се прашував дали и на другите. Буквално најнормален циклус имам, секогаш на 28ми, понекогаш 27ми или евентуално 26ти ден ми доаѓала, но ноември и декември ми дојде на 31ви ден, што е малку чудно. Инаку кога се прогласи пандемија, март 2020, тогаш ептен ми каснеше, на 33ти ден добив. Најверојатно ради стрес.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Darling.

Darling. Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2022
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    4
    Дали ме е нормално ова
    Секогаш добивам на 17-18ден.?

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.494
    Допаѓања:
    10.558
    Ако е секој месец така, направи си контрола, инаку да, се случува.

13. Kiksi1

Kiksi1 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    68
    Здраво девојки, дали е нормална менструација доколку не е обилна, светла е (како розевА) и трае 3 дена, или пак можеби е рана бременост?

14. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    8.396
    Нормална е.
    Не знам што е вообичаено за тебе ама има жени што толку им трае секогаш и немаат обилни менструации. И се чудев на другарка кога ми викаше дека со секојдневните влошки ги проаѓа менструациите. Мене при промена на клима ми се менуваше т.е. скратуваше времетраењето.
    Ако поинаку ти изгледал циклусот и сега се сменило нешто можеби се должи на хормонска промена. Прашај гинеколог најдобро за се што те мачи

15. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Mene trebase denes da mi dojdi ne mi dojdi ne veruvam deka sum bremena imav odnos samo edns bez svrsuvanje vnatre. Koga mi bea plodni denovi gi primetiv imav plodna sluz do prvi januari nekade, neznam zosto uste ne dobivam se nerviram mnogu prv pat mi docni sekogas mi doaga na vreme. Imam bolki vo gradi I pokacena mi e temp na 37 veke cela nedela. Posle kolku dena od docnenje da odam na ginekolog ako ne mi dojdi da ja vidam pricinata.

16. mona2022

mona2022 Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    30
    Од декември навака нема на која не и доцни, со која и да почнам муабет на темава се жали на доцна менструација. И тоа со денови некој и недели. Што е работава којзнае :?:

На dea.18 и christinnn им се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.850
    Допаѓања:
    15.738
    Дали е нормално да се осеќаш исцрпено и да ти се гади кога имаш втор ден?
    Менување расположение, осетливост на светлина, раздразливост.

18. kiwi088

kiwi088 Нов член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, дали некоја од вас имала слично искуство? Секој месец првиот ден од менструација ми е ист. Прво добивам, па следи пролив и после повраќање со ужасни болки. Буквално не можам да станам од кревет. За болка имам пробано се и делува минимално, моментално пијам Buskopan за мускулите и прашок Coxin за болка по препорака на гинеколог. Откако ги испијам веќе сум исцрпена од повраќањето и заспивам, кога се будам после некој час уште имам болки ама ми е многу подобро, Вака ми е само првиот ден. Пред неколку месеци гинеколог ми дијагностицира полицистични јајници , пред да одам бев сигурна дека имам ендометриоза бидејќи ги имам сите симтоми, а и мајка ми имала. Отидов и кај друг гинеколог, која сега ми е матична и повторно правевме ехо по кое и таа потврди дека имам полицистични јајници. Правев и пап, се е во ред. Не примам никаква терапија бидејќи имам редовна овулација и менструација. Од тоа што имам прочитано, не ми е јасно што е причината за толку болна менструација, не знам веќе како да се справам…

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Мене ми подрани ама имав болови, гадење и студ. :drunk:

20. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Imam redovno menstruacija ama ne mi tece dovolno,po malku.
    Dali imal nekoj slicno vakvo iskustvo