Менструација

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by emilijakaraivanova, Jan 13, 2010.

1. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

I jas pomisliv na toa ja prasav doktorkata I ona rece deka moze da e toa deka e normalno ali jas panicam mnogu

2. anggell

anggell Форумски идол

Може порано имаш овулација овој месец, секогаш не е исто, јас најчесто имам околу 14,15 ден. Последниот месец имав на 17,18 ден и нормално и циклусот за толку дена ми задоцни. Ништо страшно.

Milickaa555 likes this.
  3. Milickaa555

Ne veruvam da e tolku rano oti obicno poveke dena imam ploden sekret pa ovulacija okolu 6 7 dena a ova od vcera mi se pojavi kako I da e ne se znae ama mislam se docistuva od ciklusot matkata oti pred nekolku dena mu zavrsi, ti dali imas kafeavo nekogas za vreme na ovulacija ?

anggell likes this.
  4. anggell

anggell Форумски идол

Да, за време на овулација имам некогаш кафеаво, пред да добијам или кога завршува. Кафеав, крвав исцедок имам и после преглед, земање на брис скоро секогаш ден, два.

5. Milickaa555

Jas na pap nemam nesto krv samo kafeavo moze da se javi a na tipizacijata deka poveke grebe posle imav krv nekolku dena, ama bese dobar rezultatot bese nagativna ama toa bese pred nekolku meseci ova vaka sega u sredina nesto mi se javuva kako kafenko po malku verojatno se cedi od ciklusot a na pap imav nesto kako hpv moznost ama tipizacijata bese okej I plus za vreme na kandida pravev pap pa doktorkata rece verojatno od toa taka pokazalo pa ke videme sleden kako kee iako ne sakase koga bev da mi zima pak pap mi rece imas praveno tipizacija pap ke si pravis na godina kako I sekoj pat, so tipizacijata se dokazalo deka nemam toj virusot, a na pap nemav krvarenje nisto koga mi zemase a tipizacijata imav mi rece deka se grebe poveke grloto pa zatoa doaga do krvarenje..

anggell likes this.
  6. SaniD

SaniD Активен член

Дали ви се појавува осип непосредно пред почетокот на менструација и за време на истата?Што би можело да значи ?

7. anggell

anggell Форумски идол

Ништо страшно, сметај го како еден ПМС симптом ако си приметила дека баш тогаш се јавува. Хормонски ти се јавува.
    Јас имам мал милион ПМС симптоми. Последниот месец такви лошења што мислев дека сум бремена, ги имав во бременост а уствари ПМС симптом.

SaniD likes this.
  8. Milickaa555

Moze od vloski ako e za vreme ciklus, moze da predizvikaat iritacija I samite vloski mislam

SaniD likes this.
  9. @Тамара

@Тамара Нов член

Здраво на сите..
    Имав пишано во тема дали сум бремена нешто поврзано со прашањето за менструацијта,добив на 5Мај и имав до 10мај
    На 28Мај до 1Јуни имав секрет како кафеаво растеглива
    Денеска пак добив како кафеаво растеглива е незнам навистина што е се плашам може ли да ми каже некоја што имала ист проблем?
    Ви благодарам однапред многу...

10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

ми трае 10 дена
    некоја со искуство ?
    не ептен обилно крварење!

7м.по порашај ниакко да ми се нормализира ко порано на 28ден
    сега варира доаѓањетоа на менс.

11. anggell

anggell Форумски идол

Најверојатно кај тебе хормоните се изместиле, оди на гинеколог ехо и ќе ти даде упат. Додека се среди може 2, 3 месеци некогаш повеќе некогаш помалку ќе имаш.

SunnyGirl2 likes this.
  12. СвеКор1590

СвеКор1590 Активен член

Здраво на сите, веќе 1 месец ми трае менструацијата. Почетокот со црн секрет, па продолжи со нормална менструација, пред 15 дена обилна, а сега може цел ден да немам а приквечер кога мокрам да паѓаат парчиња. Знам дека не е нормално но дали некој имал ваков проблем?

13. anggell

anggell Форумски идол

И за цел месец не отиде на доктор? Од тука што ќе ти кажеме ние, одма на доктор. Нормално е до 7,8 дена повеќе не.

14. DramaQueen1

DramaQueen1 Популарен член

Здраво дечки, ми доцни еве веќе 9 дена. Бев повеќе физички активна овој месец за разлика од претходните денови, исто пиев и антибиотици болна бев. Дали да чекам уште неколку дена па да одам на лекар, дали има место за грижа? Прв пат ми се случува ова секогаш ми е редовна..

15. anggell

anggell Форумски идол

Дали пред циклус ви се случува да имате настинки, вируси, како пад на имунитет?
    Досега не ми беше вака, последните месеци, претходниот месец ми излезе херпес од дете што немав, сега па со температура. Чудно ми е вака.. Ви се има случено?

16. FlowerMarija

FlowerMarija Истакнат член

Да се случува, мене последните месеци ми се јавува гадење што никогаш не сум имала. Пиј витамини и се ќе биде во ред.

anggell likes this.
  17. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Јас да, скоро секогаш во тој период се разболвам, пад на имунитетот имам, па пијам витамини, консумација на овошје, зеленчук.

anggell likes this.
  18. anggell

anggell Форумски идол

Да, и тоа почна мачнини како во бременост претходниот месец. Секој месец нешто ново. Инаку редовно пијам витамини, мед, цедени сокови. Веројатно хормони

FlowerMarija likes this.
  19. ~Maca~

~Maca~ Популарен член

Можно е да се и хормони, мене исто ми се случува да ми падне имунитет, да се разболам, се влијае.

FlowerMarija and anggell like this.
  20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Обично имам до ден точна менструација. Во 11 години како имам менструација дали 3 пати се случило да ми значително доцни. Сега прв пат ми дојде порано, на 17 дена, многу рано.

Дали веднаш да одам да испитам или да почекам да видам дали после ова нормално ќе ми доаѓа? Кои може да се причините? Не е од стрес.