1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    I jas pomisliv na toa ja prasav doktorkata I ona rece deka moze da e toa deka e normalno ali jas panicam mnogu

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Може порано имаш овулација овој месец, секогаш не е исто, јас најчесто имам околу 14,15 ден. Последниот месец имав на 17,18 ден и нормално и циклусот за толку дена ми задоцни. Ништо страшно.

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Ne veruvam da e tolku rano oti obicno poveke dena imam ploden sekret pa ovulacija okolu 6 7 dena a ova od vcera mi se pojavi kako I da e ne se znae ama mislam se docistuva od ciklusot matkata oti pred nekolku dena mu zavrsi, ti dali imas kafeavo nekogas za vreme na ovulacija ?

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Да, за време на овулација имам некогаш кафеаво, пред да добијам или кога завршува. Кафеав, крвав исцедок имам и после преглед, земање на брис скоро секогаш ден, два.

5. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Jas na pap nemam nesto krv samo kafeavo moze da se javi a na tipizacijata deka poveke grebe posle imav krv nekolku dena, ama bese dobar rezultatot bese nagativna ama toa bese pred nekolku meseci ova vaka sega u sredina nesto mi se javuva kako kafenko po malku verojatno se cedi od ciklusot a na pap imav nesto kako hpv moznost ama tipizacijata bese okej I plus za vreme na kandida pravev pap pa doktorkata rece verojatno od toa taka pokazalo pa ke videme sleden kako kee iako ne sakase koga bev da mi zima pak pap mi rece imas praveno tipizacija pap ke si pravis na godina kako I sekoj pat, so tipizacijata se dokazalo deka nemam toj virusot, a na pap nemav krvarenje nisto koga mi zemase a tipizacijata imav mi rece deka se grebe poveke grloto pa zatoa doaga do krvarenje..

6. SaniD

SaniD Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    82
    Дали ви се појавува осип непосредно пред почетокот на менструација и за време на истата?Што би можело да значи ?

7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Ништо страшно, сметај го како еден ПМС симптом ако си приметила дека баш тогаш се јавува. Хормонски ти се јавува.
    Јас имам мал милион ПМС симптоми. Последниот месец такви лошења што мислев дека сум бремена, ги имав во бременост а уствари ПМС симптом.

На SaniD му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Moze od vloski ako e za vreme ciklus, moze da predizvikaat iritacija I samite vloski mislam

На SaniD му/ѝ се допаѓа ова.
  9. @Тамара

@Тамара Нов член

Се зачлени на:
    14 јуни 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите..
    Имав пишано во тема дали сум бремена нешто поврзано со прашањето за менструацијта,добив на 5Мај и имав до 10мај
    На 28Мај до 1Јуни имав секрет како кафеаво растеглива
    Денеска пак добив како кафеаво растеглива е незнам навистина што е се плашам може ли да ми каже некоја што имала ист проблем?
    Ви благодарам однапред многу...

10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    5.887
    ми трае 10 дена
    некоја со искуство ?
    не ептен обилно крварење!

7м.по порашај ниакко да ми се нормализира ко порано на 28ден
    сега варира доаѓањетоа на менс.

11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Најверојатно кај тебе хормоните се изместиле, оди на гинеколог ехо и ќе ти даде упат. Додека се среди може 2, 3 месеци некогаш повеќе некогаш помалку ќе имаш.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. СвеКор1590

СвеКор1590 Нов член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите, веќе 1 месец ми трае менструацијата. Почетокот со црн секрет, па продолжи со нормална менструација, пред 15 дена обилна, а сега може цел ден да немам а приквечер кога мокрам да паѓаат парчиња. Знам дека не е нормално но дали некој имал ваков проблем?

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    И за цел месец не отиде на доктор? Од тука што ќе ти кажеме ние, одма на доктор. Нормално е до 7,8 дена повеќе не.

14. DramaQueen1

DramaQueen1 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    156
    Здраво дечки, ми доцни еве веќе 9 дена. Бев повеќе физички активна овој месец за разлика од претходните денови, исто пиев и антибиотици болна бев. Дали да чекам уште неколку дена па да одам на лекар, дали има место за грижа? Прв пат ми се случува ова секогаш ми е редовна..

15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Дали пред циклус ви се случува да имате настинки, вируси, како пад на имунитет?
    Досега не ми беше вака, последните месеци, претходниот месец ми излезе херпес од дете што немав, сега па со температура. Чудно ми е вака.. Ви се има случено?

16. FlowerMarija

FlowerMarija Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    124
    Да се случува, мене последните месеци ми се јавува гадење што никогаш не сум имала. Пиј витамини и се ќе биде во ред.

17. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.360
    Допаѓања:
    11.966
    Јас да, скоро секогаш во тој период се разболвам, пад на имунитетот имам, па пијам витамини, консумација на овошје, зеленчук.

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Да, и тоа почна мачнини како во бременост претходниот месец. Секој месец нешто ново. Инаку редовно пијам витамини, мед, цедени сокови. Веројатно хормони

На FlowerMarija му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ~Maca~

~Maca~ Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2020
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    1.516
    Можно е да се и хормони, мене исто ми се случува да ми падне имунитет, да се разболам, се влијае.

На FlowerMarija и anggell им се допаѓа ова.
  20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    23.374
    Обично имам до ден точна менструација. Во 11 години како имам менструација дали 3 пати се случило да ми значително доцни. Сега прв пат ми дојде порано, на 17 дена, многу рано.

Дали веднаш да одам да испитам или да почекам да видам дали после ова нормално ќе ми доаѓа? Кои може да се причините? Не е од стрес.