Менструација

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by emilijakaraivanova, Jan 13, 2010.

1. evinaevina8

evinaevina8 Истакнат член

Јас секогаш добивам по 4 дена порано, а се случувало и 6 дена порано или 10.
    Се ми е во ред.

anggell likes this.
  2. christinnn

christinnn Форумски идол

Минатата година неколку месеци со ред добивав најрано, на 26ти ден ми идеше. Последица од стрес и нервоза ми беше тоа а си направив 1000 филмови пошто читав се и сешто, дека на 26 години полека влегувам во перименопауза бидејќи ми се скрати циклусот.:(
    Сега си добивам редовно на 28ми/ 29ти ден, со исклучок на минатиот месец кога ми каснеше една недела.

Mumoftwo30 and anggell like this.
  3. bookslover

bookslover Популарен член

Мене секогаш ми доаѓа на 26ти ден, месеци кога сум малце повеќе под стрес знае да ми дојде на 27ми или 28ми ден.

anggell likes this.
  4. PrettyLittleLady

PrettyLittleLady Нов член

Здраво девојки. Минатиот месец имав задоцнет циклус од 20 и кусур дена, со што ми беше даден Прималут Нор за поттикнување на циклусот. После испиениот Прималут, циклус ми дојде на 3ти мај. Моментално според календарот на апликација ми касни повторно 10 дена, направен тест за бременост Self Clear, испадна негативен. Во моментот имам болни гради, тапи болки како контракции во јајниците и привремено гадење. Прашањето ми е дали е можно дополнително да се поремети од Прималутот или како треба да го рачунам циклусот после пиење на Прималут.

5. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Да провериш хормони ако не си, прилично долго каснење е тоа.
    А и не е решение да се клукаш со хормонални апчиња без да се утврди причината зашто доцни.

6. PrettyLittleLady

Одговорот на гинекологот претходниот пат беше хормонален дисбаланс и ако не планираш бременост, нема потреба да испитуваш хормони (facepalm) Затоа сакав да прашам дали Прималутот што го испив минатиот месец може дополнително да придонеси за каснење на циклусот.

7. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Страшно..

Неам искуство со таа терапија, колку шо читав може да изремети, хормонално е сепак. Ниту е магично апче е кое ќе напраи да ти се среди перфектно и да иде точно ко швајцарски саат.

Чим смета дека имаш дисбаланс како не ти дава хормони да испиташ бе?

Да идеш на второ мислење обавезно!

8. PrettyLittleLady

Ти благодарам, ќе одам и на второ мислење. :l: