Може од било што да ти касни. Штом и тест преку крв се покажал негативно, не се секирај за бременост.
не небев единдтвено што овај месец бев повеке физички активна другото не верувам да има влијание заборавив да наведам дека стомакот ме боли исто како да имам стомачни вежби правено значи некаде к под градите Редактирано од модератор: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето РЕДАКТИРАЈ.
Менструацијата е всушност распаѓање на зидот што требало да се прави за бебето ништо сериозно нормално е
тесто од крв за бременост од кога ке се земе треба да се појде кај докторката? затоа што јас погледнав дека пиши негативено и непојдов кај докторката
би сакала да прашам од што може да се намали количината на менструална крв?пред некое време ми траеше по 5 дена од кои првите 2 3 дена имав нормално течење каде се исполнуваше влошката цела,а потоа последните два намалено течење од кое повеќе беше кафеав исцедок,но сега забежувам дека деновите на менструација ми се намалени и ми трајат се на се околу 2 3 дена со речиси минимално крварење.што може да биде причината за ова?
Значии, јас да се пофалам најнапред дека пред 1 недела ја добив ПРВАТА МЕНСТРУАЦИЈА ! Се разбудив на чаршав - јапонско знаме Почнав да паничам пошто не знаев да си ја наместам влошката и такви нормални работи. Инаку, јас си имав еден проблем првиот ден: течноста на влошката ми беше кафеава дури и накај црно , наместо црвена. Неќев да се секирам ногу, сакав да видам утредента. Али утредента кога се разбудив имав мноооогу силен одлив и беше црвена јес јесс . А ако може да прашам: Дали за време на менструацијата последните денови на пример 4-от или 5-от можете да се туширате без проблеми :? . Ја на третиот ден со страв се истуширав да не ми настане некоја инфекција пошо кога се полевав со вода, ме пецкаше многу .
Ај прво честито , мада ќе видиш со тек на време оти е повеќе мачење отколку нешто за честитање . И тоа за течноста, нормално е, нема што да се секираш. А за туширање, не на трет ден, по можност секој ден, оти никакви инфекции нема да добиеш со водата и се тоа, туку повеќе се можни инфекции ако не се тушираш тие денови. Посебно тие 5-6-7 дена е многу битна хигиената, затоа нареден месец, да си знаеш
Најпрво фала Знам дека хигиената е многу важна, уште на првиот ден мајка ми и сестра ми постојано ми велеа да се истуширам, али јас тврдоглава и цели два дена од страв така си останав. Пошо многу ме пецкаше. Од идниот месец ќе почнам уште од првиот ден со туширање.
Истата сум и јас овој месец. Секогаш имам обилна менструација која ми трае по 6-7 денови. А овој пат, првите 2 дена не ми беше како и обично, да ми тече ептен многу, туку како во последните денови да бев. Плус, крвта цело време ја менуваше бојата, црвена, кафеава, па бледо црвена. Ми заврши на 5тиот ден, и пак да напоменам поминав со мало количество на крв. Од што е така? Бев на одмор 5 дена пред да ми дојде, да не има врска тоа нешто?
мене потполно ми се поремети оваа менструација во јули ми дојде на 16 и ми траеше до 22, и сега требаше да ми дојде околу 16 пак...ама мене ми дојде на 4.08 вечерта и се до понеделникот имав по една капка ( се израдував дека сум бремена зато шо не се пазиме ама до вчера имав, многу. до сега вака не ми се има случено, се јавив кај матичниот гинеколог и на одмор е, и сега дури др недела ке одам од би можело да ми е ова, или има врска шо не се пазиме???? цела сум прашалници
Јас добив порано кога се вратив од странство таму пеколно жешко тука ладно.... значи промена на температурата, има апчиња ама тие се за подоцна да добиеш
Те пецкало од што не си се туширала, ОБАВЕЗНО туширање во тие денови, дури пожелно е и повеќе пати на ден, или па барем одмивање доле не мора цело тело. Значи обавезно!
Поздрав до сите феминки еве и јас да си ја кажам маката оти немам на кој друг ........имав добиено на 5 и траеше до 10 и после тоа одма на 14 пак добив значи за неполни 5 дена два пати до сега ми се нема случено такво нешто ако некоја од вас има вакво искуство ве молам кажете што е .....знам дека може да е од стрес (искрено ептен се нервирам ама не само сега таква сум се нервирам за ситници) промена на клима (оваа година од дома немам мрднато) од одредени апчиња (не пијам некои нови таблети) и сега што може да е Толку од мене како за прв пат поздрав
Можно е да добиеш и два пати во еден месец. Тоа може да биде предизвикано од многу причини и ако не се случува често нема место за паника. Но ако ти се повторува постојано и во следните месеци, моја препорака е да одиш на гинеколог.
crazyinlove19 Знам дека е можно да се добие два пати во месец ама со разлика од само 5 дена тоа не ми е баш нормално нема ни 5 дена уствари.Мислам дека е нешто сериозно за доктор немам пари така да овде побарав некој совет ако има некоја со слично искуство многу би ми помогнало ви благодарам за секој ваш збор многу ми значи ....поздрав до сите