Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    ве молам нека ми одговори некој

2. Mora

Mora Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    8
    Може од било што да ти касни. Штом и тест преку крв се покажал негативно, не се секирај за бременост.

3. mamita

mamita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176
    Или имаш некоја циста,или од стрес или промена на клима,случајно овој месец да не беше на одмор?

4. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    не небев единдтвено што овај месец бев повеке физички активна другото не верувам да има влијание
    заборавив да наведам дека стомакот ме боли исто како да имам стомачни вежби правено значи некаде к под градите
    Редактирано од модератор: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето РЕДАКТИРАЈ.

5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Менструацијата е всушност распаѓање на зидот што требало да се прави за бебето ништо сериозно нормално е :)

6. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    тесто од крв за бременост од кога ке се земе треба да се појде кај докторката? затоа што јас погледнав дека пиши негативено и непојдов кај докторката

7. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    би сакала да прашам од што може да се намали количината на менструална крв?пред некое време ми траеше по 5 дена од кои првите 2 3 дена имав нормално течење каде се исполнуваше влошката цела,а потоа последните два намалено течење од кое повеќе беше кафеав исцедок,но сега забежувам дека деновите на менструација ми се намалени и ми трајат се на се околу 2 3 дена со речиси минимално крварење.што може да биде причината за ова?

8. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Значии, јас да се пофалам најнапред дека пред 1 недела ја добив ПРВАТА МЕНСТРУАЦИЈА :$ !
    Се разбудив на чаршав - јапонско знаме :D Почнав да паничам пошто не знаев да си ја наместам влошката и такви нормални работи.
    Инаку, јас си имав еден проблем првиот ден: течноста на влошката ми беше кафеава дури и накај црно :( , наместо црвена. Неќев да се секирам ногу, сакав да видам утредента.
    Али утредента кога се разбудив имав мноооогу силен одлив и беше црвена јес јесс :) .
    А ако може да прашам: Дали за време на менструацијата последните денови на пример 4-от или 5-от можете да се туширате без проблеми :? . Ја на третиот ден со страв се истуширав да не ми настане некоја инфекција пошо кога се полевав со вода, ме пецкаше многу :(.

9. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.176
    Ај прво честито :) , мада ќе видиш со тек на време оти е повеќе мачење отколку нешто за честитање :D .

И тоа за течноста, нормално е, нема што да се секираш. А за туширање, не на трет ден, по можност секој ден, оти никакви инфекции нема да добиеш со водата и се тоа, туку повеќе се можни инфекции ако не се тушираш тие денови. Посебно тие 5-6-7 дена е многу битна хигиената, затоа нареден месец, да си знаеш :)

На bella.honey му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295

Најпрво фала :)
    Знам дека хигиената е многу важна, уште на првиот ден мајка ми и сестра ми постојано ми велеа да се истуширам, али јас тврдоглава и цели два дена од страв така си останав. Пошо многу ме пецкаше. Од идниот месец ќе почнам уште од првиот ден со туширање. :)

11. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.429
    Допаѓања:
    22.832
    Истата сум и јас овој месец. Секогаш имам обилна менструација која ми трае по 6-7 денови. А овој пат, првите 2 дена не ми беше како и обично, да ми тече ептен многу, туку како во последните денови да бев. Плус, крвта цело време ја менуваше бојата, црвена, кафеава, па бледо црвена. Ми заврши на 5тиот ден, и пак да напоменам поминав со мало количество на крв. Од што е така? Бев на одмор 5 дена пред да ми дојде, да не има врска тоа нешто?

12. GreenEyedBabe

GreenEyedBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    23

Пиј многу витамин ц-ќе ти сотре одма :)

13. GreenEyedBabe

GreenEyedBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    23
    Како да добијам побрзо?! Треба на 21.. HELP! :(

14. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    мене потполно ми се поремети оваа менструација :devil: во јули ми дојде на 16 и ми траеше до 22, и сега требаше да ми дојде околу 16 пак...ама мене ми дојде на 4.08 вечерта и се до понеделникот имав по една капка ( се израдував дека сум бремена :( зато шо не се пазиме ама до вчера имав, многу. до сега вака не ми се има случено, се јавив кај матичниот гинеколог и на одмор е, и сега дури др недела ке одам :(
    од би можело да ми е ова, или има врска шо не се пазиме???? цела сум прашалници ;(

15. sara.kiss

sara.kiss Нов член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    0
    Како може да добијам порано ?? HELP ве моламм !! :clap: :angel: :fubar: :talk: :^) ;)

16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

Јас добив порано кога се вратив од странство таму пеколно жешко тука ладно.... значи промена на температурата, има апчиња ама тие се за подоцна да добиеш :)

17. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Те пецкало од што не си се туширала, ОБАВЕЗНО туширање во тие денови, дури пожелно е и повеќе пати на ден, или па барем одмивање доле не мора цело тело. Значи обавезно!

18. mia-crnka

mia-crnka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Поздрав до сите феминки еве и јас да си ја кажам маката оти немам на кој друг ........имав добиено на 5 и траеше до 10 и после тоа одма на 14 пак добив значи за неполни 5 дена два пати ;( до сега ми се нема случено такво нешто ако некоја од вас има вакво искуство ве молам кажете што е .....знам дека може да е од стрес (искрено ептен се нервирам ама не само сега таква сум се нервирам за ситници) промена на клима (оваа година од дома немам мрднато) од одредени апчиња (не пијам некои нови таблети) и сега што може да е :?:
    Толку од мене како за прв пат поздрав :hai:

19. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Можно е да добиеш и два пати во еден месец. Тоа може да биде предизвикано од многу причини и ако не се случува често нема место за паника.
    Но ако ти се повторува постојано и во следните месеци, моја препорака е да одиш на гинеколог.

20. mia-crnka

mia-crnka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    crazyinlove19 Знам дека е можно да се добие два пати во месец ама со разлика од само 5 дена :?: тоа не ми е баш нормално нема ни 5 дена уствари.Мислам дека е нешто сериозно за доктор немам пари така да овде побарав некој совет ако има некоја со слично искуство многу би ми помогнало ви благодарам за секој ваш збор многу ми значи ....поздрав до сите :hai: