Требаше да добијам периодов накај 20 ноември но уште ми нема дојдено и се плашам што може да е проблемот... Имав некои стресови околу школо и дома,антибиотици немам примано...Од што може да е? Сексуално не сум активна воопшто.
^ И јас исто... Претходниот месец добив 2 пати,а овој месец ниту еднаш. Мислам дека е од стрес и напор,бидејќи месецот ми беше доста напорен,а со тоа следуваа доста стресни ситуации.Ама ако некој знае од што може да е друго,нека помага.
^Можно е уште да не ви е регулирана менструацијата, т.е. уште да не ви е баш редовна. Почекајте си, видете... Па ако помине уште некој период без да добиете, посета на гинеколог нема да ви штети.
Девојки дали имате пиено апчиња за поместување на менструацијата? Ај ве молам споделете искуство Треба да ми дојде баш за Нова Година а ќе бидам надвор од земјава и многу ќе ми е мачно да патувам со менструација
Jaс да прашам, зошто ми трае толку долго? Пред да останам бремена ми траеше по 3-4 дена, а сега веќе 6ти ден крварам (не многу обилно последниве два дена, ама битно крварам)
Јас имам пиено Примолут Нор, тоа е всушност прогестерон. Ги пиеш 3-4 дена пред да добиеш, 2 пати на ден, кога ќе прекинеш ќе ти дојде за околу 2-4 дена. Околу 200 и нешто денари се, најчесто бараат рецепт иако по приватните аптеки може да најдеш и без, ама секако е убаво да зборуваш со гинеколог. Може да се случи после тоа да добиеш 2 пати во месецот или да ти касни подолго, ама мене ми беше се најнормално.
Да јас имам пиено. Треба да отидеш на гинеколог да ти ги препишат, а ако имаш над 18 можеш да си ги земеш без рецепта. Апцињата се пијат секој ден до дека не сакаш да ти дојде и кога ќе сакаш да ти дојде престануваш да ги пиеш.
Да денес бев на гиниколг ми препишаа апчиња што треба да се пијат на 12 часа и одкако престанеш да ги пиеш ти доага за 2,3 дена. Се надевам дека нема да има последици
Ми доаѓа менструација околу 20ти во месецот, но овој месец на 14ти ми се појави некакво црно лачење, што не наликува на крв, кога се бришам, на тоалетот останува лигави црни " партали ", а секако имам и на улошката, но во мали количини, тоа веќе ми трае 6 дена и усте не ми е дојдела менсттруацијата. Претходно бев настината и пиев Цефалексин, мислам да не ми е несто од апчињата, оти сепак тоа се антибиотици. Сакам да прасам дали некој е имал сличен проблем со мојот?
^^ Можно е да е од антибиотиците. Може си имала некој стрес периодов. Мене на пример, лично, така како што опиша, ми поминала менструација. значи со црно, лигаво лачење. Сметам дека не е ништо страшно....според искуството мое.
Nova sum na forumov i sakam da spodelam so vas eden problem... menstrualniot ciklus sekogas mi bil redoven - 28dena... (so retki isklu4oci koga doagalo porano ili pokasno 2-3 dena) no minatiot mesec mi docnese 8 dena a ovoj mesec trebase da dobijam na 8mi, sto zna4i mi docni 14 dena... Da napomenam, odnosi ne sum imala edna godina, no bev pod stres ovie dva meseci... dali e mozno da imam nekoj problem (nekoja bolest) ili e normalno?
најверојатно постои хормоналнло пореметување баш поради тоа што долго време не си сексуално активна ... не би требало да е ништо страшно...имав другарка со таков пример...
Не верувам дека е заради тоа што долго не си имала секс. Други работи може да бидат во прашање, да не набројувам нели стрес, нервози, промена на клима-сето тоа може и те како да влијае, а можно е и да е хормонално, но за сигурно провери си на гинеколог. Секако може и да немаш никаков проблем, затоа што на сите ни се случило да ни доцни без некоја посебна причина.
fala na odgovorot.... ne, ne mislev deka e poradi toa sto sum nemala odnosi, samo go napomenav toa za da se isklu4i pretpostavkata od nesakana bremenost
Добро, а зошто седиш дома и се нервираш иди си фино лепо на гиниколог тој најубаво може да ти каже што ти е, а ние овде само нагаѓаме. А искрено да ти кажам па и не е нормално да ти доцни толку многу сепак 15 дена е многу време. Иди си на гиниколок најдобро ќе ти каже што ти е.
znam deka ginekolog najdobro ke mi kaze... ama stom sum pisala tuka, zna4i mi treba mislenje i od drugi, da znam dali i na drugi im se slu4ilo (ako se slu4ilo, zna4i i e normalno ponekogas)...