Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    мене обицно и двете ми се осетливи на допир а во левата осекам и мало пецканје... :^)

2. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    mene levata poveke me boli zatoa i prasuvam :^)

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.179
    Допаѓања:
    10.084
    Требаше да добијам периодов накај 20 ноември но уште ми нема дојдено и се плашам што може да е проблемот... :sweat:
    Имав некои стресови околу школо и дома,антибиотици немам примано...Од што може да е?
    Сексуално не сум активна воопшто.

4. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    ^ И јас исто...
    Претходниот месец добив 2 пати,а овој месец ниту еднаш.
    Мислам дека е од стрес и напор,бидејќи месецот ми беше доста напорен,а со тоа следуваа доста стресни ситуации.Ама ако некој знае од што може да е друго,нека помага.

5. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    ^Можно е уште да не ви е регулирана менструацијата, т.е. уште да не ви е баш редовна. Почекајте си, видете... Па ако помине уште некој период без да добиете, посета на гинеколог нема да ви штети. :)

На baguf4e и funkygirl им се допаѓа ова.
  6. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Девојки дали имате пиено апчиња за поместување на менструацијата? Ај ве молам споделете искуство :) Треба да ми дојде баш за Нова Година а ќе бидам надвор од земјава и многу ќе ми е мачно да патувам со менструација :envy:

7. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Jaс да прашам, зошто ми трае толку долго? Пред да останам бремена ми траеше по 3-4 дена, а сега веќе 6ти ден крварам (не многу обилно последниве два дена, ама битно крварам) :(

8. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Јас имам пиено Примолут Нор, тоа е всушност прогестерон. Ги пиеш 3-4 дена пред да добиеш, 2 пати на ден, кога ќе прекинеш ќе ти дојде за околу 2-4 дена. Околу 200 и нешто денари се, најчесто бараат рецепт иако по приватните аптеки може да најдеш и без, ама секако е убаво да зборуваш со гинеколог. Може да се случи после тоа да добиеш 2 пати во месецот или да ти касни подолго, ама мене ми беше се најнормално.

9. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Да јас имам пиено. Треба да отидеш на гинеколог да ти ги препишат, а ако имаш над 18 можеш да си ги земеш без рецепта. Апцињата се пијат секој ден до дека не сакаш да ти дојде и кога ќе сакаш да ти дојде престануваш да ги пиеш. :)

10. SOVRSENSTVO

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Да денес бев на гиниколг ми препишаа апчиња што треба да се пијат на 12 часа и одкако престанеш да ги пиеш ти доага за 2,3 дена. Се надевам дека нема да има последици :)

11. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Кај мене немаше никакви последици се надевам и кај тебе ќе е исто. :)

На SOVRSENSTVO му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ver4ceee

ver4ceee Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ми доаѓа менструација околу 20ти во месецот, но овој месец на 14ти ми се појави некакво црно лачење, што не наликува на крв, кога се бришам, на тоалетот останува лигави црни " партали ", а секако имам и на улошката, но во мали количини, тоа веќе ми трае 6 дена и усте не ми е дојдела менсттруацијата. Претходно бев настината и пиев Цефалексин, мислам да не ми е несто од апчињата, оти сепак тоа се антибиотици. Сакам да прасам дали некој е имал сличен проблем со мојот?

13. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    ^^ Можно е да е од антибиотиците. Може си имала некој стрес периодов.
    Мене на пример, лично, така како што опиша, ми поминала менструација. значи со црно, лигаво лачење.
    Сметам дека не е ништо страшно....според искуството мое. :)

14. little-princess

little-princess Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Nova sum na forumov i sakam da spodelam so vas eden problem... menstrualniot ciklus sekogas mi bil redoven - 28dena... (so retki isklu4oci koga doagalo porano ili pokasno 2-3 dena) no minatiot mesec mi docnese 8 dena a ovoj mesec trebase da dobijam na 8mi, sto zna4i mi docni 14 dena... Da napomenam, odnosi ne sum imala edna godina, no bev pod stres ovie dva meseci... dali e mozno da imam nekoj problem (nekoja bolest) ili e normalno? :(

15. hipi

hipi Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    најверојатно постои хормоналнло пореметување баш поради тоа што долго време не си сексуално активна ... не би требало да е ништо страшно...имав другарка со таков пример...

16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Не верувам дека е заради тоа што долго не си имала секс. Други работи може да бидат во прашање, да не набројувам нели стрес, нервози, промена на клима-сето тоа може и те како да влијае, а можно е и да е хормонално, но за сигурно провери си на гинеколог. Секако може и да немаш никаков проблем, затоа што на сите ни се случило да ни доцни без некоја посебна причина.

17. little-princess

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    fala na odgovorot.... ne, ne mislev deka e poradi toa sto sum nemala odnosi, samo go napomenav toa za da se isklu4i pretpostavkata od nesakana bremenost :)

18. little-princess

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    i jas se nadevam deka nema nisto strasno :( di sega ne mi docnelo 15 dena i ne znam dali e normalno :(

19. SOVRSENSTVO

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Добро, а зошто седиш дома и се нервираш иди си фино лепо на гиниколог тој најубаво може да ти каже што ти е, а ние овде само нагаѓаме. А искрено да ти кажам па и не е нормално да ти доцни толку многу сепак 15 дена е многу време. Иди си на гиниколок најдобро ќе ти каже што ти е.

20. little-princess

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    znam deka ginekolog najdobro ke mi kaze... ama stom sum pisala tuka, zna4i mi treba mislenje i od drugi, da znam dali i na drugi im se slu4ilo (ako se slu4ilo, zna4i i e normalno ponekogas)...