Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    771
    мене обицно и двете ми се осетливи на допир а во левата осекам и мало пецканје... :^)

2. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    mene levata poveke me boli zatoa i prasuvam :^)

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.653
    Допаѓања:
    8.618
    Требаше да добијам периодов накај 20 ноември но уште ми нема дојдено и се плашам што може да е проблемот... :sweat:
    Имав некои стресови околу школо и дома,антибиотици немам примано...Од што може да е?
    Сексуално не сум активна воопшто.

4. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    ^ И јас исто...
    Претходниот месец добив 2 пати,а овој месец ниту еднаш.
    Мислам дека е од стрес и напор,бидејќи месецот ми беше доста напорен,а со тоа следуваа доста стресни ситуации.Ама ако некој знае од што може да е друго,нека помага.

5. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    ^Можно е уште да не ви е регулирана менструацијата, т.е. уште да не ви е баш редовна. Почекајте си, видете... Па ако помине уште некој период без да добиете, посета на гинеколог нема да ви штети. :)

На baguf4e и funkygirl им се допаѓа ова.
  6. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Девојки дали имате пиено апчиња за поместување на менструацијата? Ај ве молам споделете искуство :) Треба да ми дојде баш за Нова Година а ќе бидам надвор од земјава и многу ќе ми е мачно да патувам со менструација :envy:

7. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Jaс да прашам, зошто ми трае толку долго? Пред да останам бремена ми траеше по 3-4 дена, а сега веќе 6ти ден крварам (не многу обилно последниве два дена, ама битно крварам) :(

8. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Јас имам пиено Примолут Нор, тоа е всушност прогестерон. Ги пиеш 3-4 дена пред да добиеш, 2 пати на ден, кога ќе прекинеш ќе ти дојде за околу 2-4 дена. Околу 200 и нешто денари се, најчесто бараат рецепт иако по приватните аптеки може да најдеш и без, ама секако е убаво да зборуваш со гинеколог. Може да се случи после тоа да добиеш 2 пати во месецот или да ти касни подолго, ама мене ми беше се најнормално.

9. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    2.620
    Да јас имам пиено. Треба да отидеш на гинеколог да ти ги препишат, а ако имаш над 18 можеш да си ги земеш без рецепта. Апцињата се пијат секој ден до дека не сакаш да ти дојде и кога ќе сакаш да ти дојде престануваш да ги пиеш. :)

10. SOVRSENSTVO

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Да денес бев на гиниколг ми препишаа апчиња што треба да се пијат на 12 часа и одкако престанеш да ги пиеш ти доага за 2,3 дена. Се надевам дека нема да има последици :)

11. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    2.620
    Кај мене немаше никакви последици се надевам и кај тебе ќе е исто. :)

На SOVRSENSTVO му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ver4ceee

ver4ceee Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ми доаѓа менструација околу 20ти во месецот, но овој месец на 14ти ми се појави некакво црно лачење, што не наликува на крв, кога се бришам, на тоалетот останува лигави црни " партали ", а секако имам и на улошката, но во мали количини, тоа веќе ми трае 6 дена и усте не ми е дојдела менсттруацијата. Претходно бев настината и пиев Цефалексин, мислам да не ми е несто од апчињата, оти сепак тоа се антибиотици. Сакам да прасам дали некој е имал сличен проблем со мојот?

13. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    ^^ Можно е да е од антибиотиците. Може си имала некој стрес периодов.
    Мене на пример, лично, така како што опиша, ми поминала менструација. значи со црно, лигаво лачење.
    Сметам дека не е ништо страшно....според искуството мое. :)

14. little-princess

little-princess Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Nova sum na forumov i sakam da spodelam so vas eden problem... menstrualniot ciklus sekogas mi bil redoven - 28dena... (so retki isklu4oci koga doagalo porano ili pokasno 2-3 dena) no minatiot mesec mi docnese 8 dena a ovoj mesec trebase da dobijam na 8mi, sto zna4i mi docni 14 dena... Da napomenam, odnosi ne sum imala edna godina, no bev pod stres ovie dva meseci... dali e mozno da imam nekoj problem (nekoja bolest) ili e normalno? :(

15. hipi

hipi Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    најверојатно постои хормоналнло пореметување баш поради тоа што долго време не си сексуално активна ... не би требало да е ништо страшно...имав другарка со таков пример...

16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Не верувам дека е заради тоа што долго не си имала секс. Други работи може да бидат во прашање, да не набројувам нели стрес, нервози, промена на клима-сето тоа може и те како да влијае, а можно е и да е хормонално, но за сигурно провери си на гинеколог. Секако може и да немаш никаков проблем, затоа што на сите ни се случило да ни доцни без некоја посебна причина.

17. little-princess

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    fala na odgovorot.... ne, ne mislev deka e poradi toa sto sum nemala odnosi, samo go napomenav toa za da se isklu4i pretpostavkata od nesakana bremenost :)

18. little-princess

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    i jas se nadevam deka nema nisto strasno :( di sega ne mi docnelo 15 dena i ne znam dali e normalno :(

19. SOVRSENSTVO

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Добро, а зошто седиш дома и се нервираш иди си фино лепо на гиниколог тој најубаво може да ти каже што ти е, а ние овде само нагаѓаме. А искрено да ти кажам па и не е нормално да ти доцни толку многу сепак 15 дена е многу време. Иди си на гиниколок најдобро ќе ти каже што ти е.

20. little-princess

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    znam deka ginekolog najdobro ke mi kaze... ama stom sum pisala tuka, zna4i mi treba mislenje i od drugi, da znam dali i na drugi im se slu4ilo (ako se slu4ilo, zna4i i e normalno ponekogas)...