Можеби има, но не најдов тема МЕНСТРУАЛНИ БОЛКИ, па затоа тука ќе пишам. Сите кои имате болки во стомакот пробајте да се напиете чај со цимет (канела), за 10-15 минути поминува. Случајно во емисија Dr.Oz (Господ здравје да му дај) го спомна ова, и следниот пат бидејќи немав кафетин менструал, пробав, и еве неколку месеци не користам апчиња, само чај. Се надевам и вас ќе ви помогне
Веќе три дена имам менструација но не ми е како обично, имам само по неколку капки крв за цел ден, освен кога одам на трчање. Прв пат ми се случува ова и навистина сам исплашена. Некој да знае од што може да биде?
Девојки само да ве потсетам дека претходниов месец имаше помалку денови, а со тоа и ќе се пролонгира вашето добивање, да не мислите дека е каснење. Ова чисто онака, за тие што не размислиле на таа тема или чекаат точна дата за да им дојде
Се случува. Размисли дали си имала некој поголем стрес изминатиов период, или па да не си сменила некои навики во исхраната, спиењето. Исто така и промената на климата може да влијае, како и некое хормонално пореметување. Ако има зошто да се сомневаш, направи и тест за бременост. За секој случај.
Сакам да прашам дали смее да се прима вакцината ХПВ (втора доза) за време на менструација? Денес ми е прв ден кога добив, а утре треба да ја примам втората доза од ХПВ.
Е вака сега. Приметив дека изминативе 4-5 мензиси ми само по два дена. (значи денот кога ќе добијам, и наредниот ден) Крварењето е обилно, не можам да се поместам од кревет додека трае. После два дена немам ниту капка крв. Дали организмот си е приспособен така, или нешто друго е во прашање?
Девојки незнам што се случува со мене од февруари немам добиено менструација точно 47 дена. Ќе екслодирам веќе , нервозна сум , чувствувам некоја мачнина ,тежина, раздразлива сум во однесувањето а и на лицево ми излегуваат нови акни а забележав дека и по телото и деколтето а досега сум немала проблем Совет барам !!
Овој месец имав страшни болки пиев чаев апчиња витамин итн но во исто време бев настината пиев сируп и таблети еве 5 ден ми е од менструацијава не ми тече крв но имам кафен исцедок значи темна кафена боја можеби ми е од премногу апчиња и сл ,но дали и кај вас е толку темен исцедокот ???ова прв пат вака ми е,мислам да идам на гинеколог пишете ми се напнав
Еве вака, ако на некој ова му помага. Јас имам многу темна меструација особено првите и последните денови. Буквално парчиња излетуваат од мене а никако физичка активност првите неколку дена мачно ми е. Понекогаш ми помага туширање, чај од нане, аналгин, кафе. Моето прашање е за ПМС. Кај мене најчесто се манифестира со бруки, промена на расположението, болки, надувување итн. Но тоа ми почнува понекогаш дури и една недела после менструацијата и трае до следната. Да не има некој совет за тоа? Единствениот симптом што не ме изневерил е без разлика кога си ја мијам косата таа е мрсна кога ќе добијам (најчесто во сон). Исто така нормално ли е драстично да се зголеми одењето во ВЦ?
Zdravo jas imam problem so menstruacijata odnosto otkako prv pat dobiv na 14 godini pa navaka mi se slucuvalo i po eden mesec da nemam odnosno sekogas mi e na razlicni dati i vo godinata 3 meseci da nemam. Imav decko godina ipol i mi se sluci ednas da nemam poveke od mesec ipol napraviv test mislejki da ne sum bremena no nemase nisto si dobiv. A sega posleden pat imam dobieno na 01.01.2012 eve uste nemam zemav test nema nisto nezz sto da pravam veke dali moze nekoj sovet da mi kazete sto da napravam.
Женски, последната менструација ми беше на 25ти март, но не ми течеше многу малку, не како обично, имам пишано и во темата, но еве денес гледам повторно имам крв на гаќите. Чудно ми е затоа што обично ми доаѓа на 35тиот ден, а сега на 20тиот. Некој да знае од што може да ми е, да не се грижам непотребно? Ви благодарам однапред и среќни празници!
јас мислам дека не треба многу да се грижиш,и мене ми се случи така 2 пати и јас се загрижив,но отидов на гинеколог и ми рече дека се е добро,нема ништо лошо.......така да мислам дека не треба да се грижиш,а ако ти се случува многу пати оди на гинеколог... и на вас срекни празници..
Телото има мистериозни причини. Ако се чувствуваш истот како кога имаш менструација не е ништо. Ако нешто поинаку си правела, јадела, може да е од тоа. Секоја промена влијае, но немора да е проблем.
Мене ми дојде овој пат 8 дена порано, потполно неочекувано, минатиот месец ми дојде на 23ти и точно претходниот ден имав односи. Оваа ми дојде на 13ти и пообилна е, првиот ден беше некако кафено па цел ден немав дури вечерта забележав крв на влошката. Исто пред да ми дојде малку ме болеше стомакот. Што може да е причината? Оти секако не сум пиела антибиотици или др. апчиња пред да ми дојде, ептен чудно, никогаш не ми подранила..
Здраво ! сакам да ве прашам многу сум загрижена....менструацијата ми е нередовна ми каснеше еднаш цел месец, и отидов на гинеколог ми препиша дабростон за да ми дојде менструацијата...ми најде водена циста ми препиша апчиња за цистата.... од дабростонот ми дојде менструацијата и ги испив апчињата за цистата.отидов на контрола и беше се во ред цистата беше прсната...но сега повторно ми касне 12 дена без апчиња само еден месец ми дојде а сега немам уште дали е можно да се работи за вонматерична бременост или нешто друго веке неколку месеци е вака?????помош фала однапред...
Zdravo na site ke ve molam za odgovor..........imam neredovna menstruacija postojano mi kasne.....na ginekolog odam mnogu pati...denes bev i mi prepisa Qlaire (Klaira) tabletkite za ureduvanje na ciklusot dali nekoj gi piel dosega ve molam za odgovor tie se i kontracepciski neznam dali da gi pijam???????
Последниве неколку месеци имам многу кратка менструација. Два дена ми трае со минимално крварење и потоа престанува. Дали е можно да е од апчињата Кетонал Форте што ги пијам? Сум слушнала дека поголемо нивно конзумирање е штетно, меѓутоа јас пијам по едно во месецот (имам болни менструации и единствено од ова апче ми поминува). Има ли некоја друга ваков проблем? Мене не ми пречи, но искрено ме загрижува
Можно е од апчињата пократко да трае и минимално крварење да имаш,Кетонал се јаки апчиња,пробај со Кафетин менструал....јас ги користам нив ми помагаат,а не ми ја пореметуваат менструацијата А за болките пробај со топли облоги и со мирување првиот ден.....