И јас пијам Кетонал форте кога имам циклус, и досега не ми се случило да ми трае помалку. Само еднаш ми се случи, пред некој месец, да имам помало крварење од обично и крвта беше посветла, но не знам дали од Кетоналот или од нешто друго. Ги пијам првиот и вториот ден, и тоа некогаш и по 2 на ден (поделени на половинки), зошто без нив ќе умрам, многу големи болки имам. Пробај пиј по половинка наредниот пат, па види како ќе биде. Најдобро ќе биде да отидеш на гинеколог на преглед и тој/таа ќе те советува за овој проблем
Љубовни проблеми и совети neznam dali odgovara temava no neznaev dade da go stavam... imam 13 ipol godini i malku sum zagrizena okolu menstruacijata... site moi drugarki dobija. citav deka beloto pranje e znak deka menstruacijata e na pat no jas veke godina ipol imam belo pranje a nemam menstruacija help sto da pravam
сум читала ако не добиеш до 15 години треба да одиш да се провериш на гинеколог. јас добив на 14 години и исто претходно имав одредено време бело прање... полека не се брзај, не му ја мисли, уште не ти е организмот спремен за тоа, кога ќе биде спремен ќе си добиеш нема што ти да правиш само уживај, не е ништ страшно. не се секирај и не му ја мисли! поздравче!
фала portokalova и јас имам цитано за тоа но се загризив поради тоа сто моите другарки добија ти благодарам поздравче -_-
Не се грижи, тоа е индивидуално, нема одредена граница за тоа на колку години треба да се појави, различно е, плус во тој период организмот се развива, така да, сигурно ќе ти дојде, а и кога ќе ти дојде, може да биде и нередовна, но и за тоа не се грижи, сосем е нормално да се случува така на тие години Да, белото прање, се појавува пред појава на циклусот, некаде недела од прилика, зависи сепак, тоа е исто нормално, но не е, ако е зачестено и пред и по појава на циклус. Не се грижи, ќе биде се во ред
Реков јас дека ќе ми дојди за 4-5 дена и вистина И стомакот почнува да се буни па сега едно златно аналгинче и немам гајле
Абе можно е од ептен кисело млеко да тече повеќе? Ми беше поминато веќе и сношти ми текна да се напијам кисело збучено млеко и сабајле кога станав имаше бааѓи црвено а веќе требаше да ми е поминато.
Не, мислам дека не може од тоа после пак да ти се појави.Најдобро е да провериш на доктор, чим течело многу, оти обично откако ќе заврши циклусот, може да ти се појави црвено, но малку, не е страшно тоа, но не толку многу како пак да се појавува, затоа види на доктор
Витамин Ц го намалуваше течењето или така нешто? Ако не витамин Ц, што да пијам не можам веќе, секое лето иста приказна, кога ќе се стопли како чешма сум 3-4дена. А морам да сум во движење деновиве, плус и ќе патувам. Цело време сум со ноќни влошки
Да, витамин Ц, треба да се пие за време на циклус, плус може и од тие витамините што се раствараат. Треба многу течност да се пие, оти се губи крв.
Помош !! Ве молам препорачајте ми некои ефикасни таблети,кои одат без рецепт,ми доцни скоро 1 месец,ќе полудам ! бтв: сум немала односи во скоро време. благодарам однапред !
Помош !! Прво насловот ти е за никаде Второ има соодветна тема каде да прашаш Трето нема ефикасни таблети Четврто треба да одиш на гинеколог,бидејки мора да има нешто што ти касни 1 месец иако мислам дека не е нешто страшно бидејки си немала односи но немора да значи.
Помош !! Не сакав за мала работа да одам на гинеколог,цел месец имам менструални болки,но никако да добијам,ми требаат таблети за да го убрзам процесот,а и првпат ми се случува ова доцнење,затоа многу сум нервозна
Помош !! ќе ти дојди ,не треба да пиеш таблети, можеби поради стрес, шо си нервозна затоа не ти иде, но сепак би ти препорачала да посетиш гинеколог што е сигурно е сигурно или пак да чекаш..
Помош !! Me искритикувавте за насловов на темава,ама сепак нова сум ... не можам да чекам во тоа е и проблемот,леле мора да постојат некои, некакви....
Помош !! јас не знам дека постојат, пиј сок од ананас ама она што е од конзервата,ке ти дојди за една недела ми имаат кажано дека делува
Девојки, вчера и денес, 1 и 2 ден, многу ми е обилно крварењето, т.е малце пообилно од обично. Иначе трошам по едно пакетче, пакетче ипол најмногу за време на еден циклус, а сега, 6-7 влошки за 2 дена. Ми дојде и порано, т.е требаше кај 2,3ти да ми дојде, тоа вчера ме изненади, дека секогаш ми е навреме. Не знам дали да се секирам, дали е од времево, што знам ... Некое мислење, совет?
Мислам дека нема такви таблети кои можат да го убрзат процесот.Но чим немаш цел месец менструација, оди одма на доктор, не е мала работа, освен ако си во години каде циклусот е нередовен, тогаш може да се случи да не се појави месец.Но ако циклусот до сега ти бил редовен, а сега ти доцни цел месец, обавезно оди на доктор, за да знаеш зошто немаш цел месец.Прашај на доктор, оти што си е сигурно, сигурно си е.