Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    И јас пијам Кетонал форте кога имам циклус, и досега не ми се случило да ми трае помалку. Само еднаш ми се случи, пред некој месец, да имам помало крварење од обично и крвта беше посветла, но не знам дали од Кетоналот или од нешто друго. Ги пијам првиот и вториот ден, и тоа некогаш и по 2 на ден (поделени на половинки), зошто без нив ќе умрам, многу големи болки имам. Пробај пиј по половинка наредниот пат, па види како ќе биде. Најдобро ќе биде да отидеш на гинеколог на преглед и тој/таа ќе те советува за овој проблем :)

2. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    Љубовни проблеми и совети

neznam dali odgovara temava no neznaev dade da go stavam...
    imam 13 ipol godini i malku sum zagrizena okolu menstruacijata...
    site moi drugarki dobija. citav deka beloto pranje e znak deka menstruacijata e na pat no jas veke godina ipol imam belo pranje a nemam menstruacija help sto da pravam

3. portokalova

portokalova Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    32

сум читала ако не добиеш до 15 години треба да одиш да се провериш на гинеколог. јас добив на 14 години и исто претходно имав одредено време бело прање... полека не се брзај, не му ја мисли, уште не ти е организмот спремен за тоа, кога ќе биде спремен ќе си добиеш :) нема што ти да правиш само уживај, не е ништ страшно. не се секирај и не му ја мисли! поздравче! :)

На kristina123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    фала portokalova и јас имам цитано за тоа но се загризив поради тоа сто моите другарки добија
    ти благодарам :) поздравче -_-

5. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Не се грижи, тоа е индивидуално, нема одредена граница за тоа на колку години треба да се појави, различно е, плус во тој период организмот се развива, така да, сигурно ќе ти дојде, а и кога ќе ти дојде, може да биде и нередовна, но и за тоа не се грижи, сосем е нормално да се случува така на тие години :) Да, белото прање, се појавува пред појава на циклусот, некаде недела од прилика, зависи сепак, тоа е исто нормално, но не е, ако е зачестено и пред и по појава на циклус.
    Не се грижи, ќе биде се во ред :)

6. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Реков јас дека ќе ми дојди за 4-5 дена и вистина :lol: И стомакот почнува да се буни па сега едно златно аналгинче и немам гајле :)

7. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    Абе можно е од ептен кисело млеко да тече повеќе?
    Ми беше поминато веќе и сношти ми текна да се напијам кисело збучено млеко и сабајле кога станав имаше бааѓи црвено а веќе требаше да ми е поминато. :|

8. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Не, мислам дека не може од тоа после пак да ти се појави.Најдобро е да провериш на доктор, чим течело многу, оти обично откако ќе заврши циклусот, може да ти се појави црвено, но малку, не е страшно тоа, но не толку многу како пак да се појавува, затоа види на доктор :)

9. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    8.293
    Витамин Ц го намалуваше течењето или така нешто? Ако не витамин Ц, што да пијам не можам веќе, секое лето иста приказна, кога ќе се стопли како чешма сум 3-4дена. А морам да сум во движење деновиве, плус и ќе патувам.
    Цело време сум со ноќни влошки |(

10. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Да, витамин Ц, треба да се пие за време на циклус, плус може и од тие витамините што се раствараат. Треба многу течност да се пие, оти се губи крв.

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    Помош !!

Ве молам препорачајте ми некои ефикасни таблети,кои одат без рецепт,ми доцни скоро 1 месец,ќе полудам !
    бтв: сум немала односи во скоро време.
    благодарам однапред !

12. Sartela

Sartela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    24
    Помош !!

извини ама за што сакаш таблети ? :^)

13. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Помош !!

И од што се плашиш ако си немала односи во скоро време? т.е пред последната менстуација?

14. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Помош !!

Прво насловот ти е за никаде
    Второ има соодветна тема каде да прашаш
    Трето нема ефикасни таблети
    Четврто треба да одиш на гинеколог,бидејки мора да има нешто што ти касни 1 месец иако мислам дека не е нешто страшно бидејки си немала односи но немора да значи. ;)

На Sartela му/ѝ се допаѓа ова.
  15. UnknownLadyDi

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    Помош !!

Не сакав за мала работа да одам на гинеколог,цел месец имам менструални болки,но никако да добијам,ми требаат таблети за да го убрзам процесот,а и првпат ми се случува ова доцнење,затоа многу сум нервозна

16. Sartela

Sartela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    24
    Помош !!

ќе ти дојди ,не треба да пиеш таблети, можеби поради стрес, шо си нервозна затоа не ти иде, но сепак би ти препорачала да посетиш гинеколог што е сигурно е сигурно или пак да чекаш..

17. UnknownLadyDi

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    Помош !!

Me искритикувавте за насловов на темава,ама сепак нова сум ... :D
    не можам да чекам во тоа е и проблемот,леле мора да постојат некои, некакви....

18. Sartela

Sartela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    24
    Помош !!

јас не знам дека постојат, пиј сок од ананас ама она што е од конзервата,ке ти дојди за една недела ми имаат кажано дека делува :)

На UnknownLadyDi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.550
    Допаѓања:
    3.145
    Девојки, вчера и денес, 1 и 2 ден, многу ми е обилно крварењето, т.е малце пообилно од обично.
    Иначе трошам по едно пакетче, пакетче ипол најмногу за време на еден циклус, а сега, 6-7 влошки за 2 дена.

Ми дојде и порано, т.е требаше кај 2,3ти да ми дојде, тоа вчера ме изненади, дека секогаш ми е навреме.

Не знам дали да се секирам, дали е од времево, што знам ... Некое мислење, совет?

20. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Мислам дека нема такви таблети кои можат да го убрзат процесот.Но чим немаш цел месец менструација, оди одма на доктор, не е мала работа, освен ако си во години каде циклусот е нередовен, тогаш може да се случи да не се појави месец.Но ако циклусот до сега ти бил редовен, а сега ти доцни цел месец, обавезно оди на доктор, за да знаеш зошто немаш цел месец.Прашај на доктор, оти што си е сигурно, сигурно си е.

На UnknownLadyDi му/ѝ се допаѓа ова.