Здраво девојки.Сакам да прашам незнам дали е право место али сепак.Менструација значи секогаш сум имала редовна на 30дена.Е сега откако почнавме со мм да работиме на случајот бебе мене почна да ми иде на 24-26дена и со многу силни болки.Има некој проблем или тоа е нормално???????
7ми ден ми еод менструацијата и сеуште кога ќе напнам гледам дека ми тече кафеаво, малку но сепак е кафеавбо...Нормално ли е ова...Многу се плашам од вакви работи, секогаш мислам дека е нешто многу лошо, под постојан притисок сум. ве молам за одговор
Дали постои некаков начин да пливаш додека имаш добиено? Јас тренирам пливање, но секогаш испуштам по една недела токму поради ова. Би ви била многу благодарна доколку ми одговорите. П.С. не сакам да користам тампони
Епа штом не сакаш да користиш тампони мислам дека не постои друг начин. Нема друг начин. п.с А зошто не сакаш да користиш тампони?
имав менструација но без претходноникакви симптоми и ми траеше 4-5 дена... откако ми заврши почнаја симптомите како да треба да ми иди, ме болеа јајниците градите... бев на гинеколог и ми рекоја дека се е во ред. но еве одкако ми заври по една недела пак ми дојде... му се има случено на некоја вака? што може да биде? :/
Здраво. Деновиве треба да ми дојде али ужасно ме болат градите односно деснатаа ми е како потечена и ме боли ме пецкаа како на пупките некој да ме гризее и влече. Од менструацијава ми е или имам некој посериозен проблем ?!?
и мене ми се јавува понекогаш ист проблем но не е ништо страшно мислам секогаш пред да ми дојди и дури ми трај ме пецкаат ))
Мене истото ми се случи без симптомите и многу ме загрижи тоа...се плашам да не добијам повторно бидејќи секогаш ме болеа градите пред добивање, претходниов пат не, а плус ми задоцни 10 дена.... Мислам дека може да се случи добивањето двапати поради некој хормонски дисбаланс...друга причина незнам што би било....
Здраво на сите. Ме мачи нешто па би сакала да чујам ваше мислење. Еве веќе втор пат како после менструација ми тече малку крв. Првиот пат ми се случи две недели после менструација, а овој месец по три дена по завршувањето на менструацијата. Ми велат дека тоа е нормално, матката се чистела, ама имам 24 год и ова втор пат ми се случува. Обично после напор, на пр. вежбање прокрварувам. Што се не ми доаѓа на памет... Што мислите вие дека е причината? Поздрав!!
i jas imav takov slu4aj,ali ne e strashno nishto...toa bila zaostanata krvsto ne izlegla so menstruacijata...a pri4inata bila i od pregolema preladenost .........oblekuvaj se toplo
Последен пат кога добив после пола саат ме фатија големи болки.Толку силни што неможев да седам на едно место само се прпелав по кревет дома и ми дојде на повраќање,повратив и се додека не се напив кафетин не ми помина.Ајде болките можеби од што не сум се облекувала ,но зошто повраќав?Ова ми беше прв пат. ани ајдиас??
мнгу време ми трае - 8 дена, а за тие 8 дена има премногу крв- со влошки Always- Night сум. Како да намалам времетраењето и количината на крв?
ке отидеш на доктор јас бев така како девојче ама јас имав и др проблем и сеа ко се породив ми трае по 7-8 дена ама нема толку оилно да крварам само првите 2-3 дена крварам малку повеке и не како порано да ми претекува.
Во секој момент треба да добијам и некна приметив дека малце има потечено, арно ама после тоа немаше ништо а секој пат кога одам во вц на тоалетната има кафено-црно наместо црвено дали е од предходната менструација па сега тоа се чисти.... ве молам за совет што вие мислите од што може да се случува???
Ве молам кажете ми што да правам? Име преголеми болки во десниот јајник, 4 ден менс ми е.. Не се понесуваааа ... ???????????????????????????????????????????????
ако неможеш да издржиш напи с екафетин менструал мене ми помага а при мноху јаки болки пишува дека може и две табелети одеднаш.
и јас тоа го помислив, чудно е за 4ти ден...Сношти немав сила да објаснам.. Болкава се наоѓа од деснава страна под стомакот и 2или3 прста над ципата.. Тука е сигурно јајникот??? Инаку сношти едвај заспав, со плачење, а утрово кога станав без ок, ама по 5мин, повторно почна да ме клука..