Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Здраво девојки.Сакам да прашам незнам дали е право место али сепак.Менструација значи секогаш сум имала редовна на 30дена.Е сега откако почнавме со мм да работиме на случајот бебе мене почна да ми иде на 24-26дена и со многу силни болки.Има некој проблем или тоа е нормално???????

2. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    7ми ден ми еод менструацијата и сеуште кога ќе напнам гледам дека ми тече кафеаво, малку но сепак е кафеавбо...Нормално ли е ова...Многу се плашам од вакви работи, секогаш мислам дека е нешто многу лошо, под постојан притисок сум. ве молам за одговор ;(

3. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Дали постои некаков начин да пливаш додека имаш добиено?
    Јас тренирам пливање, но секогаш испуштам по една недела токму поради ова.
    Би ви била многу благодарна доколку ми одговорите.
    П.С. не сакам да користам тампони

4. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Епа штом не сакаш да користиш тампони мислам дека не постои друг начин. Нема друг начин.
    п.с А зошто не сакаш да користиш тампони?

5. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.478
    Да, нормално е ;) . Мене до 8ми ден ми има течено кафено.

6. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    имав менструација но без претходноникакви симптоми и ми траеше 4-5 дена... откако ми заврши почнаја симптомите како да треба да ми иди, ме болеа јајниците градите... бев на гинеколог и ми рекоја дека се е во ред. но еве одкако ми заври по една недела пак ми дојде... му се има случено на некоја вака? што може да биде? :/

7. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    121
    Здраво.
    Деновиве треба да ми дојде али ужасно ме болат градите односно деснатаа ми е како потечена и ме боли ме пецкаа како на пупките некој да ме гризее и влече. Од менструацијава ми е или имам некој посериозен проблем ?!?

8. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244

и мене ми се јавува понекогаш ист проблем но не е ништо страшно мислам :) секогаш пред да ми дојди и дури ми трај ме пецкаат :)))

9. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Мене истото ми се случи без симптомите и многу ме загрижи тоа...се плашам да не добијам повторно :worried: бидејќи секогаш ме болеа градите пред добивање, претходниов пат не, а плус ми задоцни 10 дена....
    Мислам дека може да се случи добивањето двапати поради некој хормонски дисбаланс...друга причина незнам што би било....

10. Natence88

Natence88 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Здраво на сите.
    Ме мачи нешто па би сакала да чујам ваше мислење.
    Еве веќе втор пат како после менструација ми тече малку крв. Првиот пат ми се случи две недели после менструација, а овој месец по три дена по завршувањето на менструацијата. Ми велат дека тоа е нормално, матката се чистела, ама имам 24 год и ова втор пат ми се случува. Обично после напор, на пр. вежбање прокрварувам. Што се не ми доаѓа на памет...
    Што мислите вие дека е причината?
    Поздрав!!

11. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    имам 16год.

12. manda555

manda555 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    i jas imav takov slu4aj,ali ne e strashno nishto...toa bila zaostanata krvsto ne izlegla so menstruacijata...a pri4inata bila i od pregolema preladenost :D.........oblekuvaj se toplo ;)

На Natence88 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Little-Mk

Little-Mk Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    328
    Последен пат кога добив после пола саат ме фатија големи болки.Толку силни што неможев да седам на едно место само се прпелав по кревет дома и ми дојде на повраќање,повратив и се додека не се напив кафетин не ми помина.Ајде болките можеби од што не сум се облекувала ,но зошто повраќав?Ова ми беше прв пат. :?: ани ајдиас??

14. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    мнгу време ми трае - 8 дена, а за тие 8 дена има премногу крв- со влошки Always- Night сум. Како да намалам времетраењето и количината на крв?

15. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    ке отидеш на доктор јас бев така како девојче ама јас имав и др проблем и сеа ко се породив ми трае по 7-8 дена ама нема толку оилно да крварам само првите 2-3 дена крварам малку повеке и не како порано да ми претекува.

16. babyusa

babyusa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    14
    Во секој момент треба да добијам и некна приметив дека малце има потечено, арно ама после тоа немаше ништо а секој пат кога одам во вц на тоалетната има кафено-црно наместо црвено дали е од предходната менструација па сега тоа се чисти.... ве молам за совет што вие мислите од што може да се случува???

17. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    Ве молам кажете ми што да правам? Име преголеми болки во десниот јајник, 4 ден менс ми е.. Не се понесуваааа ... ??????????????????????????????????????????????? :(

18. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    ако неможеш да издржиш напи с екафетин менструал мене ми помага а при мноху јаки болки пишува дека може и две табелети одеднаш.

На the.child му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    За 4ти ден не би ни требало да имаш никакви болки, а не преголеми... најубаво посети лекар.

На the.child му/ѝ се допаѓа ова.
  20. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    и јас тоа го помислив, чудно е за 4ти ден...Сношти немав сила да објаснам.. Болкава се наоѓа од деснава страна под стомакот и 2или3 прста над ципата.. Тука е сигурно јајникот???

Инаку сношти едвај заспав, со плачење, а утрово кога станав без ок, ама по 5мин, повторно почна да ме клука.. :@ ;(