Менструација

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by emilijakaraivanova, Jan 13, 2010.

1. crimson

crimson Форумски идол

Дефинитивно не е нормално тоа.
    Кажи и на мајка ти да те однесе на гинеколог.

2. <3.

<3. Нов член

фалаа.

3. realGirl

realGirl Популарен член

Женсκи κолκу може да доцни менстρуацијата после абоρтус? После абоρтусот веќе месец дена немам добиено ниту еднаш.

4. rihanna14

rihanna14 Активен член

А долго време имам нешто на гакичките како жолтеникава лигава течност понекогаш има и малечки грутки и дали е тоа знак дека у скоро време ќе ми дојде? Пошто го имам повеќе од 6 месеци.

5. Nana19

Nana19 Популарен член

Ве молам хитн за одговор !
    на 4 март добив менстр. ми траеше 4 дена.
    од петиот ден почнав да пијам цикло прогинова ми иг препишаа за стабилизирање на менструалниот циклус.Јас ги пиев само 5-6 дена бидејки не ги поднесував нервозите предизвикани од апчињата и преголмата подуеност.
    еве веќе 6 дена јас имам некое слабо крварење така по неколку капки на еден и кога одам во вц а од време на време имам ммноооогу слаба болка во пределот на стомакот.
    Дали мислите дека е од апчињата што ги оставив ?
    ве молам за одговор многу ми е страв

6. roxy123

roxy123 Активен член

imam edno prasanje, imam sekogas ne redovna menstruacija, 2 meseci nemam dobieno,posle da.. no ovoj mesec isto posle kasnjenje mi dojde, posle menstruacija imav kafeav iscedok .. koga sabajle gledam pak sum dobila . 2 pati vo mesec? sto moze da bide toa i koi se pricinite? :worried:

7. Reachel

Reachel Популарен член

Да не си под стрес? Тогаш се лачи кортизолот и влијае на хормоните.
    Исто така зависи и од храната и ако нагло си променила тежина, ако јадеш премногу или премалку би дошло до дисбаланс на хормоните... А потоа има и различни знаци и симптоми на болести.
    Сепак, ако продолжи нередовноста посети доктор. :)

Едит: И не знам колкава си и дали сега брзо го имаш добиено првиот циклус, но ако си на ,,почетокот'' тоа е нормално додека се навикне организмот

roxy123 likes this.
  8. CrazyCrazy09

CrazyCrazy09 Активен член

Епа јас наполнив 15 години пред еден месец и сеуште немам добиено...Отидов на доктор и ми рекоа дека се било во ред и да не се грижам. :) :wasntme:

9. lanadelrey6

lanadelrey6 Активен член

Последен пат имав добиено од 08.03 до 12.03. Требаше месецов да добијам негде околу 7-8 и не добив, ми течеше кафена течност 2 дена и мислев дека ќе добијам ама не. Имав незаштитен однос месецот 2 пати ама не сврши во мене и плус направив 2 теста и двата беа негативни. Уште немам добиено. Ми касни 15 дена така нешто, а јајниците ме болат премногу исто така и кичмата. Што може да е? Страв ми е да одам на гинеколог.

10. roxy123

roxy123 Активен член

da imav nervozi mali inace 19 god imam i ne sum promenila tezina se ista sum.. :/

11. lanadelrey6

lanadelrey6 Активен член

Ako moze pobrzo da dobijam odgovor. Se izvinuvam za lat.

12. roxy123

roxy123 Активен член

Ve molam i mene dajte mi sovet sto da pravam i dali e mozno toa da e od stress? Dali ima potreba od ginekolog?

13. Vikoleta

Vikoleta Нов член

Zdravo imam 33 godini i do sega mi idese redovno minstruacija na sekoj 28 den minatiot mesec dobiv na 25 mart potoa na 15 april imav samo dva dena obilno i potoa mi prestana i povtorno dobiv za tri dena obilno pijam apcinja mikroginon i krvta mi se stopira ama mi e poduen mnogu stomakot.ako imal nekoj vakvo iskustvo pisete mi blagodaram

14. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Здраво девојки..Ми доцни менстр. веќе 3 дена. Ги имам симптомите за добивање, болка во градите и повремени во половината но сеуште нема ништо. Секогаш имам заштитен однос. Не сум примала никакви лекарства месецов, но имам покачено 2-3 кила во тежина. Што би можело да е проблемот? Благодарам.

15. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

здраво девојки... имам еден проблем.. порано имав нередовна менструација но со текот на времето ми се стабилизира и почна да ми иде месечно не под точна дата ама 8-9 дена секогаш касни... но проблемот е што пет дена пред да ми дојде имам болки во стомакот и грчеви, а тој ден кога ке добијам се катастрофални болки... грчеви во долниот дел од стомакот, цели нози и на аналниот отвор... толку многу ми е лошо што почнувам да имам вртоглавица и почнува да ми се поврака... пијам парацетамол кога имам јаки болки но не помага.. Дали на некоја од вас ви се има вакво нешто случено и ако има ве молам за совет??

16. only44you

only44you Популарен член

Пред саат време добив мензис, а претходно добив на 04.04.2015, всушност добив два пати во овој месец , односно на 25 дена. Никогаш до сега ова не ми се случило и затоа се уплашив.
    Ве молам пишете ако некоја од вас имала слично искуство ???

17. zvecarka

zvecarka Истакнат член

@only44you воопшто не се грижи. Нормално се смета од 20 до триест дена да добиеш. Јас цел живот добивам на 22 дена.

only44you likes this.
  18. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

со парацетамол ова не минува ... земи нешто појако: кетонал, вентор, бруфен ...

19. only44you

only44you Популарен член

Оф леле , премногу ти благодарам мила. Немаш појма колку ми олесна сега...

20. only44you

only44you Популарен член

Е сега друго да ве прашам..... Денес мене ми е 3-ти ден од циклус , но многу малку крварам , скоро воопшто и да нема крв. Искуство некое???