Женсκи κолκу може да доцни менстρуацијата после абоρтус? После абоρтусот веќе месец дена немам добиено ниту еднаш.
А долго време имам нешто на гакичките како жолтеникава лигава течност понекогаш има и малечки грутки и дали е тоа знак дека у скоро време ќе ми дојде? Пошто го имам повеќе од 6 месеци.
Ве молам хитн за одговор ! на 4 март добив менстр. ми траеше 4 дена. од петиот ден почнав да пијам цикло прогинова ми иг препишаа за стабилизирање на менструалниот циклус.Јас ги пиев само 5-6 дена бидејки не ги поднесував нервозите предизвикани од апчињата и преголмата подуеност. еве веќе 6 дена јас имам некое слабо крварење така по неколку капки на еден и кога одам во вц а од време на време имам ммноооогу слаба болка во пределот на стомакот. Дали мислите дека е од апчињата што ги оставив ? ве молам за одговор многу ми е страв
imam edno prasanje, imam sekogas ne redovna menstruacija, 2 meseci nemam dobieno,posle da.. no ovoj mesec isto posle kasnjenje mi dojde, posle menstruacija imav kafeav iscedok .. koga sabajle gledam pak sum dobila . 2 pati vo mesec? sto moze da bide toa i koi se pricinite?
Да не си под стрес? Тогаш се лачи кортизолот и влијае на хормоните. Исто така зависи и од храната и ако нагло си променила тежина, ако јадеш премногу или премалку би дошло до дисбаланс на хормоните... А потоа има и различни знаци и симптоми на болести. Сепак, ако продолжи нередовноста посети доктор. Едит: И не знам колкава си и дали сега брзо го имаш добиено првиот циклус, но ако си на ,,почетокот'' тоа е нормално додека се навикне организмот
Епа јас наполнив 15 години пред еден месец и сеуште немам добиено...Отидов на доктор и ми рекоа дека се било во ред и да не се грижам.
Последен пат имав добиено од 08.03 до 12.03. Требаше месецов да добијам негде околу 7-8 и не добив, ми течеше кафена течност 2 дена и мислев дека ќе добијам ама не. Имав незаштитен однос месецот 2 пати ама не сврши во мене и плус направив 2 теста и двата беа негативни. Уште немам добиено. Ми касни 15 дена така нешто, а јајниците ме болат премногу исто така и кичмата. Што може да е? Страв ми е да одам на гинеколог.
Ve molam i mene dajte mi sovet sto da pravam i dali e mozno toa da e od stress? Dali ima potreba od ginekolog?
Zdravo imam 33 godini i do sega mi idese redovno minstruacija na sekoj 28 den minatiot mesec dobiv na 25 mart potoa na 15 april imav samo dva dena obilno i potoa mi prestana i povtorno dobiv za tri dena obilno pijam apcinja mikroginon i krvta mi se stopira ama mi e poduen mnogu stomakot.ako imal nekoj vakvo iskustvo pisete mi blagodaram
Здраво девојки..Ми доцни менстр. веќе 3 дена. Ги имам симптомите за добивање, болка во градите и повремени во половината но сеуште нема ништо. Секогаш имам заштитен однос. Не сум примала никакви лекарства месецов, но имам покачено 2-3 кила во тежина. Што би можело да е проблемот? Благодарам.
здраво девојки... имам еден проблем.. порано имав нередовна менструација но со текот на времето ми се стабилизира и почна да ми иде месечно не под точна дата ама 8-9 дена секогаш касни... но проблемот е што пет дена пред да ми дојде имам болки во стомакот и грчеви, а тој ден кога ке добијам се катастрофални болки... грчеви во долниот дел од стомакот, цели нози и на аналниот отвор... толку многу ми е лошо што почнувам да имам вртоглавица и почнува да ми се поврака... пијам парацетамол кога имам јаки болки но не помага.. Дали на некоја од вас ви се има вакво нешто случено и ако има ве молам за совет??
Пред саат време добив мензис, а претходно добив на 04.04.2015, всушност добив два пати во овој месец , односно на 25 дена. Никогаш до сега ова не ми се случило и затоа се уплашив. Ве молам пишете ако некоја од вас имала слично искуство ???
@only44you воопшто не се грижи. Нормално се смета од 20 до триест дена да добиеш. Јас цел живот добивам на 22 дена.
Е сега друго да ве прашам..... Денес мене ми е 3-ти ден од циклус , но многу малку крварам , скоро воопшто и да нема крв. Искуство некое???