Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.523
    Дефинитивно не е нормално тоа.
    Кажи и на мајка ти да те однесе на гинеколог.

2. <3.

<3. Нов член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    фалаа.

3. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.698
    Женсκи κолκу може да доцни менстρуацијата после абоρтус? После абоρтусот веќе месец дена немам добиено ниту еднаш.

4. rihanna14

rihanna14 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    3
    А долго време имам нешто на гакичките како жолтеникава лигава течност понекогаш има и малечки грутки и дали е тоа знак дека у скоро време ќе ми дојде? Пошто го имам повеќе од 6 месеци.

5. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Ве молам хитн за одговор !
    на 4 март добив менстр. ми траеше 4 дена.
    од петиот ден почнав да пијам цикло прогинова ми иг препишаа за стабилизирање на менструалниот циклус.Јас ги пиев само 5-6 дена бидејки не ги поднесував нервозите предизвикани од апчињата и преголмата подуеност.
    еве веќе 6 дена јас имам некое слабо крварење така по неколку капки на еден и кога одам во вц а од време на време имам ммноооогу слаба болка во пределот на стомакот.
    Дали мислите дека е од апчињата што ги оставив ?
    ве молам за одговор многу ми е страв

6. roxy123

roxy123 Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    imam edno prasanje, imam sekogas ne redovna menstruacija, 2 meseci nemam dobieno,posle da.. no ovoj mesec isto posle kasnjenje mi dojde, posle menstruacija imav kafeav iscedok .. koga sabajle gledam pak sum dobila . 2 pati vo mesec? sto moze da bide toa i koi se pricinite? :worried:

7. Reachel

Reachel Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.903
    Да не си под стрес? Тогаш се лачи кортизолот и влијае на хормоните.
    Исто така зависи и од храната и ако нагло си променила тежина, ако јадеш премногу или премалку би дошло до дисбаланс на хормоните... А потоа има и различни знаци и симптоми на болести.
    Сепак, ако продолжи нередовноста посети доктор. :)

Едит: И не знам колкава си и дали сега брзо го имаш добиено првиот циклус, но ако си на ,,почетокот'' тоа е нормално додека се навикне организмот

На roxy123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CrazyCrazy09

CrazyCrazy09 Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    21
    Епа јас наполнив 15 години пред еден месец и сеуште немам добиено...Отидов на доктор и ми рекоа дека се било во ред и да не се грижам. :) :wasntme:

9. lanadelrey6

lanadelrey6 Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Последен пат имав добиено од 08.03 до 12.03. Требаше месецов да добијам негде околу 7-8 и не добив, ми течеше кафена течност 2 дена и мислев дека ќе добијам ама не. Имав незаштитен однос месецот 2 пати ама не сврши во мене и плус направив 2 теста и двата беа негативни. Уште немам добиено. Ми касни 15 дена така нешто, а јајниците ме болат премногу исто така и кичмата. Што може да е? Страв ми е да одам на гинеколог.

10. roxy123

roxy123 Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    da imav nervozi mali inace 19 god imam i ne sum promenila tezina se ista sum.. :/

11. lanadelrey6

lanadelrey6 Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Ako moze pobrzo da dobijam odgovor. Se izvinuvam za lat.

12. roxy123

roxy123 Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Ve molam i mene dajte mi sovet sto da pravam i dali e mozno toa da e od stress? Dali ima potreba od ginekolog?

13. Vikoleta

Vikoleta Нов член

Се зачлени на:
    24 април 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo imam 33 godini i do sega mi idese redovno minstruacija na sekoj 28 den minatiot mesec dobiv na 25 mart potoa na 15 april imav samo dva dena obilno i potoa mi prestana i povtorno dobiv za tri dena obilno pijam apcinja mikroginon i krvta mi se stopira ama mi e poduen mnogu stomakot.ako imal nekoj vakvo iskustvo pisete mi blagodaram

14. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    Здраво девојки..Ми доцни менстр. веќе 3 дена. Ги имам симптомите за добивање, болка во градите и повремени во половината но сеуште нема ништо. Секогаш имам заштитен однос. Не сум примала никакви лекарства месецов, но имам покачено 2-3 кила во тежина. Што би можело да е проблемот? Благодарам.

15. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    здраво девојки... имам еден проблем.. порано имав нередовна менструација но со текот на времето ми се стабилизира и почна да ми иде месечно не под точна дата ама 8-9 дена секогаш касни... но проблемот е што пет дена пред да ми дојде имам болки во стомакот и грчеви, а тој ден кога ке добијам се катастрофални болки... грчеви во долниот дел од стомакот, цели нози и на аналниот отвор... толку многу ми е лошо што почнувам да имам вртоглавица и почнува да ми се поврака... пијам парацетамол кога имам јаки болки но не помага.. Дали на некоја од вас ви се има вакво нешто случено и ако има ве молам за совет??

16. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Пред саат време добив мензис, а претходно добив на 04.04.2015, всушност добив два пати во овој месец , односно на 25 дена. Никогаш до сега ова не ми се случило и затоа се уплашив.
    Ве молам пишете ако некоја од вас имала слично искуство ???

17. zvecarka

zvecarka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    738
    @only44you воопшто не се грижи. Нормално се смета од 20 до триест дена да добиеш. Јас цел живот добивам на 22 дена.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    136.749
    со парацетамол ова не минува ... земи нешто појако: кетонал, вентор, бруфен ...

19. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Оф леле , премногу ти благодарам мила. Немаш појма колку ми олесна сега...

20. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Е сега друго да ве прашам..... Денес мене ми е 3-ти ден од циклус , но многу малку крварам , скоро воопшто и да нема крв. Искуство некое???