Мене ми е многу точна. Бре, ден не ми касни!! Пред извесно време си симнав еден календар за моблиниот, и све си означувам во него , а тој автоматски ми ги маркира деновите кога ќе добијам следниот месец. како што пишува, баш така е! До ден!! работата е што кога добивам имам страшни болки!! Се виткам како клопче и цел ден сум под ќебе. Без кафетинче не поминувам.
mene sekogash mi doagjashe na 35-6 dena, minatiot mesec mi dojde za prv pat porano na 12ti, a sega ete go kasni vekje 16 sme:/ ne sum seksualno aktivna, shto mozhe da bide prichinata? a jajnicite me bolea pred 2 dena... pls odgovor
Во глобала ме нервира менстурација. Пред да ми дојде сум многу нервозна и јадам многу благо. Ме тера така што да правам . Трае по 5-6 дена и секогаш е редовна и точна. Некогаш имам болки а некогаш не, зависи, кога како. Приметив дека ако ден пред да ми дојде имам однос е тогаш немам болки, ова ви е како некое непишано правило и стварно делува . Како и да е, досадна е секој месец.
pa trae od 3 do 7 dena.ako e nad 10 dena mora da odite na doktor.normalno deka se namaluva ako si imala premnogu koga si dobila.od prviot pat vo rok od 3 godini menstruacijata se stabilizira.plus sekoja menstruacija nemozi da ti trae isto,zavisi kolku si imala.ako si imala pomalku ke trae poveke dena i obratno.
3-4 дена пред да дојде сум препрепремногу нервозна, и после тоа се смирувам полека иначе за болките применувам една многу смешна работа пијам тенџере чај и ми поминува
мене менструацијата ми трае од 4 до 5 највеќе дена,имам многу големи болку првиот ден кога ми доаѓа и плус ми доаѓана секои 22 23 дена по завршувањето
Се напив кафетин менструал меѓутоа не ми помина болката. Дали сега би било ок ако се напијам кетонал, од него сигурно ќе ми помине. Или не е убаво сега одма уште едно апче. Почекав 20 мин од првото меѓутоа нема никаков ефект. Одговорете побрзо зашо умрев од болка
Ако имаш стварно неиздржливи болки можеш да се напиеш и кетонал и двете апчиња се за намалување болки, а секако од две не може да настане предозирање
Фала ти многу. Досега во животов само 3-4 пати ми се случило да имам менструални болки, имав забораено како е одамна беше.
Девојки мене меструацијата требаше да ми дојде на 20.....но на 20 само имав розева течност,па кафена,па црвена,малку,па пак розева и се така 5,6 дека поминав со секојдневни......градите воопшто не ме болат....а со дечко ми размислувавме немаме некоја сумљива вечер.....се плашам што може да биде ова.....и вообиченото прашање..... -Можно ли е да сум трудна??????
На 20 ти требало?Па од тогаш наваму значи едно недела дена поминало...а ти се уште немаш добиено? Анннни тоа е сумњиво...Евентуално и ете од нервирањето да ти касни ама повеќе од 10 не би требало.Срцка види уште овие два,три дена и ако нема ништо тогаш ќе си купиш тест.
И јас велам да направиш тест и да појдеш на гинеколог,можеби не се работи за бременост,ќе знаеш на што си барем,вака 300 мисли ти се вртат низ глава....
можно е да си била настината и така да ти било..... а можно е и то да си трудна.... не знам сигурно ама мене така еднаш ми се имаше случено да имам многу малце...... и де црвено де кафеаво.... не знам провериси..... ама немој на стрес да си..... оти од тоа можи да е.....
срц пошто те немам видено одамна,гледам не ми враќаш лп,па да те советувам да не се секираш зошто и мене исто така ми се случи еднаш во најскоро време и бев на лекар и испадна дека е од цисти во јајникот,затоа оди на гинеколог без страв и ќе се увериш за било што.... Spoiler крај на крај ќе бидам тетка,ја имаш мојата подршка за што и да е
Девојки абе до некаде јуни месец обично имав редовна менструација 28 дена(плус минус еден ден)а од тогаш секој месец добивам за еден ден повеќе еве овој месец требаше вчера а уште нема(значи од јуни ми беше на 30,па 31...испаѓа овој месец до 34-35 ќе стигне и ми траеше по 7 дена порано а сега 4-5 секогаш. Дали ова може да покажува дека имам некој проблем или нормално е?Не ми е јасно стварно.
Не треба да е нешто страшно...Случај и со мене имав до пред некоја година редовна на 28,29 дена некогаш...додека сега најчесто на 30 ден ми доаѓа.Се случува од различни причини да се помести циклусот стрес,настинки,промена на клима,па и од интимни односи итн.Мислам дека немаш место за паника ама ако сакаш да дознаеш зошто е така оди на гинеколог.
Што треба да правам за време на менструацијата? Еве една тема и за тоа што треба да правиме додека имаме менструација незнам дали има ваква тема ако има слободно бришете ја оваа.Ако нема пишете некој совети еве јас имам слушнато дека додека имаме менструација треба почесто да се движиме,да не седиме нонстоп,дека движењето го олеснува протекот и на тој начин се намалуваат болките во стомакот, и отекувањето на стомакот.