Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Мене ми е многу точна. Бре, ден не ми касни!!
    Пред извесно време си симнав еден календар за моблиниот, и све си означувам во него , а тој автоматски ми ги маркира деновите кога ќе добијам следниот месец. како што пишува, баш така е! До ден!!
    работата е што кога добивам имам страшни болки!! Се виткам како клопче и цел ден сум под ќебе. Без кафетинче не поминувам.

2. bvb

bvb Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    mene sekogash mi doagjashe na 35-6 dena, minatiot mesec mi dojde za prv pat porano na 12ti, a sega ete go kasni vekje 16 sme:/ ne sum seksualno aktivna, shto mozhe da bide prichinata? a jajnicite me bolea pred 2 dena... pls odgovor

3. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    347
    Сдп зошто мекогаш менструацијата има многу непријатен мирис,а понекогаш си е сосема нормално :^) ?

4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.046
    Допаѓања:
    16.152
    Јас денеска добив...ми се гади многу... :( дали е тоа нормално?и како да ја намалам гадоста?

5. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Во глобала ме нервира менстурација. Пред да ми дојде сум многу нервозна и јадам многу благо. Ме тера така што да правам :D . Трае по 5-6 дена и секогаш е редовна и точна. Некогаш имам болки а некогаш не, зависи, кога како. Приметив дека ако ден пред да ми дојде имам однос е тогаш немам болки, ова ви е како некое непишано правило и стварно делува ;) .
    Како и да е, досадна е секој месец.

6. Zocuska

Zocuska Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    1

Nemojte nikako da koristite takvi apcinja.jas sum lekar i sum protiv tie apcinja.

7. Zocuska

Zocuska Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    1

pa trae od 3 do 7 dena.ako e nad 10 dena mora da odite na doktor.normalno deka se namaluva ako si imala premnogu koga si dobila.od prviot pat vo rok od 3 godini menstruacijata se stabilizira.plus sekoja menstruacija nemozi da ti trae isto,zavisi kolku si imala.ako si imala pomalku ke trae poveke dena i obratno.

8. bile991

bile991 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    10
    3-4 дена пред да дојде сум препрепремногу нервозна, и после тоа се смирувам полека :)
    иначе за болките применувам една многу смешна работа :D пијам тенџере чај и ми поминува :tmi:

9. anahristina

anahristina Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    мене менструацијата ми трае од 4 до 5 највеќе дена,имам многу големи болку првиот ден кога ми доаѓа и плус ми доаѓана секои 22 23 дена по завршувањето

10. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Се напив кафетин менструал меѓутоа не ми помина болката. Дали сега би било ок ако се напијам кетонал, од него сигурно ќе ми помине. Или не е убаво сега одма уште едно апче. Почекав 20 мин од првото меѓутоа нема никаков ефект. Одговорете побрзо зашо умрев од болка :worried:

11. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.841
    Допаѓања:
    5.588
    Ако имаш стварно неиздржливи болки можеш да се напиеш и кетонал и двете апчиња се за намалување болки, а секако од две не може да настане предозирање

12. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Фала ти многу. :*
    Досега во животов само 3-4 пати ми се случило да имам менструални болки, имав забораено како е одамна беше. :worried:

13. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    Девојки мене меструацијата требаше да ми дојде на 20.....но на 20 само имав розева течност,па кафена,па црвена,малку,па пак розева и се така 5,6 дека поминав со секојдневни......градите воопшто не ме болат....а со дечко ми размислувавме немаме некоја сумљива вечер.....се плашам што може да биде ова.....и вообиченото прашање.....
    -Можно ли е да сум трудна?????? :sweat:

14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    На 20 ти требало?Па од тогаш наваму значи едно недела дена поминало...а ти се уште немаш добиено? :o
    Анннни тоа е сумњиво...Евентуално и ете од нервирањето да ти касни ама повеќе од 10 не би требало.Срцка види уште овие два,три дена и ако нема ништо тогаш ќе си купиш тест.

15. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    И јас велам да направиш тест и да појдеш на гинеколог,можеби не се работи за бременост,ќе знаеш на што си барем,вака 300 мисли ти се вртат низ глава.... :?:

16. Nannaa

Nannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2010
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    30
    можно е да си била настината и така да ти било..... а можно е и то да си трудна.... не знам сигурно ама мене така еднаш ми се имаше случено да имам многу малце...... и де црвено де кафеаво.... не знам провериси..... ама немој на стрес да си..... оти од тоа можи да е.....

17. doktorka-an

doktorka-an Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    345
    срц пошто те немам видено одамна,гледам не ми враќаш лп,па да те советувам да не се секираш зошто и мене исто така ми се случи еднаш во најскоро време и бев на лекар и испадна дека е од цисти во јајникот,затоа оди на гинеколог без страв и ќе се увериш за било што....
    крај на крај ќе бидам тетка,ја имаш мојата подршка за што и да е :wasntme:

На annnni му/ѝ се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.738
    Допаѓања:
    43.870
    Девојки абе до некаде јуни месец обично имав редовна менструација 28 дена(плус минус еден ден)а од тогаш секој месец добивам за еден ден повеќе еве овој месец требаше вчера а уште нема(значи од јуни ми беше на 30,па 31...испаѓа овој месец до 34-35 ќе стигне :D :worried: и ми траеше по 7 дена порано а сега 4-5 секогаш. Дали ова може да покажува дека имам некој проблем или нормално е?Не ми е јасно стварно. :worried:

19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    Не треба да е нешто страшно...Случај и со мене имав до пред некоја година редовна на 28,29 дена некогаш...додека сега најчесто на 30 ден ми доаѓа.Се случува од различни причини да се помести циклусот стрес,настинки,промена на клима,па и од интимни односи итн.Мислам дека немаш место за паника ама ако сакаш да дознаеш зошто е така оди на гинеколог.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Што треба да правам за време на менструацијата?

Еве една тема и за тоа што треба да правиме додека имаме менструација незнам дали има ваква тема ако има слободно бришете ја оваа.Ако нема пишете некој совети еве јас имам слушнато дека додека имаме менструација треба почесто да се движиме,да не седиме нонстоп,дека движењето го олеснува протекот и на тој начин се намалуваат болките во стомакот, и отекувањето на стомакот.