Форумџика на годината

Менструација

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by emilijakaraivanova, Jan 13, 2010.

1. Mecence3636

Mecence3636 Истакнат член

Devojkii, imaav menstruacijaa pred 14 dena denes zabelezhav rozova tecnost ne obilno krvarenje tukuu kako pri kraj ko ke stee plss pomosh

2. Сherry.girl

Сherry.girl Истакнат член

Здраво девојки
    Пред 1 месец правев операција и бев под спинална анестезија и тоа ми беа последните денови од менструацијата
    Обој месец ми доцни, дали е можно заради анестезијата?

3. Wonderfulx

Wonderfulx Истакнат член

Здраво. Пред некој ден имав кафеава течност малку, ставив влошка мислев дека менструацијата ми дошла порано една недела, но тоа траеше само 2 дена и тоа по малку, не знам дали е некаков проблем, инаку овај месец требаше околу 15ти да добијам е сега не знам дали ова што ми дојде беше менструација или друго нешто. Да напоменам првиот ден откако ја забележав таа течност имавме секс заштитен со дечко ми потоа по еден ден прекина дали има некоја врска со тоа? Или пак можеби е некоја циста, затоа што лани ова време имав циста.
    П.С: прочитав по форуми дека тоа може да се случи доколку сте под стрес наместо менструација да добијате таква кафеавка течност, а јас овај и минатиов месец сум ептен под стрес.

4. Sanii4

Sanii4 Истакнат член

да
    да ти кажам право и јас барам причина зошо ми каснит(посрана од страв) ама во пребарувањето најдов дека земање на некои лекарства можит да предизвикат каснење на менструацијата а пред операцијата сигурно и антибиотик земаше па така да мислам од то ќе ти е...

5. Sanii4

Sanii4 Истакнат член

женскааа што направии и мене ми е такаа овој месец зато те прашуваммм

6. ivcu

ivcu Истакнат член

Здраво женски незнам дали е за тука прашањето со мажот ми се обидуваме да имаме бебе, овојмесец доста интензивно пробувавме, менструацијата ми е нередовна овие денови мислм дека сум во овулација, за време на сексуален однос имав крв дали на некој му се им случено такво нешто.?

7. Melek4e

Melek4e Активен член

Zdravo, sakam da prasam dali e normalno ciklusot da mi trae 24 dena i dali znachi toa neshto? I krvarenjeto isto taka mi trae od 3-6 dena. No ovoj ciklus imav ogromni krvarenja, duri techese od mene kako voda... I parchinja okolu 1-2 cm. Mnogu se isplashiv a vo stranstvo sum nemozam na lekar da odam...

8. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Како што знам од доктор, за нормален се смета циклусот од 21-35 дена. Крварењето е различно кај секој. Јас имам 3 дена, другарки имаат и по 7 дена. Мене лично ми доаѓа на 30-34 дена, а знам девојки кои добиваат и на 24 дена. Е сега за многу обилно течење и парчиња како што викаш немам искусено. Најдобро да си провереш на гинеколог. Да не те плашам, ама на колешка исто и беше обилно со парчиња како викаш, испадна дека е од миом. Сепак доктор најубаво би ти кажал.

9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Дали може да се јават болки во желудникот пред циклус? Треба да добијам за 5 дена,а веќе неколку дена чувствувам мачнина во желудникот

10. Sanii4

Sanii4 Истакнат член

да може мене ми е така

11. FVP

FVP Популарен член

Дали имаш шанси да си била бремена? Инаку нормално е да имаш парчиња во исцедокот а да не е само чиста течност, бидејќи за време на циклус матката се лупи облогата и се чисти на тој начин. Всушност тие парчиња и слузинката обично га составуваат најголемиот дел од твоето краварење. Но доколку твојот циклус бил подолг, и со многу по обилно крварење или неподносливи болки тогаш можеби имаш шанси за грижа. Но пообилната менструација може да значи промена на температура, стрес, место на живењње и слично.

Snowflake97 likes this.
  12. Sarasaricka23

Sarasaricka23 Активен член

Devojki mi kasni vejke 18 dena no ne sum bremena :( znaete li zosto moze da kasni menstruacijata

13. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

циста, хормонален дисбаланс, стрес, промена на клима

14. Ellier

Ellier Истакнат член

Има ли нешто врска витаминот Ц со крварењето? Почнав да пијам од оние шумливите од 1000мг, добив на време се' тоа океј само немам крварење обилно како претходно. Да не е нешто од витаминот, дали да го прекинам?

15. FVP

FVP Популарен член

Не витамин Ц е еден од најнепотребните суплементи што ги примаме. Доколку немаш реална потреба тогаш не прими вештачки витамин ц, или пак јади повеќе пиперки, лимони и портокали. Витамин Ц е растворлив во вода, така да после јадење секогаш кога одиш во тоалет го вадиш и нема нема улога во твојот циклус. Циклусот може да ти е полесен поради разни други причини, ама не е сериозен проблем.

16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Витаминот Ц го намалува крварењето и затоа се препорачува на луѓе чии непца често крварат,но не би требало да има големо влијание врз циклусот.

17. tteea55

tteea55 Истакнат член

Pred se se izvinuvam shto ne pishuvam so kirilichno pismo, ne sum vo mozhnost momentalno.
    Pred dve nedeli "mi dojde" ama nemav obilna menstruacija kako kafeavi tochki 7 dena obichno tolku mi e menstruacijata, pred 3 dena isto taka i eve ovie dena pak kafevo mi techi ne obilno.. Ke odam na ginekolog ko ke mi zavrshi normalno, ama me interesira dali na nekoja druga i se desilo ova i dali ima prostor za panika ili ne. Seksualen odnos ne sum imala 7 meseci.

18. christinnn

christinnn Форумски идол

Прошлата менструација ја добив на 26 дена а последните неколку дена пред да ми дојди градите мн ме болеа. И обично болка во градите ми е симптом кој стандард го имам пред добивање.
    Денес 26ти ден, никаков абер нема дека ќе ми дојди , ни симптоми ни ништо ( освен повремено тапа болка кај јајниците ) .
    Иначе не ми е баш баш редовна, ми доаѓа од 25-32 дена.
    Има простор за секирација? :envy:
    Сум немала односи иначе:yawn:

19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Не се јавуваат сите симптоми секогаш.Доволен е и сосем мал стрес да ја поремети менструацијата.
    За сега,нема простор за секирација.Не се стресувај,не си прави филмови во глава.Диши,релаксирај се со некој добар филм или пушти си музика.
    Почекај уште неколку дена.

christinnn likes this.
  20. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Не се секирај воопшто, ќе ти дојде. И мене така некогаш, немам симптоми а сепак ми иди. Обично ми е точна секогаш, но и да ти варира од 25-32 дена е сосема нормално. :)

IM.TMKQ, christinnn and nextredstyle like this.