Женски мене ми трае 2 дена веќе третиот ден онака по неколку капки и од тоа кафеавото.... Стварно е премалку, али секогаш ми е вака. Може нешто не е во ред? Annath хелп
ама да....кога ќе погледнам реално на работите....баш и моментално не сакам...може да се почека........не мораше баш сега......
Внимавај што посакуваш. Не се плаши,може и да не е ништо.И мене розе (со акцент на е ) ми дојде месецов,ми траеше 3 дена и не сум бремена.И тоа мало крварење се смета за добиено,а симптомите не се задолжителни баш секој месец,знаат да утнат. Ама за мирна душа и лесен сон,тест земи си уште сега,утре сабајле направи го да бидеш на чисто.
мене така ми протече само два три дена кафеава на 3 дена пред да добијам и после не добив на датумот и дуууррри после 15, 16 дена дочнење дојде црвената тетка на врата со многу болки и крварење, а пред тоа си направиви тест и беше негативен.. ти што направи??
ништо....сред колуквиумска сум и се тешам сама дека ми касни само....но доколку не ми дојде оваа недела одам на гинеколог па ќе ве известам....дали ќе станете тетки......
Ани јас не би можела да издржам и да учам ако не ми е мирна душичката Ма тест еден и мирна главата ќе видиш после него одма ќе ти дојде
И јас сум у колоквиумска и од ситници престанувам да учам, не пак од таква работа.. купи си еден тест, шо губиш?
ништо....само што ќе се изнервирам ако видам дека сум трудна...а вака уште сум мирна и се тешам дека ми доцни......
Добив вчера, ама ми тече не толку многу како што ми беше нормално, па сакав да ве прашам од што би можело така, настината сум, грло ме боли па си велам да не е од тоа? Ваше мислење
jas imam neredovni menstruacii moze da se kaze i po celi 2 meseci cekam da dobijam ,i koga ke dobijam pocnuva postepeno ,prvo po malku so nekolku kapki i toa trae nekolku denovi pa uste nekolku denovi pojako i vkupno ja imam dve nedeli sto me istostuva do kraj.a inaku probav so sekakvi tableti i se mi e togas za togas i posle pak istoto.i hormonskiot status mi e vo red ,a taa nikako da se normalizira za sto se raboti neznam mi treba nekoe drugo mislenje. [mod-kirilica:1515qdbn][/mod-kirilica:1515qdbn]
Единствено што можам да ти кажам е дека навистина е очигледно дека ти треба друго мислење. Смени го гинекологот, има и тема за Добар гинеколог, ќе ја најдеш тука, можеш да појдеш кај некој од препорачаните. Вака ништо нема да направиш. Може да ти излезат само дополнителни проблеми од толку крварење, како што велиш дека те истоштува, не дај Боже и крвта ќе ти ослаби. Тоа е мојот совет. Со среќа
земи нифлам ЧепЧиња вагинални се али ако си невина слуЧајно мозес и анално да ги користис и немај гајле не се стетни не мозат нисто да ти настетат јас кога имав 16 па се додека не се омазив крварав обилно и имав болки и пробав се и нисто не помгна освен нифлам
здраво девојки имам сличен проблем како некои од вас, но не успеав да ги прочитам сите мислења бидејќи 16 страни се многу немам добиено 3 месеци ( не сум бремена, не сум сексуално активна ), бев на доктор и ми ги препишаа апчињата yasmin ... дали некоја од вас ги има користено и дали оставаат некакви последици? ги купив но 2 дена размислувам дали да почнам да ги пијам, најмногу се плашам да не се здебелам... доволно се подував со тоа што ми доцни истиот проблем го имав и лани истиов период ... ми доцнеше 4 месеци и ми дојде така, без апчиња...
Не здебелуваат,делуваат како витамини,ти ја регулираат менструацијата,ти ги намалуваат менструалните болки,и акните ги снемува.Јас ти препорачувам да ги пиеш,пробај барем еден месец.Ќе видиш како ќе ти биде.
Не избрзувај со пиење таблети, посебно за Yasmin имам читано многу за несакани последици, имаше и во Хрватска и во Србија по весници. Пред да почнеш, убаво прочитај за несаканите реакции и последици. Ако знаеш англиски, еве читни на http://www.topix.com/forum/drug/T3FOO9FI451MJNVTQ http://www.drugs.com/sfx/yasmin-side-effects.html
Јас ги користам Јасмин веќе 8-9 месеци и немам никакви негативни последици. Напротив, можам да кажам дека супер ми делуваат и не се како претходните хормонски таблети што сум ги пиела. Не сум здебелена, со менструацијата ми е се во ред и акните ми ги нема. Значи се е ОК. Ги пијам исто по препорака на лекар, поради цисти. До сега ми помагале, дури и ми ги намалиле цистите. Ако веќе ти ги препорачал лекар, мислам дека нема потреба да се плашиш, тоа е за твое добро. Сепак, секој со своето мислење. Позз
Се случувало да ми касни менструацијата и по 2-3 месеци. Потоа најнормално ќе ми дојде, но без да пијам никакви таблети. Е сега ако има некој проблем ако гинекологот препорача тогаш ќе мора да се пијат, но мој совет е да не се навикнувате на таблетки. Кога ќе добијам имам мали болки но не практикувам да пијам таблети, ќе се напијам чај и болката ќе се смири