Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Женски мене ми трае 2 дена веќе третиот ден онака по неколку капки и од тоа кафеавото.... Стварно е премалку, али секогаш ми е вака. Може нешто не е во ред? :^)
    Annath хелп :tmi:

2. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    ке станам ли мамичка...леле мале...ме страв...... :sweat:
    млада сум уште беееееееееееее......... :doh:

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.321
    Допаѓања:
    158.406
    Аннннни па нели сакаше едно време да станеш мамичка?!

4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    Баш, што убаво ако си станеш мамичка...ние ќе си станеме тетки :) :*

5. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    ама да....кога ќе погледнам реално на работите....баш и моментално не сакам...може да се почека........не мораше баш сега...... :doh:

На ljubicicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.321
    Допаѓања:
    158.406
    Внимавај што посакуваш. ;)
    Не се плаши,може и да не е ништо.И мене розе (со акцент на е :D ) ми дојде месецов,ми траеше 3 дена и не сум бремена.И тоа мало крварење се смета за добиено,а симптомите не се задолжителни баш секој месец,знаат да утнат.
    Ама за мирна душа и лесен сон,тест земи си уште сега,утре сабајле направи го да бидеш на чисто.

На annnni му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    мене така ми протече само два три дена кафеава на 3 дена пред да добијам и после не добив на датумот и дуууррри после 15, 16 дена дочнење дојде црвената тетка на врата со многу болки и крварење, а пред тоа си направиви тест и беше негативен.. ти што направи??

8. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    ништо....сред колуквиумска сум и се тешам сама дека ми касни само....но доколку не ми дојде оваа недела одам на гинеколог па ќе ве известам....дали ќе станете тетки...... :tmi:

9. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Ани јас не би можела да издржам и да учам ако не ми е мирна душичката :D
    Ма тест еден и мирна главата ќе видиш после него одма ќе ти дојде :D

10. t.a.m.a.r.a

t.a.m.a.r.a Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    И јас сум у колоквиумска и од ситници престанувам да учам, не пак од таква работа.. купи си еден тест, шо губиш?

11. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    ништо....само што ќе се изнервирам ако видам дека сум трудна...а вака уште сум мирна и се тешам дека ми доцни......

12. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Добив вчера, ама ми тече не толку многу како што ми беше нормално, па сакав да ве прашам од што би можело така, настината сум, грло ме боли па си велам да не е од тоа? Ваше мислење :sweat:

13. lileee

lileee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    13
    jas imam neredovni menstruacii moze da se kaze i po celi 2 meseci cekam da dobijam ,i koga ke dobijam pocnuva postepeno ,prvo po malku so nekolku kapki i toa trae nekolku denovi pa uste nekolku denovi pojako i vkupno ja imam dve nedeli sto me istostuva do kraj.a inaku probav so sekakvi tableti i se mi e togas za togas i posle pak istoto.i hormonskiot status mi e vo red ,a taa nikako da se normalizira za sto se raboti neznam mi treba nekoe drugo mislenje.

[mod-kirilica:1515qdbn][/mod-kirilica:1515qdbn]

14. IvanaIvanchica

IvanaIvanchica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Единствено што можам да ти кажам е дека навистина е очигледно дека ти треба друго мислење. Смени го гинекологот, има и тема за Добар гинеколог, ќе ја најдеш тука, можеш да појдеш кај некој од препорачаните. Вака ништо нема да направиш. Може да ти излезат само дополнителни проблеми од толку крварење, како што велиш дека те истоштува, не дај Боже и крвта ќе ти ослаби. Тоа е мојот совет.
    Со среќа ;)

15. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    земи нифлам ЧепЧиња вагинални се али ако си невина слуЧајно мозес и анално да ги користис и немај гајле не се стетни не мозат нисто да ти настетат јас кога имав 16 па се додека не се омазив крварав обилно и имав болки и пробав се и нисто не помгна освен нифлам

16. Reamonn

Reamonn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    здраво девојки :) имам сличен проблем како некои од вас, но не успеав да ги прочитам сите мислења бидејќи 16 страни се многу :lol: немам добиено 3 месеци ( не сум бремена, не сум сексуално активна :) ), бев на доктор и ми ги препишаа апчињата yasmin ... дали некоја од вас ги има користено и дали оставаат некакви последици? ги купив но 2 дена размислувам дали да почнам да ги пијам, најмногу се плашам да не се здебелам... доволно се подував со тоа што ми доцни :rofl: истиот проблем го имав и лани истиов период ... ми доцнеше 4 месеци и ми дојде така, без апчиња...

17. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Не здебелуваат,делуваат како витамини,ти ја регулираат менструацијата,ти ги намалуваат менструалните болки,и акните ги снемува.Јас ти препорачувам да ги пиеш,пробај барем еден месец.Ќе видиш како ќе ти биде. :)

18. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.820
    Не избрзувај со пиење таблети, посебно за Yasmin имам читано многу за несакани последици, имаше и во Хрватска и во Србија по весници. Пред да почнеш, убаво прочитај за несаканите реакции и последици. Ако знаеш англиски, еве читни на
    http://www.topix.com/forum/drug/T3FOO9FI451MJNVTQ
    http://www.drugs.com/sfx/yasmin-side-effects.html

19. IvanaIvanchica

IvanaIvanchica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Јас ги користам Јасмин веќе 8-9 месеци и немам никакви негативни последици. Напротив, можам да кажам дека супер ми делуваат и не се како претходните хормонски таблети што сум ги пиела. Не сум здебелена, со менструацијата ми е се во ред и акните ми ги нема. Значи се е ОК. Ги пијам исто по препорака на лекар, поради цисти. До сега ми помагале, дури и ми ги намалиле цистите. Ако веќе ти ги препорачал лекар, мислам дека нема потреба да се плашиш, тоа е за твое добро. Сепак, секој со своето мислење.
    Позз :)

20. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Се случувало да ми касни менструацијата и по 2-3 месеци. Потоа најнормално ќе ми дојде, но без да пијам никакви таблети. Е сега ако има некој проблем ако гинекологот препорача тогаш ќе мора да се пијат, но мој совет е да не се навикнувате на таблетки. Кога ќе добијам имам мали болки но не практикувам да пијам таблети, ќе се напијам чај и болката ќе се смири :)