Мрсна коса

Discussion in 'Коса' started by Melodi, Nov 20, 2009.

1. Melodi

Melodi Истакнат член

Здраво девојки!
    Можеби оние со сува коса ќе посакаат да имаат малку помрсна, но јас ќе им речам да се радуваат што немаат мрсна коса. Мојата коса многу многу се мрси и никако не можам да најдам решение. Избегнувам да ја мијам секој ден, но веќе вториот ден е залепена, мрсна и многу неубаво изгледа. Знаете ли некакво решение или единственото е миење секој ден?

2. Hani

Hani Истакнат член

Zdravo na site , za zal i jas go imam istiot problem , taka da ako nekoj ima resenie bi bilo mnogu dobro pozdarv

jas12, Boka.A and girll.girlss like this.
  3. prettygirl

prettygirl Истакнат член

И јас имам мрсна коса , користам и медицински шампон но ништо не помага...ако знаете некој совет пишете , ми здосади да ја мијам косата на еден ден :x

Boka.A and girll.girlss like this.
  4. Eli4e

Eli4e Истакнат член

И јас имам мрсна коса, ми се мрси веќе вториот ден. Тоа е така бидејќи ми е тенко влакното а и бидејќи често ја префаќам со раце. Сум пробала најразлични шампони, но никој од нив немал некојси добар ефект. Нема што да правам ја мијам на 2-3 дена, понекогаш ја фаќам во реп4е затоа што не можам да ја мијам секој ден, и тоа нечини.

Southface and Boka.A like this.
  5. Simi

Simi Истакнат член

Ja ga imam ist problem..... head & sholders sensitive... ama strogo sensitive zashto drugi ich ne pomagav... probaj ipak.... valjda kje ga reshite. srekjnjo!

lovesucks likes this.
  6. bluberry

bluberry Истакнат член

и јас го имам овој проблем,и не само што ми е тенко влакното туку многу ми е ретка исто така :?

nora777 and Boka.A like this.
  7. ev4e

ev4e Истакнат член

devojki pa ne ste samo vie ednistvenite i kaj mene e istiot problem
    ako denes go izmiam,utre ke treba povtorno.Mi velat deka e toa od sekojdnevno mienje no ne veruvam vo toa kazete nesto ve molam ke poludam
    a kosata mi e mn vazen del od mojot izgled

Belieberka666 and Boka.A like this.
  8. m.b.jovanova

m.b.jovanova Истакнат член

i jas imam mrsna kosa ama po sovet od frizer po mieweto da se polee so sok od limon ili da se upotrebuvaat poslabi samponi ne kako vos&gou 0i sholder bidejki se jaki da se nijansira i farba taka poveke se ispostuva i po kraen slucaj koga se brza i se nema vreme za miewe ama samo za onie so svetla boja na kosata da se stavi pudra felce azzura i da se vtrie vo korenot pa taka edna den moze da se izdrzi. pzdrav

Boka.A and sanjasanjasanja like this.
  9. mmarija

mmarija Истакнат член

Здраво на сите.
    И јас го имам истиот проблем. Ги имам пробано сите шампони ама ниеден од нив не направи голема промена. Сега го користам Elseve од L'oreal, 2 in 1 од кој сум најзадоволна досега. Ако некогаш се најдам во ситуација да треба веднаш да излезам и да немам време да си ја искапам мрсната коса, ставам бебешка пудра на мрсните делови на косата, (најмногу на темето) ќе ја протријам низ косата и значително се променува нејзиниот изгледот. Поздрав

10. JELenaA

JELenaA Истакнат член

znam deka ke vi zvuci nevozmozno no ako sakate da go resite problemot so mrsnata kosa eve vi eden sovet od dermatolog koj kaj mene uspea kosata. treba da se mie na najmalku 5-7 dena, na pocetokot ke se custvuvate uzasno i ke ve nervira toa sto vi e mrsna kosata no so tek na vreme ke se naviknete. toa ke trae dve do tri nedeli i nikako nemojte da go izgubite kontinuitetot ako ja miete na 5 dena neka bidat 5 ne kratete ili dodavajte toa e mnogu vazno bez ogled dali imate tenko vlakno i bez ogled na toa kakov sampon upotrebuvate.

Southface, Boka.A and lem4e like this.
  11. Finessa

Finessa Истакнат член

i jas imam problem so mrsnata kosa..mislam deka ne bi mozela 5dena nemiena kosa bi poludela..moze nekoj de sovet?

Boka.A likes this.
  12. magic

magic Истакнат член

Уфф ако не ја измијам косата 5 дена не треба да излегувам воопшто од дома :( многу ми е мрсна и на 3-от ден не можам да се поднесувам, па не 5 дена да не ја измијам. Ај можеби ќе пробам некогаш. Сепак фала за советот

Elence93, joana18 and Boka.A like this.
  13. mila89

mila89 Истакнат член

pa mozebi i ima logika toa so pet dena da ne ja mies.I jas imam mrsna kosa i imam primeteno ako ja mijam sekoj den poveke mi se mrsi a ako izdrzam da ne ja mijam sekoj den i toa nekoj period posle poretko mi se mrsi,a i inaku vo zimo posebno se mrsi kosata,toa e do periodot

Boka.A likes this.
  14. renineni

renineni Истакнат член

Ма луѓе и јас имам мрсна коса и се сум пробала, ама ништо не ми помага. тоа е тоа и многу ме нервира.

Boka.A likes this.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

И јас морам да ја мијам на 2 дена, максимум 3, ама третиот вќе ми е прилично мрсна. Сум слушнала дека треба да се издржи да не се мие, и ајде, може и ќе издржам, само ако не ја измијам на време после некако многу ми паѓа, не знам зошто. Дали дека кога ми е мрсна ја носам фатена, па од тоа ми паѓа повеќе, или што е проблемот - не знам. До душа и онака прилично ми паѓа коста, ама кога ми е мрсна, особено.

Има ли некој сличен проблем?

Esmeralda-MD and Boka.A like this.
  16. babyBlu

babyBlu Истакнат член

Hello,jas ne znam dali da se falam ama mi se cini 1 mesec da ne ja izmijam kosata nema ni m od mrsenje,ama nesto imam videno pa ke go spodelam,pa ako vi fati okoto probajte,sekoj tret den mienje i toa so ,,Biljana" prasok za alista,samo da ne vi odi na lice mislam da ne dojde vo dopir so kozata.bez gel bez pegli,peni itn...vo meguvreme kosata vo rep.Na sestra mi i pomogna,pa sega vie razmislete....samo kolku da znaete prasakot e jak moze da iritira,da ne recete posle deka jas sum kriva...pozz

Boka.A likes this.
  17. mjay-mjay

mjay-mjay Истакнат член

nemam probana oma imam slusnato. Ke stavis pudra (ama ona detskata so e bekutan za gazinja)i ke trlas taka so nekoj materijal bilo kakov. Toa malce ke ti ja osvetli kosaa ama nema da bide mrsna.PA koj e dovolno hrabar neka proba :D

petkovska97, Boka.A and Maau like this.
  18. Hipica

Hipica Форумски идол

Тоа со пудрата стварно делува. Јас немам пробано, но една девојка шо учеше со мене некогаш го практикуваше тоа. Само не треба да се претера со пудрата затоа што ќе почне да се познава.

mode-kristina and Boka.A like this.
  19. anije

anije Истакнат член

Оф мила истиот проблем :( и мене ми паѓа кога нема да ја измиам 3 дена и кога ќе се мијам коса влакна ми паѓаат :( Леле колку се само среќни девојките што немаат коси како нашиве :(

Boka.A and bornthisway like this.
  20. kate21

kate21 Популарен член

Добредојдов во клубов :lol:
    Незнам зошто сите велат дека плава коса се суши и не се мрси?Јас сум доказот против,ни два дена не ми е чиста,ке ја измијам и одма другиот ден ми е мрсна :roll:
    Ми се смачило од нонстоп миење :x
    Велат од лимон останува почиста ама мене ми ја пожолтува и не користам

kristina123456, Tweet and Boka.A like this.