Мрсна коса

Discussion in 'Коса' started by Melodi, Nov 20, 2009.

1. Bananki023

Bananki023 Истакнат член

Мислам дека е доволно еднаш месечно. Ако не ти е мака пребарај го постот на профилот на магнолија на инста за секој случај.

maaraa96 likes this.
  2. New live

New live Истакнат член

Додека не го натопам цел корен цела глава
    Додека не го натопам цел корен цела глава

grungy likes this.
  3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Види од линијата на Здраве. @maaraa96

4. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Не ми се свиѓа составот баш, не се баш Clean како што се рекламираат

eliesaab likes this.
  5. Merten

Merten Популарен член

Не секогаш тоа што е природно значи дека подобро ќе ти делува. И јас користев природна козметика и лицево ми беше ужас, се додека не почнав да користам Биодерма и Ла Рош.

Medea. and Antebellum like this.
  6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

И на мене не ми помогна. А и ми се појави црвенило на главата :x

Mrs. right likes this.
  7. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Јас со години користам clean продукти и скорз ми се има навиканто и кожата на лицето и косата на такви, кога ќе сменам со комерцијала мене ми станува бетер. А чим така реагира значи се имаат исчистено од тешки хемикалии и другиве не ги прифаќа пак.
    Јас па немам слушнато од околина дека имаат бенефит од Био Дерма и Ла Рош, сите ми се имаат пожалено дека бетер состојба им направиле, поготово тие што имаат баш сериозни проблеми со лице, акни и слично.

8. Annath

Annath Форумски идол

И јас не ги сакам комерцијалните брендови. Немам проблематична кожа, ама имав страшна реакција од La Roche Toleriane крем беше некој, за сензитивна кожа, среќа од тестер пробав. Ужасни се, ужасни. Не сум толку осетлива, ниту имам сензитивна кожа, ама ова беше страшно колку бев црвена и нафрлана и ме печеше лицето. Среќа што брзо ми помина, ама Ла Рош веќе никогаш не би ставила на лице. Некако не сакам да се вратам на хемијата, во Белина си најдов супер козметика.

koritsaki and maaraa96 like this.
  9. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Значи не сум само јас 'болна' за тие работи:lol: Не е џабе комерцијала и не плаќаат џабе милиони на инфлуенсери за да стојат како нивно заштитно лице, мислам дека работите се јасни. Ете јас баш од такви искуства како твоето сум згрозена од Големите брендови, а среќа самата не сум купувала затоа што прво истражувам, читам мислења па после се решавам дали да купам или не, ама двата споменати никогаш не ми биле прв избор, за среќа. Фала ти што сподели:l:

koritsaki and Annath like this.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Знам со тебе едно време правевме муабет околу Алверде козметика, имаш сигурно пробано од нивните шампони, ни еден ти нема помогнато? Јас од нив сум презадоволна кога се работи за мрсна коса, исто и ќерка ми ги користи, ама мојава коса е тенка сплескана и кога ќе се измрси е ужас

Last edited: Jan 22, 2025
  11. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Да, уште одамна имаме зборено за нивните шампони. Пред 4г. ги користев, па сменив на тврд шампон, после тоа не се вратив на Алверде туку пробував шампони од Белина, Логона. Пробав и со оние Gorsen што многу ги фалат, лупнав бааги пари во Србија, овде уште ги немаше во 2023, Gentle и Detox имаат, ни П од Подобрување немав за жал. Сега еве пак се вратив на Алверде, го земав тој Ultra Sensitive ама ништо посебно, си се мрси како и вообичаено;( Кој конкретно го користите вие? Баш би сакала и на тој да му дадам шанса.. затоа што веќе не знам што да пробам а да се оправи:( Иначе и јас имам таква, тенка и сплескана

koritsaki likes this.
  12. koritsaki

Screenshot_20250122_111336_Chrome.jpg

Јас овој го користам исто и овој

Screenshot_20250122_111630_Chrome.jpg

Не се наменети стрикно за масна коса, ама мене ми,се,супер. Тој горе е против првут, тој доле е за тенка коса и поттикнува раст.
    Последно кога бев во ДМ (пред 2 недели) имаа донесено и некои нови шампони, земав еден ама ќе ти кажам тој за што е кога ќе дојдам дома. Мислам нешто пишуваше благо мрсна коса , ќе ти кажам ;)

13. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Барав да видам што оценка сум им дала кога сум ги користела:lol: Против првут го немам испробано а овој со кофеин 3/10 со коментар Дополнително ми ја лепи косата, не гледам промени во раст; Користен 4месеци, потрошени 2ипол шишенца.
    Чекам да ми кажеш баш :l:

koritsaki likes this.
  14. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Имам читано кај Златокоса дека еднаш месечно на темето треба да се направи пилинг со талог од кафе.
    Од шампони овај ми дал најдобри резултати и дава и волумен:
    4743318118406-1.jpg

hermosa and maaraa96 like this.
  15. koritsaki

20250124_090542.jpg

Еве го шампонот , пишува за лесно масна коса. Не знам каков е нов им е , се уште не сум го пробала :)

maaraa96 likes this.
  16. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Не е нов овај, порано го користев. Убаво чисти ама косата некако многу крута, сува ми ја правеше поради тоа. И многу повеќе пени за разлика од тој со кофеин.

koritsaki likes this.
  17. koritsaki

Не знаев, мислев нов е :) ти благодарам

Maca Macka likes this.
  18. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Фала ти, ќе го купам ако го има кај нас :l:

koritsaki likes this.
  19. Ketrin Blue

Ketrin Blue Активен член

Од искуство на паталец кој буквално се пробал за мрсна коса, од органска и природна козметика, до лореали и пантен спас најдов во професионален шампон. Важно е и типот, никако хидратантни, секогаш наменски да се избере за волумен или за мрсна коса. Функцијата на шампонот е да ја исчисти косата и скалпот, не се ограничувајте без сулфати зошто токму тоа им е намената. Огромна промена ми направија и производите за нега после миење, најмногу leave in кондиционер во спреј за да ја задржи влагата во влакното, крема за заштита од топлина и понекогаш пена за волумен кога се фенирам. Исто салицилна киселина е многу поефикасна од гликолна за скалпот пред миење, доволно е половина час да отстои да делува. Вака успеав два пати неделно да мијам коса, а бев буквално роб секој втор ден зошто не издржував со свежа коса ниту два дена.
    Се надевам на некој ќе му биде од помош

Vojvotkata likes this.
  20. BI-44

BI-44 Популарен член