Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. Bananki023

Bananki023 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    423
    Мислам дека е доволно еднаш месечно. Ако не ти е мака пребарај го постот на профилот на магнолија на инста за секој случај.

На maaraa96 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. New live

New live Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2022
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    504
    Додека не го натопам цел корен цела глава
    Додека не го натопам цел корен цела глава

На grungy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.128
    Допаѓања:
    12.796
    Види од линијата на Здраве. @maaraa96

4. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    363
    Не ми се свиѓа составот баш, не се баш Clean како што се рекламираат

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    914
    Не секогаш тоа што е природно значи дека подобро ќе ти делува. И јас користев природна козметика и лицево ми беше ужас, се додека не почнав да користам Биодерма и Ла Рош.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.146
    Допаѓања:
    36.482
    И на мене не ми помогна. А и ми се појави црвенило на главата :x

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  7. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    363
    Јас со години користам clean продукти и скорз ми се има навиканто и кожата на лицето и косата на такви, кога ќе сменам со комерцијала мене ми станува бетер. А чим така реагира значи се имаат исчистено од тешки хемикалии и другиве не ги прифаќа пак.
    Јас па немам слушнато од околина дека имаат бенефит од Био Дерма и Ла Рош, сите ми се имаат пожалено дека бетер состојба им направиле, поготово тие што имаат баш сериозни проблеми со лице, акни и слично.

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.558
    Допаѓања:
    201.693
    И јас не ги сакам комерцијалните брендови. Немам проблематична кожа, ама имав страшна реакција од La Roche Toleriane крем беше некој, за сензитивна кожа, среќа од тестер пробав. Ужасни се, ужасни. Не сум толку осетлива, ниту имам сензитивна кожа, ама ова беше страшно колку бев црвена и нафрлана и ме печеше лицето. Среќа што брзо ми помина, ама Ла Рош веќе никогаш не би ставила на лице. Некако не сакам да се вратам на хемијата, во Белина си најдов супер козметика.

На koritsaki и maaraa96 им се допаѓа ова.
  9. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    363
    Значи не сум само јас 'болна' за тие работи:lol: Не е џабе комерцијала и не плаќаат џабе милиони на инфлуенсери за да стојат како нивно заштитно лице, мислам дека работите се јасни. Ете јас баш од такви искуства како твоето сум згрозена од Големите брендови, а среќа самата не сум купувала затоа што прво истражувам, читам мислења па после се решавам дали да купам или не, ама двата споменати никогаш не ми биле прв избор, за среќа. Фала ти што сподели:l:

На koritsaki и Annath им се допаѓа ова.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.616
    Допаѓања:
    106.562

Знам со тебе едно време правевме муабет околу Алверде козметика, имаш сигурно пробано од нивните шампони, ни еден ти нема помогнато? Јас од нив сум презадоволна кога се работи за мрсна коса, исто и ќерка ми ги користи, ама мојава коса е тенка сплескана и кога ќе се измрси е ужас

Последна измена: 22 јануари 2025 во 10:12
  11. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    363
    Да, уште одамна имаме зборено за нивните шампони. Пред 4г. ги користев, па сменив на тврд шампон, после тоа не се вратив на Алверде туку пробував шампони од Белина, Логона. Пробав и со оние Gorsen што многу ги фалат, лупнав бааги пари во Србија, овде уште ги немаше во 2023, Gentle и Detox имаат, ни П од Подобрување немав за жал. Сега еве пак се вратив на Алверде, го земав тој Ultra Sensitive ама ништо посебно, си се мрси како и вообичаено;( Кој конкретно го користите вие? Баш би сакала и на тој да му дадам шанса.. затоа што веќе не знам што да пробам а да се оправи:( Иначе и јас имам таква, тенка и сплескана

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.616
    Допаѓања:
    106.562

Screenshot_20250122_111336_Chrome.jpg

Јас овој го користам исто и овој

Screenshot_20250122_111630_Chrome.jpg

Не се наменети стрикно за масна коса, ама мене ми,се,супер. Тој горе е против првут, тој доле е за тенка коса и поттикнува раст.
    Последно кога бев во ДМ (пред 2 недели) имаа донесено и некои нови шампони, земав еден ама ќе ти кажам тој за што е кога ќе дојдам дома. Мислам нешто пишуваше благо мрсна коса , ќе ти кажам ;)

13. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    363
    Барав да видам што оценка сум им дала кога сум ги користела:lol: Против првут го немам испробано а овој со кофеин 3/10 со коментар Дополнително ми ја лепи косата, не гледам промени во раст; Користен 4месеци, потрошени 2ипол шишенца.
    Чекам да ми кажеш баш :l:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.257
    Допаѓања:
    2.904
    Имам читано кај Златокоса дека еднаш месечно на темето треба да се направи пилинг со талог од кафе.
    Од шампони овај ми дал најдобри резултати и дава и волумен:
    4743318118406-1.jpg

На hermosa и maaraa96 им се допаѓа ова.
  15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.616
    Допаѓања:
    106.562

20250124_090542.jpg

Еве го шампонот , пишува за лесно масна коса. Не знам каков е нов им е , се уште не сум го пробала :)