Мрсна коса

Discussion in 'Коса' started by Melodi, Nov 20, 2009.

1. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Многу мрзам мрсна коса. Најозбилно. Првиот ден ми е супер, најубава. Вториот така-така можам да кажам дека не ми е мрсна, ама третиот веќе лјсфлдбнгксјбгкбкњгбгкњблмвн=мрсна. Пудра врз коса не ставам, ептен ми е плукни-залепи и ко додавање масло на огнот. Не бе каква бебешка пудра човече :tmi:

2. nennsy.densy

nennsy.densy Истакнат член

Направете го ова барем една недела косата измијте ја во Понеделник и не ја мијте се до Петок, ако го правете ова верувајте нема да ви се мрси за два дена. Но не користете никакви пегли :!: бидејќи тие дупло ја мрсат косата.. Поздрав. :)

3. Lovely15

Lovely15 Истакнат член

Мрсна коса. |( |(
    Јас на пример ќе се избањам во Недела, и во Среда ми е абе како да не сум ја миела косата со месеци и месеци. :|
    И сега го користам Felce Azzurra, задоволна сум и помалце ми се мрзи косата и ми ја прави поубава. :P
    А иначе сум слушнала дека ако ти е мрсна, косата ти се храни со витамини... :)

nennsy.densy likes this.
  4. joana18

joana18 Популарен член

Тоа го направи само еднаш или ? а нели ти се осветли косата од лимонот?

5. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

И јас го имам овој проблем.Ако денес ја измијам утре ми е мрсна.Кога немам обврски да излегувам од дома не ја мијат по 4-5 дена,аа до сега нема резултати ни од тоа.Инаку мојот ''паметен'' фризер еднаш ми рече: издржи да не ја миеш еден месец и супер ке ти бидне косата :D Ненормален!!!

6. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

И јас имам мрсна коса па морам да ја мијам веќе на вториот ден. Имам пробувано со секакви шампони но до сега од никој немам видено резултати. :/ Освен миењето на секој втор ден друго решение незнам...

7. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Ух колку ја мразам мрсната коса.
    Има една жена кај нас нон стоп и е во опавче косата и мислиш три прста сало има на темето. Одвратно!
    Симбол за нехигиена после кандел-мишките.

8. katerina222

katerina222 Истакнат член

Мојата коса беше многу густа и убава се додека не влезам во пубертет. И мене исто така ми се мрси сега брзо косата но јас почнав да користав Dove 2in1 и сега е мн. подобра :D
    Поздрав :*

9. Youlen

Youlen Истакнат член

Девојки јас очајнички барам помош. Неколку страни назад новиот Шаума доби пофални зборови, ама и тој веќе ме изневери. Значи ја мијам косата преку ден, со поблаг шампон, а веќе како што си тера косава ќе сака и секој ден миење, што нема да биде воопшто изводливо секој ден да се управувам со неа. Сакам да прашам дали е штетно барем 1-2 неделно да ја маскирам некако со тие шампоните за суво миење, м? (само ве молам да не ми препорачувате бебешка пудра како замена, не работи кај мене) ;(

10. stylishh

stylishh Популарен член

многу мразам мрсна коса, |( од кога ја сменав бојата почна почесто да се мрси,затоа што ставам регенератори и маски ,оти ми се оштети многу ,и сега од нив ми се мрси многу,и морам да ја мијам скоро секој денн :(

11. flowergarden

flowergarden Популарен член

Мојата коса се мрсеше многу побрзо кога ја миев секој 2 ден. Почнав да ја оставам и да ја мијам на 3-4 дена, избегавав да ја фаќам често со раце и сега сум по раат. Маски не користам, а регенератор многу ретко. Избегавајте премногу препарати, хемикалиите повеќе ви ја очтетуваат косата отколку што и помагаат.

Trendafilka likes this.
  12. pamelche

pamelche Форумски идол

Луѓе..еј, се деси чудо. Мене 2 дена косата не ми е измрсена. :D Пошто последен пат (во петокот) кога ја миев и додека ми беше мокра и ставив пена за волумен, и сега не ми е мрсна. Инаку ако ја мијам во петокот навечер во саботата околу 12-13 ми е мрсна, а сега не. :dance: Ако сакате дојдете, јас ќе частам. :D

13. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Јас го сменив шампонот. Почнав да користам NIVEA против мрсна коса и сега засега е добро, задоволна сум. Полека полека си го намалувам овој проблем, понатаму ќе видиме. :)

Ваков е, сигурно го знаете :) .

Attached Files:

14. ilipili

ilipili Популарен член

Уф и јас го имав истиот проблем веќе доолго време сум пробала и еден куп шампони и да ја чешлам надолу косата ,така демек помалце се мрсела ама ништо не помагаше, денес ја мијам утре веќе ми е мрсна.Ама сега се мијам со Recept за мрсна коса и стварно е супер,многу ми помогна.

15. alicia.keys

alicia.keys Активен член

Пробај со бебешка пудра. It works, really :)

16. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

хм да тоа со бебешката пудра делува и тоааа како...но мене почна да ми паѓа од често ставање....јас почнав да пијам чај од коприва секој ден и гледам еве има некој резултат....некако ккао побујна ми е и не се мрсни често...што знам пробајте ништи не кошта :lol:

17. danniela5

danniela5 Популарен член

Не ми се мрсеше многу косата, ама последно време...
    Може да се мрси повеќе од почесто миење на косата ? :?:
    Ја мијам во недела , вторник, четврток и петок ( или сабота зависи). Четири пати многу се ? Читав некаде максимум два пати? Јас ќе се збудалам ако ја мијам толку малку. Или да барам чаре со некој шампон? Ако не е работата во шампонот што да правам?

18. anabel-a

anabel-a Популарен член

Даниела, и мене до пред некое време косата ми беше супер. Ни ми се мрсеше за ден -два ниту ништо.
    Е сега, откако почнав да ги употребувам силиконските капки од Авон, косата ми се мрсеше за точно еден ден. Од тогаш почнав почесто да ја мијам а капките повеќе не ги употребувам, но поради честото миење, косата сега за се' поскоро и поскоро време ми се мрси. Јас сум прилично сигурна дека честото миење ми е главниот проблем. И ќе си речам ај не ја мијам, ама не можам да ја оставам па така мрсна,де. |(
    И повторно иста прича..

Инаку и ако ја пеглаш, јас сум приметила и од пеглањето ми се мрси за мнооооогу брзо време.

19. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Имам и јас мрсна коса но откога го пробав овој шамтон коста са ја миев на 4тиот ден .Стварно многу ми помогна , сепак не знам како ке делува на вас но пробјте го ништо не губите а можете да добиете.И +јас го зедов на акција заедно со регенератор околу 160 денари двете заедно . :)

Attached Files:

20. joana18

joana18 Популарен член

Се зависи и до влакното, веќе две недели по ред си ја измив само 2 пати во неделата и не ја испеглав бидејки ставав рицинусово масло на цела коса и немасе потреба од пеглање не ми беше бујна, но пак ми се измри на вторниот ден, пр ја мијам денес приквечер утре дента ми е свежа другиден исто така и вечерта веќе ми е мрсна, барем уште еден ден да ми биде свежа па неможам со дечко ми да излавам со мрсна коса :worried: