Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Многу мрзам мрсна коса. Најозбилно. Првиот ден ми е супер, најубава. Вториот така-така можам да кажам дека не ми е мрсна, ама третиот веќе лјсфлдбнгксјбгкбкњгбгкњблмвн=мрсна. Пудра врз коса не ставам, ептен ми е плукни-залепи и ко додавање масло на огнот. Не бе каква бебешка пудра човече :tmi:

2. nennsy.densy

nennsy.densy Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    305
    Направете го ова барем една недела косата измијте ја во Понеделник и не ја мијте се до Петок, ако го правете ова верувајте нема да ви се мрси за два дена. Но не користете никакви пегли :!: бидејќи тие дупло ја мрсат косата.. Поздрав. :)

3. Lovely15

Lovely15 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    31
    Мрсна коса. |( |(
    Јас на пример ќе се избањам во Недела, и во Среда ми е абе како да не сум ја миела косата со месеци и месеци. :|
    И сега го користам Felce Azzurra, задоволна сум и помалце ми се мрзи косата и ми ја прави поубава. :P
    А иначе сум слушнала дека ако ти е мрсна, косата ти се храни со витамини... :)

На nennsy.densy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    863
    Тоа го направи само еднаш или ? а нели ти се осветли косата од лимонот?

5. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    И јас го имам овој проблем.Ако денес ја измијам утре ми е мрсна.Кога немам обврски да излегувам од дома не ја мијат по 4-5 дена,аа до сега нема резултати ни од тоа.Инаку мојот ''паметен'' фризер еднаш ми рече: издржи да не ја миеш еден месец и супер ке ти бидне косата :D Ненормален!!!

6. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    И јас имам мрсна коса па морам да ја мијам веќе на вториот ден. Имам пробувано со секакви шампони но до сега од никој немам видено резултати. :/ Освен миењето на секој втор ден друго решение незнам...

7. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Ух колку ја мразам мрсната коса.
    Има една жена кај нас нон стоп и е во опавче косата и мислиш три прста сало има на темето. Одвратно!
    Симбол за нехигиена после кандел-мишките.

8. katerina222

katerina222 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    72
    Мојата коса беше многу густа и убава се додека не влезам во пубертет. И мене исто така ми се мрси сега брзо косата но јас почнав да користав Dove 2in1 и сега е мн. подобра :D
    Поздрав :*

9. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    Девојки јас очајнички барам помош. Неколку страни назад новиот Шаума доби пофални зборови, ама и тој веќе ме изневери. Значи ја мијам косата преку ден, со поблаг шампон, а веќе како што си тера косава ќе сака и секој ден миење, што нема да биде воопшто изводливо секој ден да се управувам со неа. Сакам да прашам дали е штетно барем 1-2 неделно да ја маскирам некако со тие шампоните за суво миење, м? (само ве молам да не ми препорачувате бебешка пудра како замена, не работи кај мене) ;(

10. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    многу мразам мрсна коса, |( од кога ја сменав бојата почна почесто да се мрси,затоа што ставам регенератори и маски ,оти ми се оштети многу ,и сега од нив ми се мрси многу,и морам да ја мијам скоро секој денн :(

11. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    Мојата коса се мрсеше многу побрзо кога ја миев секој 2 ден. Почнав да ја оставам и да ја мијам на 3-4 дена, избегавав да ја фаќам често со раце и сега сум по раат. Маски не користам, а регенератор многу ретко. Избегавајте премногу препарати, хемикалиите повеќе ви ја очтетуваат косата отколку што и помагаат.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.539
    Допаѓања:
    17.273
    Луѓе..еј, се деси чудо. Мене 2 дена косата не ми е измрсена. :D Пошто последен пат (во петокот) кога ја миев и додека ми беше мокра и ставив пена за волумен, и сега не ми е мрсна. Инаку ако ја мијам во петокот навечер во саботата околу 12-13 ми е мрсна, а сега не. :dance: Ако сакате дојдете, јас ќе частам. :D

13. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Јас го сменив шампонот. Почнав да користам NIVEA против мрсна коса и сега засега е добро, задоволна сум. Полека полека си го намалувам овој проблем, понатаму ќе видиме. :)

Ваков е, сигурно го знаете :) .

Прикачени фајлови:

14. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Уф и јас го имав истиот проблем веќе доолго време сум пробала и еден куп шампони и да ја чешлам надолу косата ,така демек помалце се мрсела ама ништо не помагаше, денес ја мијам утре веќе ми е мрсна.Ама сега се мијам со Recept за мрсна коса и стварно е супер,многу ми помогна.

15. alicia.keys

alicia.keys Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Пробај со бебешка пудра. It works, really :)

16. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81

хм да тоа со бебешката пудра делува и тоааа како...но мене почна да ми паѓа од често ставање....јас почнав да пијам чај од коприва секој ден и гледам еве има некој резултат....некако ккао побујна ми е и не се мрсни често...што знам пробајте ништи не кошта :lol:

17. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Не ми се мрсеше многу косата, ама последно време...
    Може да се мрси повеќе од почесто миење на косата ? :?:
    Ја мијам во недела , вторник, четврток и петок ( или сабота зависи). Четири пати многу се ? Читав некаде максимум два пати? Јас ќе се збудалам ако ја мијам толку малку. Или да барам чаре со некој шампон? Ако не е работата во шампонот што да правам?

18. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Даниела, и мене до пред некое време косата ми беше супер. Ни ми се мрсеше за ден -два ниту ништо.
    Е сега, откако почнав да ги употребувам силиконските капки од Авон, косата ми се мрсеше за точно еден ден. Од тогаш почнав почесто да ја мијам а капките повеќе не ги употребувам, но поради честото миење, косата сега за се' поскоро и поскоро време ми се мрси. Јас сум прилично сигурна дека честото миење ми е главниот проблем. И ќе си речам ај не ја мијам, ама не можам да ја оставам па така мрсна,де. |(
    И повторно иста прича..

Инаку и ако ја пеглаш, јас сум приметила и од пеглањето ми се мрси за мнооооогу брзо време.

19. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Имам и јас мрсна коса но откога го пробав овој шамтон коста са ја миев на 4тиот ден .Стварно многу ми помогна , сепак не знам како ке делува на вас но пробјте го ништо не губите а можете да добиете.И +јас го зедов на акција заедно со регенератор околу 160 денари двете заедно . :)

Прикачени фајлови:

20. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    863
    Се зависи и до влакното, веќе две недели по ред си ја измив само 2 пати во неделата и не ја испеглав бидејки ставав рицинусово масло на цела коса и немасе потреба од пеглање не ми беше бујна, но пак ми се измри на вторниот ден, пр ја мијам денес приквечер утре дента ми е свежа другиден исто така и вечерта веќе ми е мрсна, барем уште еден ден да ми биде свежа па неможам со дечко ми да излавам со мрсна коса :worried: