Општи прашања

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Dec 10, 2011.

1. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Каде можам да купам карти за Akon?
    Гледам дека го презакажале концертот, но нема влезници да се купат никаде. :worried:

2. awkey

awkey Истакнат член

Ништо од тоа. Не се оствари

sani99 likes this.
  3. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Да прашам нешто, во Синсеј во Мк дали се исти цените како во другите држави? Поточно имам апликација на моб за да порачувам online и има попусти секогаш, е сега дали има попусти и во продавница во Синсеј ако идам лично или други се цените?

4. Selena01

Selena01 Популарен член

Здраво, дали некој знае ако сум невработена какво здравствено ми следи и дали ми следи? (Не знам дали има врска тоа што сум над 25г). И што се прави? Дали само да одам до социјално?

5. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Треба со Извод од марична книга, здравствената книшка и лична карта(направи си по некоја копија за да задржат таму, да не те враќаат да копираш и слично) да одиш во ФЗО, таму ќе си се осигураш самостојно. Подетално не знам да ти објаснам ама јас така правам, одма нареден ден си имаш осигурување и тоа е тоа

6. Selena01

Selena01 Популарен член

Фала ти многу, кажи ми само дали изводот прават проблем ако е постар од 6 месеци?

7. Компир Манџа

Да

Selena01 likes this.
  8. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Кај мене не прават, ама не живеам во Скопје:lol: Ако си од помал град, не верувам дека прават, никој не се замара во помалите места а низ Скопје никаде не можеш да завршиш работа без да ти се испонашаат:sweat:

Selena01 likes this.
  9. daylight

daylight Популарен член

Јеховините сведоци, Квекерите, Адвентистите на 7.ден (Саботјани)...

Тие веруваат во авторитетот на Библијата, а во Библијата никаде не стои за китење елки ниту кажува дека треба да се прославува заминувањето и доаѓањето на годината. Па така од тоа тие носат заклучок дека славејќи ги тие работи, се слават други богови, наместо едниот Бог, а нели таму стои немајте други богови освен Него.

Инаку прашањево ти е за во темата: Сè што сакате да знаете за религија, таму побрзо и подробно би ти објасниле верниците.
    Протестантизмот е широк поим. Британија е англиканска вера, вид протестантизам започнат од кралот Хенри Осми, бидејќи папата во Рим одбил да му даде дозвола за развод.
    Само што тоа бил римски многубожечки обичај и во Библијата никаде не се спомнува таков симбол, освен тоа елката се кити во текот на декември, а Исус според тоа Библијата како ја опишува случката, веројатно бил роден некаде во текот на март. Имено, пастирите со овците биле надвор на отворено, да било декември би се смрзнале сите.
    Ова е дебата во верските кругови, но католиците, православните и протестаните се држат до 25 декември. Дел од православните според стар стил што испаѓа 7.јануари според новиот календар, а дел според нов (Грција, Бугарија, Романија...) односно во исто време кога и протестантите и католиците.

https://www.ucg.org/learn/beyond-to...vember-december-2017/why-some-christians-dont

Мене лично ми е сèедно, не дека ќе смени датата нешто, клучно би требало да биде учењето Христово, не кога ќе правиме роденденска торта. За елката, поубаво ако е вештачка, за да не се уништуваат милиони дрвја годишно, а кои Бог ги дал за кислород и борба против ерозија на почвата.

10. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Што ќе кажете за парфемите од рефан? Добри ли се? Вредат ли да се купат?

11. Компир Манџа

Добри се, но јас би ти препорачал од Зара да земеш.

12. Puellapulchra

Од зара dupe се на познати брендови?

Од рефан дали баш исто мирисаат ко и правиот? И дали се исто трајни ко и оргиналите?

13. Компир Манџа

Од Зара парфемите се имитација на познатите.
    Од Рефан зимав порано, но ги расипаа. Трајноста не е како што беше порано. Јас од Зара често зимам и сум презадоволен.

eliesaab and Puellapulchra like this.
  14. Puellapulchra

Барав до сега на нет, но не успеав да ископам. Кој би бил замена за HUGO BOSS the scent for her од зара парфемите? Знае некој?:?:

15. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

@Anika55 дали ќе можеш да ми помогнеш, како може да ги искористам поените од Зегин, од таа картичката каде што се собираат? Ми кажаа во аптека можело онлајн..како да видам што е понудено за да искористам поени?

16. Компир Манџа

Јас веќе ги искористив на почеток на месецот. Сега овие ги собирам за тек на почетокот на март. Тогаш ќе се користат. Прашај во аптека. Можеби ќе можеш да ги искористиш.

Cherry blossom89 likes this.
  17. Anika55

Anika55 Популарен член

Јас мислам дека не може онлајн, да не не сте се разбрале нешто. На веб страната има еден каталог, од кои брендови можат да се земат производи, ама не сите производи, туку само одредени. Кои точно, може да се провери само во аптека. Повели линкот:
    https://issuu.com/sasho81/docs/kata...m_medium=referral&utm_source=www.zegin.com.mk

Треба да купиш нешто, макар и најситно, да имаш отворена сметка за да земеш производи со поени.
    Инаку, рокот за искористување на поените (бисерите) е до 31 јануари 2025.

Last edited: Dec 30, 2024
    Cherry blossom89 likes this.
  18. Ravena

Ravena Истакнат член

Само се јавуваш и закажуваш. На денот на сликањето треба да си носиш лична карта, барање за издавање на в.дозвола(го имаш испринтано таму, само го пополнуваш) и картичка за да платиш. Ништо друго. Се друго од автошколата носат во МВР директно.

Puellapulchra likes this.
  19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Ти следи, оди во социјално и ќе ти објаснат.
    Ти треба извод, здраствена книшка, копија од л. карта и пополнуваш обрасци.

Selena01 likes this.
  20. Puellapulchra

Банките работат ли денес?