Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    352
    Се пишуваше месецов, ама јас не верувам дека е официјално, па ако знае некој да ми каже. Дали од 1 Јануари ќе може во Србија, Косово, Албанија без зелен картон? Или сеуште не е конечна одлука?

2. Deva Path

Deva Path Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    256
    Таа вест беше актуелна во месец Ноември.
    На веб страна на Нацинално биро за осигурување на статија од месец Декември пишува:
    “Зелениот Картон (ЗК) е сеуште неопходен документ за влез со моторни возила во било која држава во Европа, како и во соседните Србија, Албанија, Црна Гора, БиХ и Молдавија .Тој е во функција и е неизвесно кога и дали воопшто ќе има промени околу неговото користење.“

https://www.nibm.com.mk/NBO.nsf/Novosti/0CFF13FF60496D33C1258BE7003FC073

На maaraa96 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.195
    Допаѓања:
    4.643
    Каде можам да купам карти за Akon?
    Гледам дека го презакажале концертот, но нема влезници да се купат никаде. :worried:

4. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.331
    Допаѓања:
    3.348
    Ништо од тоа. Не се оствари

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.595
    Допаѓања:
    3.840
    Да прашам нешто, во Синсеј во Мк дали се исти цените како во другите држави? Поточно имам апликација на моб за да порачувам online и има попусти секогаш, е сега дали има попусти и во продавница во Синсеј ако идам лично или други се цените?

6. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.882
    Допаѓања:
    7.503
    Здраво, дали некој знае ако сум невработена какво здравствено ми следи и дали ми следи? (Не знам дали има врска тоа што сум над 25г). И што се прави? Дали само да одам до социјално?

7. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    352
    Треба со Извод од марична книга, здравствената книшка и лична карта(направи си по некоја копија за да задржат таму, да не те враќаат да копираш и слично) да одиш во ФЗО, таму ќе си се осигураш самостојно. Подетално не знам да ти објаснам ама јас така правам, одма нареден ден си имаш осигурување и тоа е тоа

На eliesaab, Selena01 и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  8. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.882
    Допаѓања:
    7.503
    Фала ти многу, кажи ми само дали изводот прават проблем ако е постар од 6 месеци?

9. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.195
    Допаѓања:
    4.643
    Да

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    352
    Кај мене не прават, ама не живеам во Скопје:lol: Ако си од помал град, не верувам дека прават, никој не се замара во помалите места а низ Скопје никаде не можеш да завршиш работа без да ти се испонашаат:sweat:

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.210
    Допаѓања:
    4.252
    Јеховините сведоци, Квекерите, Адвентистите на 7.ден (Саботјани)...

Тие веруваат во авторитетот на Библијата, а во Библијата никаде не стои за китење елки ниту кажува дека треба да се прославува заминувањето и доаѓањето на годината. Па така од тоа тие носат заклучок дека славејќи ги тие работи, се слават други богови, наместо едниот Бог, а нели таму стои немајте други богови освен Него.

Инаку прашањево ти е за во темата: Сè што сакате да знаете за религија, таму побрзо и подробно би ти објасниле верниците.
    Протестантизмот е широк поим. Британија е англиканска вера, вид протестантизам започнат од кралот Хенри Осми, бидејќи папата во Рим одбил да му даде дозвола за развод.
    Само што тоа бил римски многубожечки обичај и во Библијата никаде не се спомнува таков симбол, освен тоа елката се кити во текот на декември, а Исус според тоа Библијата како ја опишува случката, веројатно бил роден некаде во текот на март. Имено, пастирите со овците биле надвор на отворено, да било декември би се смрзнале сите.
    Ова е дебата во верските кругови, но католиците, православните и протестаните се држат до 25 декември. Дел од православните според стар стил што испаѓа 7.јануари според новиот календар, а дел според нов (Грција, Бугарија, Романија...) односно во исто време кога и протестантите и католиците.

https://www.ucg.org/learn/beyond-to...vember-december-2017/why-some-christians-dont

Мене лично ми е сèедно, не дека ќе смени датата нешто, клучно би требало да биде учењето Христово, не кога ќе правиме роденденска торта. За елката, поубаво ако е вештачка, за да не се уништуваат милиони дрвја годишно, а кои Бог ги дал за кислород и борба против ерозија на почвата.

12. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.641
    Допаѓања:
    7.837
    Што ќе кажете за парфемите од рефан? Добри ли се? Вредат ли да се купат?

13. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.195
    Допаѓања:
    4.643
    Добри се, но јас би ти препорачал од Зара да земеш.

На Снегулк@23 и Puellapulchra им се допаѓа ова.
  14. Puellapulchra

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.641
    Допаѓања:
    7.837
    Од зара dupe се на познати брендови?

Од рефан дали баш исто мирисаат ко и правиот? И дали се исто трајни ко и оргиналите?

15. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.195
    Допаѓања:
    4.643
    Од Зара парфемите се имитација на познатите.
    Од Рефан зимав порано, но ги расипаа. Трајноста не е како што беше порано. Јас од Зара често зимам и сум презадоволен.

На eliesaab и Puellapulchra им се допаѓа ова.
  16. Puellapulchra

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.641
    Допаѓања:
    7.837
    Барав до сега на нет, но не успеав да ископам. Кој би бил замена за HUGO BOSS the scent for her од зара парфемите? Знае некој?:?:

17. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.798
    Допаѓања:
    10.476
    @Anika55 дали ќе можеш да ми помогнеш, како може да ги искористам поените од Зегин, од таа картичката каде што се собираат? Ми кажаа во аптека можело онлајн..како да видам што е понудено за да искористам поени?

18. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.195
    Допаѓања:
    4.643
    Јас веќе ги искористив на почеток на месецот. Сега овие ги собирам за тек на почетокот на март. Тогаш ќе се користат. Прашај во аптека. Можеби ќе можеш да ги искористиш.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.577
    Допаѓања:
    60.891
    Јас мислам дека не може онлајн, да не не сте се разбрале нешто. На веб страната има еден каталог, од кои брендови можат да се земат производи, ама не сите производи, туку само одредени. Кои точно, може да се провери само во аптека. Повели линкот:
    https://issuu.com/sasho81/docs/kata...m_medium=referral&utm_source=www.zegin.com.mk

Треба да купиш нешто, макар и најситно, да имаш отворена сметка за да земеш производи со поени.
    Инаку, рокот за искористување на поените (бисерите) е до 31 јануари 2025.

Последна измена: 30 декември 2024
    На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ravena

Ravena Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    1.952
    Само се јавуваш и закажуваш. На денот на сликањето треба да си носиш лична карта, барање за издавање на в.дозвола(го имаш испринтано таму, само го пополнуваш) и картичка за да платиш. Ништо друго. Се друго од автошколата носат во МВР директно.

На Puellapulchra му/ѝ се допаѓа ова.