Оскари 2022

Discussion in 'Филм и ТВ' started by Ketchup, Feb 8, 2022.

?

Best Picture:

Poll closed Mar 28, 2022.
  1. Belfast

1 vote(s)
    3.6%
  2. Coda

0 vote(s)
    0.0%
  3. Don't Look Up

12 vote(s)
    42.9%
  4. Drive My Car

2 vote(s)
    7.1%
  5. Dune

6 vote(s)
    21.4%
  6. King Richard

0 vote(s)
    0.0%
  7. Licorice Pizza

1 vote(s)
    3.6%
  8. Nightmare Alley

0 vote(s)
    0.0%
  9. The Power of the Dog

6 vote(s)
    21.4%
  10. West Side Story

0 vote(s)
    0.0%
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Не дека следам и јас ама ми излегуваа по портали, ќе се разведуваат, не се разведуваат, се изневеруваат, не се изнаверуваат, ваков брак, онаков брак, филозофии ко да ми е гајле што им се дешава по дома. Него го гледав нешто ко спиритуален коуч сакаше да глуми, мочко. Не знам, антипатични ми станаа ептен.

2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Јас колку што знам, единствениот „проблем“ е што се во отворен брак, немам слушнато за насилство или некаква злоупотреба. :?: Ама тоа им е доволно контроверзно на пошироката јавност, дури и споредуваат у стил како дозволувал да иде со други, а не дозволува шега на сметка на нејзината болест.

Мене искрено ми е преку глава од вакви edgy комичари без никаков осет и граница за што се шалат, стварно треба некој да им покаже кај им е местото, ама сепак не на ваков начин.

Што се однесува до филмовите, ги имав гледано само Dune, The Lost Daughter, The Tragedy of Macbeth и норвешкиот The Worst Person in the World, сега отпосле планирам да ги видам и CODA, Encanto и Spencer. Најголемо разочарување ми беше што The French Dispatch не доби ниедна номинација, мене лично баш ми ја одбележа годината.

boomsleng, crimson, KateKane and 2 others like this.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Дали си сериозна? Божегосподе

4. elimkd

elimkd Форумски идол

Отворениот брак бла блаа

Ketchup likes this.
  5. Justicija

Justicija Форумски идол

И јас да сум на местото на Вил Смит исто би постапил
    Доста паметните попуштаја не изгазија едни глупи пицајзли

6. Bridget

Bridget Форумски идол

Добро е да знаеме кои во која категорија сме.

7. Daniela93

Daniela93 Истакнат член

Среќа Џервејс не се нашол во иста соба со Вил, на интензивна сигурно ќе го пратеше.

Не сте ми јасни со делот за хуморот и комичарите. Сите, апсолутно сите прават вакви шеги. Дали воопшто гледате стендапи?

Арно не го собраа и нему и жена му од салата и Крис да им залепи дебела тужба.

pokahontas83 and Ketchup like this.
  8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Не би требало да се прави шала на сметка на здравствена состојба. Крис ја претера. Ама и Вил не требаше со тупаница да изреагира, доволно ќе беше коментар. Двете страни ја претераа мислам.

Idedemja, nextredstyle and Ljubova like this.
  9. elimkd

elimkd Форумски идол

Не се решава со насилство
    Ова е највисоката елита

raww and boomsleng like this.
  10. firequeenn

firequeenn Популарен член

Да беше тоа во ред ќе бевме исти со животните.И тие не знаат како да го контролираат својот бес.Не знам од кога е дозволено кој што сака да прави па и на оскари шамари да се маваат.Вил Смит ми е фаворит и е добар актер ама ова не може да помине неказнето.
    Плус - шегата не беше до толку за тој да стане и да му лупне една. Јес да со нервите има проблем чоеков ама сепак, оскари се, една културна манифестација, барем требаше да биде културна.

oblace1 and raww like this.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Да али Џада е пропала актерка со огромно его која глуми Ројал фемили со маж и ради стара слава иако се свесни дека веќе долго време се тотално небитни. Егоманијаци со тапија.

oblace1 likes this.
  12. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Епа ај ако е така да го спукаме секој кој ќе каже заебанција што нема да ни се допадне :)
    Ниско. Многу ниско беше тоа.

boomsleng, Glowy, Ketchup and 7 others like this.
  13. Daniela93

Daniela93 Истакнат член

Приватно не ги следам по социјални мрежи и не знам што и каков живот водат. Но, Вил очигледно си има некои здравствени проблеми, бар со ароганција и лутина.

Битно и Фемина си објави како си пошле на забава после оскарите. Мене ме фати срам од неговото понашање, ама оние се толку надвор од реалност што мака немаат.

14. GirlRose

GirlRose Форумски идол

На Вил и Џејда децата се исти ко нив. Буквално out of reality.

15. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Едно непопуларно мислење.
    Оскарите ги гледам само поради црвениот тепих. Колку и да има модни грешки, се прашувам кога кај нас ќе дојди 21ви век? Толку природно и елегантно изгледаат и мажи и жени, од шминка, коса, се', ама се свои, без преправајнци. Во споредба со трендот овде на Балканот, сите исти како од еден калап, се надевам дека ќе научиме малку шо е кич. Колку и да не ми се омилени Американците, опасни се за вакви работи.

16. Justicija

Justicija Форумски идол

Ќе бевме исто ко животните??? Некои луѓе можат само да учат од животните, вакви што исмејуваат само ќотек и паметните се молат повеќе да не попуштаат

17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Да не беа глупостите околу шамарот, мислам дека не ќе имаше што да се зборува за овогодинешните Оскари:)))
    И јас сабајле видов дека имало. Немав поима дека се.

Добар дел од номинираните филмови ми беа лоши. Don't look up е катастрофа. Ефтина и глупа приказна, без никаква посебна порака, содржина, дијалози...било каква уметничка вредност. Баш, баш ефтина и глупа приказна со куп познати и скапи актери.
    Dune ми е уметност од аспект на кадрите, музиката, костимите... Иначе ми беше досаден.
    Кода.. не го ни гледав, а гледам куп Оскари добил. Видов трејлер и ништо не ме првилече.
    Drive my car го гледав и ми беше интересен. Не е нешто вау. Според книга на Мураками е.
    За шамарот.. и мене ми беше чудно дека Вил Смит прво се смееше, додека Џеда превртуваше очи. Помислив наместено е... И мене ама, преку таквото ми е од стенд ап комичари со тој тип шегички.

18. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Мене не ми се верува дека се уште постојат луѓе шо оправдуваат, или наоѓаат било каква причина да оправдаат насилство, па уште и на национална телевизија. :| Дури и да беше staged, ептен евтин начин Академијата да привлече внимание и гледаност.

Will наместо да се “спротивстави” на смешката преку поттикнување на свеста за алопеција и добро да го закопа Chris, тој најдобрата опција ја избра, дно дна е во последно. BTW, Chris Rock е комичар и на водителите на вакви манифестации цел им е да кажуваат смешки и вицови, дури и за сензитивни теми шо колку толку помага во дестигматизација. Увреџени, grow up. :puke:

Инаку оваа година, можеби најслаба во однос на номинации за најдобар филм. Некако од ниту еден не бев импресиониран. Иако сите ги изгледав, не ги гледав оскарите.

Last edited: Mar 28, 2022
    Idedemja, Glowy, winnie02 and 7 others like this.
  19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Хмм...без порака :?:. Баш на повеќе начини може да се интерпретира, со многу пораки.

Инаку јас мислам дека делов со Вил е исцениран. Иако помислив дека беше заслужено, сега мислам дека сѐ си смислиле за да има малку драма и повеќе внимание(со оглед на тоа што паѓа популарноста како што спомнавте и вие).

Glowy, Ljubova and Ugly Duckling like this.
  20. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Само жената знае низ што поминува со таа состојба. Воопшто не поддржувам шеги за здравствена состојба. Ниско, невоспитано и некоректно.

Но и реакцијата на Вил е крш. Можеше да излезе и да каже 2 3 реченици со што ќе подигне свест за состојбата итн, а не да се шамараат на сцена.

Во најмала рака е исценирано, ама невкусно