Оскари 2022

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Ketchup, 8 февруари 2022.

?

Best Picture:

Анкетата е затворена на 28 март 2022.
  1. Belfast

1 глас(а)
    3,6%
  2. Coda

0 глас(а)
    0,0%
  3. Don't Look Up

12 глас(а)
    42,9%
  4. Drive My Car

2 глас(а)
    7,1%
  5. Dune

6 глас(а)
    21,4%
  6. King Richard

0 глас(а)
    0,0%
  7. Licorice Pizza

1 глас(а)
    3,6%
  8. Nightmare Alley

0 глас(а)
    0,0%
  9. The Power of the Dog

6 глас(а)
    21,4%
  10. West Side Story

0 глас(а)
    0,0%
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Не дека следам и јас ама ми излегуваа по портали, ќе се разведуваат, не се разведуваат, се изневеруваат, не се изнаверуваат, ваков брак, онаков брак, филозофии ко да ми е гајле што им се дешава по дома. Него го гледав нешто ко спиритуален коуч сакаше да глуми, мочко. Не знам, антипатични ми станаа ептен.

На oblace1, dunika, Waverly Raven и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.765
    Јас колку што знам, единствениот „проблем“ е што се во отворен брак, немам слушнато за насилство или некаква злоупотреба. :?: Ама тоа им е доволно контроверзно на пошироката јавност, дури и споредуваат у стил како дозволувал да иде со други, а не дозволува шега на сметка на нејзината болест.

Мене искрено ми е преку глава од вакви edgy комичари без никаков осет и граница за што се шалат, стварно треба некој да им покаже кај им е местото, ама сепак не на ваков начин.

Што се однесува до филмовите, ги имав гледано само Dune, The Lost Daughter, The Tragedy of Macbeth и норвешкиот The Worst Person in the World, сега отпосле планирам да ги видам и CODA, Encanto и Spencer. Најголемо разочарување ми беше што The French Dispatch не доби ниедна номинација, мене лично баш ми ја одбележа годината.

На boomsleng, crimson, KateKane и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Дали си сериозна? Божегосподе

4. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.956
    Допаѓања:
    48.245
    Отворениот брак бла блаа

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    19.754
    И јас да сум на местото на Вил Смит исто би постапил
    Доста паметните попуштаја не изгазија едни глупи пицајзли

6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Добро е да знаеме кои во која категорија сме.

На oblace1, Waverly Raven, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Daniela93

Daniela93 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    763
    Среќа Џервејс не се нашол во иста соба со Вил, на интензивна сигурно ќе го пратеше.

Не сте ми јасни со делот за хуморот и комичарите. Сите, апсолутно сите прават вакви шеги. Дали воопшто гледате стендапи?

Арно не го собраа и нему и жена му од салата и Крис да им залепи дебела тужба.

На pokahontas83 и Ketchup им се допаѓа ова.
  8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Не би требало да се прави шала на сметка на здравствена состојба. Крис ја претера. Ама и Вил не требаше со тупаница да изреагира, доволно ќе беше коментар. Двете страни ја претераа мислам.

На Idedemja, nextredstyle и Ljubova им се допаѓа ова.
  9. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.956
    Допаѓања:
    48.245
    Не се решава со насилство
    Ова е највисоката елита

На raww и boomsleng им се допаѓа ова.
  10. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    6.769
    Да беше тоа во ред ќе бевме исти со животните.И тие не знаат како да го контролираат својот бес.Не знам од кога е дозволено кој што сака да прави па и на оскари шамари да се маваат.Вил Смит ми е фаворит и е добар актер ама ова не може да помине неказнето.
    Плус - шегата не беше до толку за тој да стане и да му лупне една. Јес да со нервите има проблем чоеков ама сепак, оскари се, една културна манифестација, барем требаше да биде културна.

На oblace1 и raww им се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Да али Џада е пропала актерка со огромно его која глуми Ројал фемили со маж и ради стара слава иако се свесни дека веќе долго време се тотално небитни. Егоманијаци со тапија.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.307
    Епа ај ако е така да го спукаме секој кој ќе каже заебанција што нема да ни се допадне :)
    Ниско. Многу ниско беше тоа.

На boomsleng, Glowy, Ketchup и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Daniela93

Daniela93 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    763
    Приватно не ги следам по социјални мрежи и не знам што и каков живот водат. Но, Вил очигледно си има некои здравствени проблеми, бар со ароганција и лутина.

Битно и Фемина си објави како си пошле на забава после оскарите. Мене ме фати срам од неговото понашање, ама оние се толку надвор од реалност што мака немаат.

14. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.153
    Допаѓања:
    27.240
    На Вил и Џејда децата се исти ко нив. Буквално out of reality.

На Ketchup, nextredstyle, Waverly Raven и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    43.262
    Едно непопуларно мислење.
    Оскарите ги гледам само поради црвениот тепих. Колку и да има модни грешки, се прашувам кога кај нас ќе дојди 21ви век? Толку природно и елегантно изгледаат и мажи и жени, од шминка, коса, се', ама се свои, без преправајнци. Во споредба со трендот овде на Балканот, сите исти како од еден калап, се надевам дека ќе научиме малку шо е кич. Колку и да не ми се омилени Американците, опасни се за вакви работи.

На pokahontas83, _beautyy_, Idedemja и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    19.754
    Ќе бевме исто ко животните??? Некои луѓе можат само да учат од животните, вакви што исмејуваат само ќотек и паметните се молат повеќе да не попуштаат

17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Да не беа глупостите околу шамарот, мислам дека не ќе имаше што да се зборува за овогодинешните Оскари:)))
    И јас сабајле видов дека имало. Немав поима дека се.

Добар дел од номинираните филмови ми беа лоши. Don't look up е катастрофа. Ефтина и глупа приказна, без никаква посебна порака, содржина, дијалози...било каква уметничка вредност. Баш, баш ефтина и глупа приказна со куп познати и скапи актери.
    Dune ми е уметност од аспект на кадрите, музиката, костимите... Иначе ми беше досаден.
    Кода.. не го ни гледав, а гледам куп Оскари добил. Видов трејлер и ништо не ме првилече.
    Drive my car го гледав и ми беше интересен. Не е нешто вау. Според книга на Мураками е.
    За шамарот.. и мене ми беше чудно дека Вил Смит прво се смееше, додека Џеда превртуваше очи. Помислив наместено е... И мене ама, преку таквото ми е од стенд ап комичари со тој тип шегички.

На Idedemja, JuLleE, dunika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.564
    Допаѓања:
    13.612
    Мене не ми се верува дека се уште постојат луѓе шо оправдуваат, или наоѓаат било каква причина да оправдаат насилство, па уште и на национална телевизија. :| Дури и да беше staged, ептен евтин начин Академијата да привлече внимание и гледаност.

Will наместо да се “спротивстави” на смешката преку поттикнување на свеста за алопеција и добро да го закопа Chris, тој најдобрата опција ја избра, дно дна е во последно. BTW, Chris Rock е комичар и на водителите на вакви манифестации цел им е да кажуваат смешки и вицови, дури и за сензитивни теми шо колку толку помага во дестигматизација. Увреџени, grow up. :puke:

Инаку оваа година, можеби најслаба во однос на номинации за најдобар филм. Некако од ниту еден не бев импресиониран. Иако сите ги изгледав, не ги гледав оскарите.

Последна измена: 28 март 2022
    На Idedemja, Glowy, winnie02 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.773
    Допаѓања:
    40.569
    Хмм...без порака :?:. Баш на повеќе начини може да се интерпретира, со многу пораки.

Инаку јас мислам дека делов со Вил е исцениран. Иако помислив дека беше заслужено, сега мислам дека сѐ си смислиле за да има малку драма и повеќе внимание(со оглед на тоа што паѓа популарноста како што спомнавте и вие).

На Glowy, Ljubova и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  20. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.276
    Само жената знае низ што поминува со таа состојба. Воопшто не поддржувам шеги за здравствена состојба. Ниско, невоспитано и некоректно.

Но и реакцијата на Вил е крш. Можеше да излезе и да каже 2 3 реченици со што ќе подигне свест за состојбата итн, а не да се шамараат на сцена.

Во најмала рака е исценирано, ама невкусно

На Idedemja, Glowy, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.