Очен лекар

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Tina22m, Jan 3, 2019.

1. Tina22m

Tina22m Активен член

Здраво феминки, можете ли да ми препорачате добар очен лекар за одредување диоптер а и за леќи?
    Фала ви :*

2. Ellier

Ellier Истакнат член

Било кој од болницата Деница да избереш нема да погрешиш. Јас лично од д-р Капсарев сум задоволна. Исто можеш и во Систина, за државно не би знаела да ти кажам бидејќи сите доктори што ги знаев заминаа во приватно.

3. Tina22m

Tina22m Активен член

Каде точно се наоѓа болницата Деница и дали автобуси идат во близина?

4. baba Rada

baba Rada Популарен член

Во близина на гимназија Ѓорги Димитров, кај кружниот тек во Тафталиџе 1.

Tina22m likes this.
  5. Ellier

Ellier Истакнат член

Како што ти кажаа во близина на гимназијата е, можеш да се симнеш кај хотел карпош со автобусите кои одат од партизанска (22, 22а, 7, 15, 19, 11, 4, 24, 2, 118, 21 и други), продолжуваш право и на првиот семафор вртиш лево каде што се наоѓа педагошкиот факултет, потоа пак право до зградата на настел и десно си во деница.. Вака е тешко за објаснување ама од автобускава до таму се стига за 5мин. Можеш да пишеш на гугл мапс и ќе ти даде патека со локација, поздрав

Tina22m likes this.
  6. yahoo123

yahoo123 Истакнат член

Здраво. Предложете ми добар очен доктор во Куманово. И доколку некој има искуство со др Марјан или ќерката на др Сунчица, не знам како се вика, да сподели.

7. 2016305

2016305 Истакнат член

колку чини еден офталмолошки преглед во деница

Колку ве чинеше прегледот кај Др Капсарев

Last edited by a moderator: Apr 7, 2019
    Ellier likes this.
  8. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

да ве прашам дали често/повремено посетувате очен лекар или само доколку имате потреба? Јас досега освен на систематските прегледи никогаш не сум била на преглед за очи. Е сега на работа сум веќе 8 месеци каде што задолжително носиме заштитни очила. Обични пластични без диоптер. Неколку луѓе се пожалија дека им пречат на што добија одговор дека тие се неутрални очила и доколку на некој му пречат значи има проблем со очите. Сега и јас спаѓам во таа група. Без нив совршено гледам мислам дека немам никаков проблем но со нив ми е некако... Лошо за гледање. Според вас би требало да направам контролен преглед или нема потреба?

9. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Ништо не те кошта да си провериш, подобро со време. Кај некои луѓе пластиката ги заморува очите, не мора да значи ништо, но за секој случај.

А што се однесува за очен лекар би ги препорачала Визус, посебно проф. Д-р Гордана Софрониевска Ивановска, презадоволна сум, језда приватно е али за еднаш во година не е мн. Не е нападна, не форсира постојана промена на стакла како што знаат многу очни лекари и не дава очила каде што не е потребно. Сум имала доста долго искуство по државни очни доктори, ај вакви за одмарање онакви па слаб диоптер па не знам што, па по грешка лупнале друг диоптер и на крај кога ќе сумираш многу повеќе фаќа на државно него на приватно. Не те замара дали од кај неа ќе земеш рамки или не, ниту те форсира стаклата или леќите да ги земаш од кај неа. 3 години носам леќи од кај неа и сум презадоволна и не ме кошта мн. Цело мое семејство оди кај неа и исто така се многу задоволни.

marchi-cool likes this.
  10. Ellier

Ellier Истакнат член

Извини сега гледам дури, прегледот (општ со мерење очен притисок, одредување диоптрија на апаратите и читање на буквите)кај било кој од докторите во деница чини 1000мкд без капки и 1500 доколку се потребни капки за проширување на зениците(мене не ми требале пошто имам широки зеници). Има и други врсти на прегледи за катаракти и сл веќе поставени дијагнози ама не знам цени можеш да се јавиш на тел ќе ти кажат :)

Јас практикувам на 6 месеци, сакам да си го следам диоптерот да не се зголеми нагло а и добро е да се оди да провериш за инфекции, иритации. Во врска со прашањето за очилата, може да е до видот на пластиката но подобро да отидеш на преглед 10мин и ќе бидеш раат

Last edited by a moderator: Apr 14, 2019
    marchi-cool likes this.
  11. lalinda

lalinda Истакнат член

Може да ми каже некој очен лекар за преглед ми треба, диоптер да ми одреди? И да не е многу скапо

12. poenta

poenta Форумски идол

Ти ја препорачувам д-р Софрониева од очната ординација и оптика Визус во Тафталиџе.Терминот за преглед е од 10.00ч. до 13.00ч. секој работен ден и се закажува телефонски. Цената е 1.000 ден.

RosettaStone likes this.
  13. lalinda

lalinda Истакнат член

Дали има некој искуство со преглед во Bella Vista, со оглед на тоа дека е 250 ден прегледот?

Hortenzija likes this.
  14. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Може ли да си направиш очен преглед на државно и колку пари е?

15. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Може, ќе побараш упат од матичната.

GirlRose likes this.
  16. Joraa

Joraa Истакнат член

Zdravo aj ve molam preporacajte mi dobar ocen doktor za deca, imam vnuk od 7 godini pa sakav da e nosa na kontrola

17. Meddy

Meddy Истакнат член

Dali maticnata moze da davat upat za drzavna skopje? I preporacajte doktor za pregled za dijopter mi e

18. Ann123123

Ann123123 Активен член

Zdravo, dali moze da mi preporacate ocen lekar za odreduvanje na dioptrija?

19. resenska

resenska Популарен член

Gob 8 septemvri Vojna bolnica doktor Galina Dimitrova i doktor Dragan Andonovski ubedlivo najdobri oftalmolozi so upat od maticen treba pozz

Sabaabaas likes this.