Здраво феминки, можете ли да ми препорачате добар очен лекар за одредување диоптер а и за леќи? Фала ви
Било кој од болницата Деница да избереш нема да погрешиш. Јас лично од д-р Капсарев сум задоволна. Исто можеш и во Систина, за државно не би знаела да ти кажам бидејќи сите доктори што ги знаев заминаа во приватно.
Како што ти кажаа во близина на гимназијата е, можеш да се симнеш кај хотел карпош со автобусите кои одат од партизанска (22, 22а, 7, 15, 19, 11, 4, 24, 2, 118, 21 и други), продолжуваш право и на првиот семафор вртиш лево каде што се наоѓа педагошкиот факултет, потоа пак право до зградата на настел и десно си во деница.. Вака е тешко за објаснување ама од автобускава до таму се стига за 5мин. Можеш да пишеш на гугл мапс и ќе ти даде патека со локација, поздрав
Здраво. Предложете ми добар очен доктор во Куманово. И доколку некој има искуство со др Марјан или ќерката на др Сунчица, не знам како се вика, да сподели.
да ве прашам дали често/повремено посетувате очен лекар или само доколку имате потреба? Јас досега освен на систематските прегледи никогаш не сум била на преглед за очи. Е сега на работа сум веќе 8 месеци каде што задолжително носиме заштитни очила. Обични пластични без диоптер. Неколку луѓе се пожалија дека им пречат на што добија одговор дека тие се неутрални очила и доколку на некој му пречат значи има проблем со очите. Сега и јас спаѓам во таа група. Без нив совршено гледам мислам дека немам никаков проблем но со нив ми е некако... Лошо за гледање. Според вас би требало да направам контролен преглед или нема потреба?
Ништо не те кошта да си провериш, подобро со време. Кај некои луѓе пластиката ги заморува очите, не мора да значи ништо, но за секој случај. А што се однесува за очен лекар би ги препорачала Визус, посебно проф. Д-р Гордана Софрониевска Ивановска, презадоволна сум, језда приватно е али за еднаш во година не е мн. Не е нападна, не форсира постојана промена на стакла како што знаат многу очни лекари и не дава очила каде што не е потребно. Сум имала доста долго искуство по државни очни доктори, ај вакви за одмарање онакви па слаб диоптер па не знам што, па по грешка лупнале друг диоптер и на крај кога ќе сумираш многу повеќе фаќа на државно него на приватно. Не те замара дали од кај неа ќе земеш рамки или не, ниту те форсира стаклата или леќите да ги земаш од кај неа. 3 години носам леќи од кај неа и сум презадоволна и не ме кошта мн. Цело мое семејство оди кај неа и исто така се многу задоволни.
Извини сега гледам дури, прегледот (општ со мерење очен притисок, одредување диоптрија на апаратите и читање на буквите)кај било кој од докторите во деница чини 1000мкд без капки и 1500 доколку се потребни капки за проширување на зениците(мене не ми требале пошто имам широки зеници). Има и други врсти на прегледи за катаракти и сл веќе поставени дијагнози ама не знам цени можеш да се јавиш на тел ќе ти кажат Јас практикувам на 6 месеци, сакам да си го следам диоптерот да не се зголеми нагло а и добро е да се оди да провериш за инфекции, иритации. Во врска со прашањето за очилата, може да е до видот на пластиката но подобро да отидеш на преглед 10мин и ќе бидеш раат
Ти ја препорачувам д-р Софрониева од очната ординација и оптика Визус во Тафталиџе.Терминот за преглед е од 10.00ч. до 13.00ч. секој работен ден и се закажува телефонски. Цената е 1.000 ден.
Zdravo aj ve molam preporacajte mi dobar ocen doktor za deca, imam vnuk od 7 godini pa sakav da e nosa na kontrola
Dali maticnata moze da davat upat za drzavna skopje? I preporacajte doktor za pregled za dijopter mi e
Gob 8 septemvri Vojna bolnica doktor Galina Dimitrova i doktor Dragan Andonovski ubedlivo najdobri oftalmolozi so upat od maticen treba pozz