Полуматура

Discussion in 'Мода и стил' started by Tammie, Feb 11, 2010.

1. sofijacasas

sofijacasas Истакнат член

Уште ли не разбравте дека овие вашите што ги дадовте како предлози не се за овие сегашниве ..они се праат јаки типкици ..ко божем 20 годишни да се :^) . и да ајде кажи дали сакаш по конкретно или несхо по секси со штикла :D
    еве на оваа тема има интересни фустанчиња како за на штикла со секси фустан а има и нешо ;) поконкретно

moda-i-stil/fustani-t1186/

2. OneDirection

OneDirection Истакнат член

Јас нема да дискутирам за тоа дали треба да се носи штикли и како треба да се облече на полуматура.Кој како сака и на кој како му е убаво така нека си прави.
    Инаку јас за мојата полуматура бев во вакво фустанче само црно (на сликата некако грго изгледа но стварно преубаво стои) и во сандали на полна пета а косата ми беше нешто вака.

Attached Files:

3. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Не знам уште што да облечам за полуматура

4. AzSxDc

AzSxDc Истакнат член

Девојки годинава сум полуматурантка а за полуматурската вречер сакам да носам некоее спортско фустанчее.го пребаравв целл гоогл и неможев ништо да си најдам.
    имате вие некој предлози.?

5. Lady-Love

Lady-Love Истакнат член

еее и јас прошлата година бев полуматурантка и баш ме потсетивте сега на се.Исто како и вие и јас два месеци однапред се мислев што да купам како..ова-она...дали да ставам надградба на нокти(не ставив на крајот)...но кога додје да се купува јас купив едно обично цветно фустанче со фарбелчиња од половината надолу не беше ни премногу кусо не беше ни како мантија..горе беше со корсетче....и на нозе носев римјанки..косата ми беше извиткана со преса(иако за многу брзо ми се пушти).
    јас до искуство ви препорачувам да не си ја „бубате“ многу главата за полуматура.излезете и тоа што ќе ви се допадне(и ќе ви стои убаво нормално) да си го земете.штикли мислам дека не мора да носите,но ако ви се прави ќеф носете за другарската.ќе видите се ќе ви помини како на сон.паа кога ќе ви поминат полуматурите пишете како поминавте што купивте и слично.
    еве и неколкуу предлози за фустанчиња за кои јас мислам дека се прикладни за полуматура.

Attached Files:

6. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Mi se dopaga crnoto fustance so masna.

7. sofijacasas

sofijacasas Истакнат член

еве неколку фустанчиња за полуматура

Attached Files:

8. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Од кај да почнам сега. :^)
    Вака прво: Јас си одлучив на полуматура да не носам фустан.90 % од девојчињата носат фустани, 2-3 модели се вртат, само со различни шари.Е, сега вакви некои комбинезончиња мислам да носам:
    Како прво затоа што поубаво мене ми стојат, а и не сум многу навикната по фустани, попријатно ќе ми биде вака.Може и некоја кошулка и шорцеви ама чисто сумњам. :^)
    За обувки, сандали најобични, да можам после цело лето да си ги изнаносам, евентуално на плута, ама тешко да ќе најдам.Во Бата заглеадав едни многу убави, бонбона беа ама 6000 бре мајката.Јас за 6000 свадба ќе направам. :D
    За фризура, тетка ми е фризерка па што знае нека прави и пусти :D , и верувам на неа.За шминка и онака не планирам многу, креон, римел и сјај.За педикири, маникири сама ќе се средам, еднашка отидов нокти да ми цртаат, 200 денари дадов, а не беа ништо посебно, поубави сама ќе си ги направев.Надградба да ставам за 3 дена ќе ми отидат.И така.
    Совет:
    Не се кинџурете многу на 15ка штикли и минич до п*ч, не си правете фасади на лицето и :!: бидете свои!

La.Reina.Del.Sur likes this.
  9. Mecheto1

Mecheto1 Истакнат член

Супер ти е идејата.убаво размислуваш,и подобро да се издвоиш од другите,отколку и ти да бидеш во фустан како и сите останати.

Monna.Monna likes this.
  10. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

За мојата полуматура имаше премногу теткести девојки :o
    Јас носев едно кремаво цветно фустанче без рамки, а косата ми беше со 3 внатрешни плетенки од левата страна и пуштена на десната страна( се надевам добро објаснив :D )
    Гледав баш минатата година слики од една полуматурантка која воопшто не личеше за своите години!
    Превисока штикла, пресвечан фустан кој ни матурантките не би го носеле.
    Мислам дека треба да се облечете прикладно за своите години, ќе имате време да бидете тетки и да носете штикли од 15цм.
    На нозете можете да носите сандали на не многу висока плута, таман колку за нозете да ви изгледаат подолги. :) :*

11. TeaB

TeaB Популарен член

Женски ви најдов едно убаво фустанче :)

12. Smileee

Smileee Истакнат член

^ова фустанчево мене воопшто не ми изгледа како за полуматурантки..иако знам дека 90% од девојчињата од моја генерација ќе носат такви фустани..јас си купив една сукњичка и бела блузичка..а за нозете си купив црни балетанчиња..еве вака изгледаат сукњичката и блузата..
    блузата е слична на оваа..бидејќи и мојата е така малце чипкана

danniela5, LoVeR, Sanniii and 3 others like this.
  13. pamelche

pamelche Форумски идол

14. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Јас си купив едно темно плаво фустанче од Еуро Азија, сега скоро. Ништо од моите филмови да си шијам, па после ќе сум купувала од Њу Јоркер (немаше моја големина), па си викав нема фустанчиња за мене тука, морам маичка и сукња, али на крај си го најдов моето прекрасно фустанче, не е ни многу наџиџано, ни многу обично. А за тоа дека сите можат да го имаат.. веќе не се замарам, само мене вака ке ми стои :rofl:

Anonnimna likes this.
  15. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Да не е едно нагоре тегет, а надоле цветно? И јас го бендисав тоа. :D Ама го уште немам купено. Можеби ќе се предомислам.

16. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Хаха не не,за твоја среќа ;) Мислам дека знам за кое збориш, убавко беше !

17. lile..7

lile..7 Активен член

премногу нефкусни фустанчиња не ми изгледаат ни за матура а камоли да ги носи некој кој што има 14 години.Некое така елегантно да не биде премногу шарено кратко и едноставно.Некои за полуматура носат и штикли јас тоа не би носела бидејќи би изгледала како девојка од 18 години. -_-

18. Lady97

Lady97 Популарен член

19. Elichka

Elichka Популарен член

Сестра ми купила црвено фустанче (баш е весело) и горе има прерамки а надоле е цело пуштено слободно да паѓа и има со него коланче, многу убаво стои. Ќе носи црна ташничка и црни чевли, и уште нешто ќе искомбинираме. :)

20. lile..7

lile..7 Активен член

фустанчЕ

ФЕМИНКИ дали ова фустанче ви се допаѓа за полуматура

Attached Files:

Stoimenovska, lackygirl and kika13 like this.