Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полуматура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Tammie, 11 февруари 2010.

1. sofijacasas

sofijacasas Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    4
    Уште ли не разбравте дека овие вашите што ги дадовте како предлози не се за овие сегашниве ..они се праат јаки типкици ..ко божем 20 годишни да се :^) . и да ајде кажи дали сакаш по конкретно или несхо по секси со штикла :D
    еве на оваа тема има интересни фустанчиња како за на штикла со секси фустан а има и нешо ;) поконкретно

moda-i-stil/fustani-t1186/

2. OneDirection

OneDirection Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    238
    Јас нема да дискутирам за тоа дали треба да се носи штикли и како треба да се облече на полуматура.Кој како сака и на кој како му е убаво така нека си прави.
    Инаку јас за мојата полуматура бев во вакво фустанче само црно (на сликата некако грго изгледа но стварно преубаво стои) и во сандали на полна пета а косата ми беше нешто вака.

Прикачени фајлови:

3. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Не знам уште што да облечам за полуматура

4. AzSxDc

AzSxDc Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    24
    Девојки годинава сум полуматурантка а за полуматурската вречер сакам да носам некоее спортско фустанчее.го пребаравв целл гоогл и неможев ништо да си најдам.
    имате вие некој предлози.?

5. Lady-Love

Lady-Love Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    32
    еее и јас прошлата година бев полуматурантка и баш ме потсетивте сега на се.Исто како и вие и јас два месеци однапред се мислев што да купам како..ова-она...дали да ставам надградба на нокти(не ставив на крајот)...но кога додје да се купува јас купив едно обично цветно фустанче со фарбелчиња од половината надолу не беше ни премногу кусо не беше ни како мантија..горе беше со корсетче....и на нозе носев римјанки..косата ми беше извиткана со преса(иако за многу брзо ми се пушти).
    јас до искуство ви препорачувам да не си ја „бубате“ многу главата за полуматура.излезете и тоа што ќе ви се допадне(и ќе ви стои убаво нормално) да си го земете.штикли мислам дека не мора да носите,но ако ви се прави ќеф носете за другарската.ќе видите се ќе ви помини како на сон.паа кога ќе ви поминат полуматурите пишете како поминавте што купивте и слично.
    еве и неколкуу предлози за фустанчиња за кои јас мислам дека се прикладни за полуматура.

Прикачени фајлови:

6. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Mi se dopaga crnoto fustance so masna.

7. sofijacasas

sofijacasas Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    4
    еве неколку фустанчиња за полуматура

Прикачени фајлови:

8. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Од кај да почнам сега. :^)
    Вака прво: Јас си одлучив на полуматура да не носам фустан.90 % од девојчињата носат фустани, 2-3 модели се вртат, само со различни шари.Е, сега вакви некои комбинезончиња мислам да носам:
    Како прво затоа што поубаво мене ми стојат, а и не сум многу навикната по фустани, попријатно ќе ми биде вака.Може и некоја кошулка и шорцеви ама чисто сумњам. :^)
    За обувки, сандали најобични, да можам после цело лето да си ги изнаносам, евентуално на плута, ама тешко да ќе најдам.Во Бата заглеадав едни многу убави, бонбона беа ама 6000 бре мајката.Јас за 6000 свадба ќе направам. :D
    За фризура, тетка ми е фризерка па што знае нека прави и пусти :D , и верувам на неа.За шминка и онака не планирам многу, креон, римел и сјај.За педикири, маникири сама ќе се средам, еднашка отидов нокти да ми цртаат, 200 денари дадов, а не беа ништо посебно, поубави сама ќе си ги направев.Надградба да ставам за 3 дена ќе ми отидат.И така.
    Совет:
    Не се кинџурете многу на 15ка штикли и минич до п*ч, не си правете фасади на лицето и :!: бидете свои!

На La.Reina.Del.Sur му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mecheto1

Mecheto1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    52
    Супер ти е идејата.убаво размислуваш,и подобро да се издвоиш од другите,отколку и ти да бидеш во фустан како и сите останати.

На Monna.Monna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    За мојата полуматура имаше премногу теткести девојки :o
    Јас носев едно кремаво цветно фустанче без рамки, а косата ми беше со 3 внатрешни плетенки од левата страна и пуштена на десната страна( се надевам добро објаснив :D )
    Гледав баш минатата година слики од една полуматурантка која воопшто не личеше за своите години!
    Превисока штикла, пресвечан фустан кој ни матурантките не би го носеле.
    Мислам дека треба да се облечете прикладно за своите години, ќе имате време да бидете тетки и да носете штикли од 15цм.
    На нозете можете да носите сандали на не многу висока плута, таман колку за нозете да ви изгледаат подолги. :) :*

11. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Женски ви најдов едно убаво фустанче :)

12. Smileee

Smileee Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    12
    ^ова фустанчево мене воопшто не ми изгледа како за полуматурантки..иако знам дека 90% од девојчињата од моја генерација ќе носат такви фустани..јас си купив една сукњичка и бела блузичка..а за нозете си купив црни балетанчиња..еве вака изгледаат сукњичката и блузата..
    блузата е слична на оваа..бидејќи и мојата е така малце чипкана

На danniela5, LoVeR, Sanniii и 3 други им се допаѓа ова.
  13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.453
    Допаѓања:
    17.133
  14. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Јас си купив едно темно плаво фустанче од Еуро Азија, сега скоро. Ништо од моите филмови да си шијам, па после ќе сум купувала од Њу Јоркер (немаше моја големина), па си викав нема фустанчиња за мене тука, морам маичка и сукња, али на крај си го најдов моето прекрасно фустанче, не е ни многу наџиџано, ни многу обично. А за тоа дека сите можат да го имаат.. веќе не се замарам, само мене вака ке ми стои :rofl:

На Anonnimna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Да не е едно нагоре тегет, а надоле цветно? И јас го бендисав тоа. :D Ама го уште немам купено. Можеби ќе се предомислам.

16. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Хаха не не,за твоја среќа ;) Мислам дека знам за кое збориш, убавко беше !

17. lile..7

lile..7 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    премногу нефкусни фустанчиња не ми изгледаат ни за матура а камоли да ги носи некој кој што има 14 години.Некое така елегантно да не биде премногу шарено кратко и едноставно.Некои за полуматура носат и штикли јас тоа не би носела бидејќи би изгледала како девојка од 18 години. -_-

18. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    :)

Прикачени фајлови:

На LoVeR му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Elichka

Elichka Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    545
    Сестра ми купила црвено фустанче (баш е весело) и горе има прерамки а надоле е цело пуштено слободно да паѓа и има со него коланче, многу убаво стои. Ќе носи црна ташничка и црни чевли, и уште нешто ќе искомбинираме. :)

20. lile..7

lile..7 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    фустанчЕ

ФЕМИНКИ дали ова фустанче ви се допаѓа за полуматура

Прикачени фајлови:

На Stoimenovska, lackygirl и kika13 им се допаѓа ова.