Првут

Discussion in 'Коса' started by Sonce, Nov 19, 2009.

1. summer.girl

summer.girl Истакнат член

Јас имав многу првут.Ги имав испробано сите шампони и ниту еден не ми помогна.Еднаш една моја другарка ми кажа дека купила Head and Shoulders и дека нејзе и помогнал.Решив и јас да го купам.Кога прв пат ја измив косата имав повторно но не многу.И вториот пат имав уште малку.Но кога ја измив третиот пат во косата немав ни трага од првут.Од тогаш па се до денес.Јас го користам само Head and Shoulders и заборавив како изгледа првутот

2. FBI

FBI Популарен член

3. Kalimerka

Kalimerka Истакнат член

Јас си користам DOve, ама кога фатив првут, поим немам како ми препорачаа Clear на една промоција во Веро и го купив. Шампонот е стварно лек за првутот.

4. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Мене првутот ми се појави уште во основно. Пробав и Head & Shoulders, и Wash & Go и Doctors и свети Doctors! Ништо, ама буквално ништо не ми помогна. За среќа не се откажав од потрагата по шампон кој ќе ми помогне да го исчистам првутот и тогаш го пробав Pantene. Веќе 7 - 8 години го користам овој шампон и сум презадоволна! Првут не паметам кога последен пат сум видела на главава. Ама секој има различна кожа и скалпот кај секого не реагира исто на ист шампон.

Buttterfly likes this.
  5. femina333

femina333 Истакнат член

Од самиот почеток на пубететот ми се појави многу првут. Пробав многу шампони, но ништо не ми помагаше. Но кога започнав да го употребувам шампонот NIREL веќе воопшто немам.
    Може да се купи во сите аптеки и не многу скап. Клинички е испитан и помага дури и за: опаѓање на косата, јадеж, црвенило, првут...
    Единствен недостаток е што нема убав мирис.

6. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

И јас имав првут,пробував со секакви шампони .. Али почнав да користам Pantene и не го испуштам од рака :D Топло ви го препорачувам ! :)

7. firequeenn

firequeenn Популарен член

сметам дека тоа е индивидуално за сите некои имаат преку цела година и со никакви препарати , шаммпони , регенератори маски за коси неможат да го отстранат :worried:

8. SexyLady

SexyLady Популарен член

Јас за првут го користам Advance Techniques од Аvon против првут и многу ми помага. Ем убаво мириса, ем нема веќе бел „прав“ во косата. :)

9. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Мојот сопруг имаше проблем со првутот, го решивме со Head & Shoulders.

10. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Јас почнав да си ставам ампули бивиплекс за да ми расте побрзо косата и ми расте. Арно ама првут ми се напраи, не многу речиси и да не се приметува, ама го има и ме вади од такт :@ . Не сакам да се мијам само со шампон зошто така нема да ми расте побрзо, а сакам долга коса :worried:

11. vemili

vemili Истакнат член

ви благодарам на советот овој сапун помага и за флеки на лицето го купив и супер а во аптека ми рекоа дека помага и за псорјаза ви благодарам поз..

12. vemili

vemili Истакнат член

Поз.. со сапунот се мие лицето како обицно потоа нанесуван крем за сува коза од оние од докторс за сува коза а косата ја мијам само со сапунот има ефект еве веке трето миенје се гледа подобруванје се надевам мене ми помогна се надевам и на вас posting.php?mode=reply&f=9&t=47#

13. Mini.girl

Mini.girl Истакнат член

Првутот мене знае да ми се појави во зимски период. Еве неодамна ми се случи тоа и си купив одма Head & Shoulders. Одма си го решив проблемот, презадоволна сум од шампонот, а плус и убаво мириса,некои нови видови имаа.

14. viki44e

viki44e Популарен член

Некогаш кога ќе ми се појави првут се мијам со Сулфаре (незнам точно како се чита)...
    Неможев да најдам сликичка,но го има по аптеките,кој сака слободно може да го проба..
    Добри резултати има кај мене.

15. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

А го имате ли користено новиот шампон од нивеа колекцијата ,го гледам цело време на Тв го рекламираат дури и парите ке ги врателе викаат ако немало резултати ?

16. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Чичково масло од Галафарм му е мајката! Ставате од маслото на памукче и нанесувате на местата со првут, оставате да постои едно 20-30 минути и миете убаво, имам слушано дека маслото ја осветлувало косата, ама не сум баш сигурна, ако некоја има искуство нека помага, а за првутот гарантирам дека го снемува! :)

anastasija85 likes this.
  17. agirl17

agirl17 Истакнат член

да да чичково масло е одлично за првут, и плус го спречува опаѓањето и го забрзува растењето на косата. Само што не се остава 20-30 минути, туку 1 час. :)

18. sunfemina

sunfemina Популарен член

Мене ниеден шампон од типот на Head & Shoulders, Nivea, Recept против првут и сличните на нив, не ми помагаше. Можеби ми се намалуваше првутот ама пак беше присутен, се додека во аптека не ми го препорачаа Реконазол-от, медицински шампон кој освен за првут се користи и за други проблеми со кожата на главата (според проблемот се одредува и дозирањето). Како и да е по првото миење осетив промена, кожата не ме чешаше и 80% од првутот го снема. Веќе после второто миење првут немав воопшто, а продолжив превентивно да го ставам додека не го потрошив шишенцето.
    Од тогаш проблем со првут имам многу ретко, а штом ќе се појави Реконазол ми е спасот. Приметив дека мојата кожа на главата не прифаќа шампони кои што се наменети за Sensitive скалп. Неколку пати сум се излажала да земам H&S таков и Pantene, па дури и Алпецин Сензитив и сите ми предизвикаа чешање и нормално првут. Значи некоја состојка што се става во таквите шампони мене никако не ми одговара и ми предизвикува проблем, така да никогаш веќе нема да се обидам да користам такви шампони.
    Инаку Реконазолот се става само на кожата на главата кај коренот на косата (јас директно со шишенцето поминувам низ главата), не се става на целата коса и не создава пена како обичните шампони, се втрива, се остава неколку минути и се измива.

19. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

^^колку пари е тоа масло чичково?

20. Adi888

Adi888 Форумски идол

озбилно колку пари е и дали помага??