Првут

Discussion in 'Коса' started by Sonce, Nov 19, 2009.

1. meggle

meggle Популарен член

Најобичниот, најефтиниот шампон од коприва, редовно го користев 3 месеци, после тоа си видов резултати.
    Нема првут, косата ми е посјајна и поцврста, побрзо расте и практикувам да ја мијам 1-2 пати неделно.

Пред тоа бев како со брашно посеана во главата, ми беше комплекс и срам било како да ја носам косата.
    Пробував секакви шампони, илјадници денари издавав, ама ете лекот бил во најефтиниот :)

https://www.paket.mk/product/ilirija-sampon-od-kopriva-230ml/

Feminka22 likes this.
  2. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Мислам оти ти иам пишано и порано купи шампон кетоконазол од аптека околу 200-300 денари е, истиот проблем го влечам, од 2 миења ми помина ама треба превентивно да се повторува постапката, ќе прочиташ во упатството

Feminka22 likes this.
  3. anaspace

anaspace Истакнат член

Пробај со шампонот на URIAGE против перут, го има во Зегин, околу 570 ден е. На нивната страна гледам дека имаат шампон и против тежок првут од истата марка, можеш да си прашаш во аптека.

Last edited: Mar 31, 2022
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Дечки да се пофалам дека ИЗГЛЕДА си го најдов чарето.Ќе потврдам наредна недела.
    У понеделникот кога се бањав, т.е пред да се бањам држев саат време чичково, после стаив 3 прста оцет и 1 прст вода измешано на главата и ууубаво триев.Буквално до денес два пато се почешав, првут не видов пошо ми е собрана.Ама прееска кога се плетев не видов.И буквално ова е рекорд да не мијам коса толку дена а да не ми е зејтин.Дури и сумљиво ми е.Ама дека не искачав деновиве и ја остаив.Утре ќе ја повторам постапката
    Буквално мајка ми хинтов тогаш ми го кажа лол.А гледа дека се мучам со првутот.Ми рече 2 пати неделно да повтарам
    Пробајте си, иаме дома оцет сите, ништо не нѐ кошта

malinnnnnna and Justicija like this.
  5. Annath

Annath Форумски идол

@Feminka22 убаво е да одиш на дерматолог да ти исклучи себореичен дерматит на скалпот.
    После прави експерименти со оцет и слично.
    Мене лично Ороназол и Реконазол ми помагаа за првут, ама одамна немам проблеми со тоа.

Feminka22 and buba4e89 like this.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Кажете кој ајде.Бев кај Башаровска како и да се вика во Румунска кога имав дерматит во увото, на интернет ми ја прочита дијагнозата…не ме ни виде као жената.
    Неќам таков доктор.

7. Annath

Annath Форумски идол

Ирена Димитровска или Грети Јакимовска во 8 Септември (Воена болница). Ако најдеш термини.
    За приватно, Старова, Камберова или Петров во Дерма Плус.

Feminka22 likes this.
  8. anaspace

anaspace Истакнат член

што е тоа чичково?

Milen4etooooo and Feminka22 like this.
  9. Hisha

Hisha Популарен член

Види ја клиниката што ти ја пратив, зврцни информирај се, и пробај го шампонот од ив роше смирува чешање.

Feminka22 likes this.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Масло

anaspace likes this.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

А да им ја кажеше тајната како да немаш проблем со првут:wasntme:
    Фала богу, никогаш сум го немала, ама ко ќе прочитам хеденшолдерс автоматски почнува да ме чеша главата:worried:.

Feminka22 likes this.
  12. wildqueen

wildqueen Активен член

13. Annath

Annath Форумски идол

Head and shoulders не сум користела, преагресивен е. Кога и да сум имала проблем со првут, земам Ороназол, барем последно тој го користев, не паметам пред колку време. Тајна немам, користам претежно природни шампони, менувам повремено со хемиите од ДМ, не ставам голема количина шампон. Не користам регенератори. Масла, маски и спрејови да, на врвовите, на скалпот не.

Justicija and Biljarkata like this.
  14. Justicija

Justicija Форумски идол

Значи и ти имаш себореја, ко мене, и јас бев на дерматолог и знаеш што ми рече за првутот имаш мн шампони одбери си го кој сакаш, само да не јадиш пржена храна, љута храна, све варено, кафе и цигари никако и тоа, јас само со исхрана го средив овој проблем, и внимавај со киселината може косата да ти испадне ко мојава(јас користев киселина бидејки имав голем црвен јадеж на скалпот и корупки) пробај со исхраната

15. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Периодов со испитната пак под стрес и како по обичај ми се активира себор. дерматит на скалпот, на кожата го држам под контрола.

На дерматолог ништо не ми кажаа шо не знам, кетоконазол пак и пак. Него дали овај од биодерма или можеби тој од алверде би ми помогнал? 720EF1A0-B469-4244-85B0-AF077F4DDA70.png

16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Со алверде лошо искуство имам, од тој за мрсна коса иницијално почна да ми се лупи кожата на главата, после го пробав и за првут, џабе. Моментално го користам на Уртекам од tea tree за осетлив скалп, тој ми го препорачаа во Белина. Не е лош, немам првут и не ми се мрси брзо косата. Само многу е остра и дива ако не користиш маска.

Waverly Raven likes this.
  17. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Многу е добар шампонов можиш да го комбинираш со другиот на bioderma што е за секојдневно миење, јас сум задоволна многу од bioderma сепак е медицинска козметика за разлика од alverde

Waverly Raven likes this.
  18. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Едино ми е страв да не ми ја мрси косата овој, инаку кој е тој за секојдневна употреба? Во зелено пакување?

19. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Да овој VicNic_Photo500x500.001_a405e459-bf33-4db1-8894-4e20b5387cac_500x500.jpg

20. Ljepadevojcica♡

Ljepadevojcica♡ Активен член

Sampon protiv mnoooooooogu suv skalp i brzo mrsenje na kosata... od sto e suv skalpot doagja do rani od cesanje i mnogu korupki...za mojot soprug prasuvam, neznaev koja tema bi bila najsoodvetna pa pisav tuka...