Првут

Дискусија во 'Коса' започната од Sonce, 19 ноември 2009.

1. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    808
    Допаѓања:
    2.592
    Најобичниот, најефтиниот шампон од коприва, редовно го користев 3 месеци, после тоа си видов резултати.
    Нема првут, косата ми е посјајна и поцврста, побрзо расте и практикувам да ја мијам 1-2 пати неделно.

Пред тоа бев како со брашно посеана во главата, ми беше комплекс и срам било како да ја носам косата.
    Пробував секакви шампони, илјадници денари издавав, ама ете лекот бил во најефтиниот :)

https://www.paket.mk/product/ilirija-sampon-od-kopriva-230ml/

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.309
    Мислам оти ти иам пишано и порано купи шампон кетоконазол од аптека околу 200-300 денари е, истиот проблем го влечам, од 2 миења ми помина ама треба превентивно да се повторува постапката, ќе прочиташ во упатството

3. anaspace

anaspace Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    161
    Пробај со шампонот на URIAGE против перут, го има во Зегин, околу 570 ден е. На нивната страна гледам дека имаат шампон и против тежок првут од истата марка, можеш да си прашаш во аптека.

Последна измена: 31 март 2022
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Дечки да се пофалам дека ИЗГЛЕДА си го најдов чарето.Ќе потврдам наредна недела.
    У понеделникот кога се бањав, т.е пред да се бањам држев саат време чичково, после стаив 3 прста оцет и 1 прст вода измешано на главата и ууубаво триев.Буквално до денес два пато се почешав, првут не видов пошо ми е собрана.Ама прееска кога се плетев не видов.И буквално ова е рекорд да не мијам коса толку дена а да не ми е зејтин.Дури и сумљиво ми е.Ама дека не искачав деновиве и ја остаив.Утре ќе ја повторам постапката
    Буквално мајка ми хинтов тогаш ми го кажа лол.А гледа дека се мучам со првутот.Ми рече 2 пати неделно да повтарам
    Пробајте си, иаме дома оцет сите, ништо не нѐ кошта

На malinnnnnna и Justicija им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.471
    Допаѓања:
    201.260
    @Feminka22 убаво е да одиш на дерматолог да ти исклучи себореичен дерматит на скалпот.
    После прави експерименти со оцет и слично.
    Мене лично Ороназол и Реконазол ми помагаа за првут, ама одамна немам проблеми со тоа.

На Feminka22 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Кажете кој ајде.Бев кај Башаровска како и да се вика во Румунска кога имав дерматит во увото, на интернет ми ја прочита дијагнозата…не ме ни виде као жената.
    Неќам таков доктор.

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.471
    Допаѓања:
    201.260
    Ирена Димитровска или Грети Јакимовска во 8 Септември (Воена болница). Ако најдеш термини.
    За приватно, Старова, Камберова или Петров во Дерма Плус.

8. anaspace

anaspace Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    161
    што е тоа чичково?

На Milen4etooooo и Feminka22 им се допаѓа ова.
  9. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    5.303
    Види ја клиниката што ти ја пратив, зврцни информирај се, и пробај го шампонот од ив роше смирува чешање.

10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Масло

На anaspace му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.863
    Допаѓања:
    178.830
    А да им ја кажеше тајната како да немаш проблем со првут:wasntme:
    Фала богу, никогаш сум го немала, ама ко ќе прочитам хеденшолдерс автоматски почнува да ме чеша главата:worried:.

12. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.471
    Допаѓања:
    201.260
    Head and shoulders не сум користела, преагресивен е. Кога и да сум имала проблем со првут, земам Ороназол, барем последно тој го користев, не паметам пред колку време. Тајна немам, користам претежно природни шампони, менувам повремено со хемиите од ДМ, не ставам голема количина шампон. Не користам регенератори. Масла, маски и спрејови да, на врвовите, на скалпот не.

На Justicija и Biljarkata им се допаѓа ова.
  14. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.845
    Допаѓања:
    19.548
    Значи и ти имаш себореја, ко мене, и јас бев на дерматолог и знаеш што ми рече за првутот имаш мн шампони одбери си го кој сакаш, само да не јадиш пржена храна, љута храна, све варено, кафе и цигари никако и тоа, јас само со исхрана го средив овој проблем, и внимавај со киселината може косата да ти испадне ко мојава(јас користев киселина бидејки имав голем црвен јадеж на скалпот и корупки) пробај со исхраната

15. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.249
    Допаѓања:
    12.156
    Периодов со испитната пак под стрес и како по обичај ми се активира себор. дерматит на скалпот, на кожата го држам под контрола.

На дерматолог ништо не ми кажаа шо не знам, кетоконазол пак и пак. Него дали овај од биодерма или можеби тој од алверде би ми помогнал? 720EF1A0-B469-4244-85B0-AF077F4DDA70.png

16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.505
    Допаѓања:
    7.380
    Со алверде лошо искуство имам, од тој за мрсна коса иницијално почна да ми се лупи кожата на главата, после го пробав и за првут, џабе. Моментално го користам на Уртекам од tea tree за осетлив скалп, тој ми го препорачаа во Белина. Не е лош, немам првут и не ми се мрси брзо косата. Само многу е остра и дива ако не користиш маска.

На Waverly Raven му/ѝ се допаѓа ова.
  17. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.359
    Допаѓања:
    11.965
    Многу е добар шампонов можиш да го комбинираш со другиот на bioderma што е за секојдневно миење, јас сум задоволна многу од bioderma сепак е медицинска козметика за разлика од alverde

На Waverly Raven му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.249
    Допаѓања:
    12.156
    Едино ми е страв да не ми ја мрси косата овој, инаку кој е тој за секојдневна употреба? Во зелено пакување?

19. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.359
    Допаѓања:
    11.965
    Да овој VicNic_Photo500x500.001_a405e459-bf33-4db1-8894-4e20b5387cac_500x500.jpg

20. Ljepadevojcica♡

Ljepadevojcica♡ Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2021
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    33
    Sampon protiv mnoooooooogu suv skalp i brzo mrsenje na kosata... od sto e suv skalpot doagja do rani od cesanje i mnogu korupki...za mojot soprug prasuvam, neznaev koja tema bi bila najsoodvetna pa pisav tuka...