Првут

Discussion in 'Коса' started by Sonce, Nov 19, 2009.

1. Mashnichka

Mashnichka Истакнат член

ако имаш првут купи шампон против првут од аптекиве и прво изми се со него па со регенератор и на крај земи стави сода-бикарбона ќе ставиш само на коренот т.с на кожата не на косата и ќе стоиш 2 минути и после изми ја со ладна вода или барем млака бидејќи со ладната вода ќе ти омекне косата бар на мене ми омекнува јас со ладна вода го измивам регенераторот ставам маска од генера и многу ми ја омекнува и плус со ладната вода супер ми е е сега со сода бикарбоната мене не ми се прекина првутот но барем ми се намали а и не ставав шампон против првут па може ако ставаш шампон против првут и сода бикарбона ќе ти изчезне скрос само со сода бикарбона треба да се миеш 2 пати неделно има уште совети на сајтов провери во убавина и мода во коса :)

2. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Јас користев околу два месеца head and sholders од ментол. Имав резултати после две три миења , ама некако чувствувам како да ми се презасити и косата и главата, изгледа премногу ми е јак.Ми се појавија брунчиња на главата и многу ме чешаат ,некој ќе си помисли дека може вошки имам. Еднаш не сум се измила на вратот убаво и ми останало пена и после цел врат ме чешаше и жар црвен ми беше.
    Сега си купив на Syoss исто против првут и ќе видам како ќе се покаже.

Инаку добро и малку јаболков оцет да раредиш малку во една чашка со вода и да ја исплакнеш главата и да ја подржиш неколку минути. Косата е посјајна и понема изразено првут.

3. VikiToO

VikiToO Истакнат член

Реконазоол ??? мене тоа ми го препорачи доктор кога имав лиши и дури ми кажа само на лишите да ставам никако на главата и на другите делови на коишто немам лиши за да не се пренесат .. :?:
    Аа инаку и јас користам моментално Head and Sholders од ментол и мене ме чеша главата но не ми е исчезнат првутот .. изгледа ни тој не е вистинскиот за мене :) :)

4. sunfemina

sunfemina Популарен член

Да, реконазолот се користи и за проблеми со првут, пишува и во неговото упатство. Има поширока примена за повеќе проблеми со кожата на главата, па ако имаш проблем со првут можеш да пробаш да го третираш со реконазолот.

rajna-vojvoda likes this.
  5. VikiToO

VikiToO Истакнат член

[/quote] Да, реконазолот се користи и за проблеми со првут, пишува и во неговото упатство. Има поширока примена за повеќе проблеми со кожата на главата, па ако имаш проблем со првут можеш да пробаш да го третираш со реконазолот.[/quote]

Така ли .. не знаев :) баш ке пробам сега уште ми стои шампонот! Фала :) :)

6. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Порано си имав големи маки со првутот...но за среќа тој проблем се реши..:)

7. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Recept за против првут што е. Ефикасен е

8. Shopaholic77

Shopaholic77 Истакнат член

јас имав проблеми со првутот но сега кога го користам Wash-and-go немам првут :wasntme:

9. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Јас имав првут многу малку но приметив дека ми се појавува од мешање на шампони и сега по4нав да користам еден шампон и не го менувам Тео и навистина веќе немам првут.. :)

10. MikaDj

MikaDj Истакнат член

11. Gea

Gea Популарен член

Мојот сопруг имаше проблем со првутот. Купуваше секаков вид шампони, од Head&Shoulders до секакви медицински шампони. Единствено му помогна мојот шампон и тоа сосема случајно:

12. G.G

G.G Популарен член

Јас имав голем проблем со првутот ама сега редовно си го користам HEAD & SHOULDERS и првутот го снема :)

13. Discovery

Discovery Истакнат член

Само шампон Реконазол му е мајката :D

sunfemina likes this.
  14. ana-banana

ana-banana Популарен член

Како помала после влегување на пубертет мака мачев со првутот. Во реклами никогаш не верувам ама пробав си купив Head&Shoulders и навистина ми помогна. Го користев негде околу 2-3 години, а после тоа почнав со обичните оние коприва или бреза од Алкалоид затоа што не ми се даваа пари веќе за Head&Shoulders-от и кога видов дека е се ок и со употреба на ваквите си продолжив, а и ден денес си ги користам нив.
    Еве какви користам сега:

15. mackice

mackice Истакнат член

јас не сум задоволна од чичково масло пробав еднаш,ми стоеше еден час леле кога се измив имаше што да видам кога ми се исуши косава абе цела глава бетер првут имав невидено се зачудев,па ме интересира дали е нормално така првиот пат ,после неколку пати па се исчистува првутот? кој медицински шампон ефикасен би ми го препорачале ви благодарам однапред поздрав :sweat: :sweat: :sweat: :sweat:

16. professoressa

professoressa Истакнат член

17. mackice

mackice Истакнат член

кај може да се најде шампонов,колку пари е и дали е ефикасен поздрав.

18. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Имам долго време првут во косата. Пробав со секакви шампони дури купував и од Авон но ништо не помогна :?:

19. sunfemina

sunfemina Популарен член

Реконазол е медицински шампон за таа намена, се става само на скалпот и кај мене целосно ефикасен се покажа, а го има во сите аптеки. Тој од сликата на Vichy го има кај што продаваат нивни производи, мислам дека има во Зегин ама не сум го пробала.

20. mackice

mackice Истакнат член

колку пари е реконозол сунфемина ,поздрав :rofl: