Преса за коса

Discussion in 'Коса' started by milena-21, Nov 10, 2009.

1. soffce

soffce Истакнат член

се мислам за оваа , имаше многу позитивни критики меѓутоа нема јонизатор ..шо мислите?

Attached Files:

2. Gi.ir.ll192

Gi.ir.ll192 Истакнат член

Јас ја имам другата од rowenta и ја користам четири години без престан и сум презадоволна. Околу 1700-1800ден е и таа, така да нема да згрешиш со изборот.

3. soffce

soffce Истакнат член

која друга? има јонизатор?

4. Gi.ir.ll192

Gi.ir.ll192 Истакнат член

Пред некое време на нептун, амц.. ги гледав и само две имаше од rowenta затоа пишав другата хаха, иначе не знам дали има јонизатор искрено..

https://www.neptun.mk/categories/PEGLI_ZA_KOSA/ROWENTA-SF-1012-F0
    еве оваа

Last edited by a moderator: May 23, 2020
    soffce likes this.
  5. Albertaj1

Albertaj1 Активен член

Moze mislenje za peglava? Screenshot_20200527-083232.png

6. soffce

soffce Истакнат член

де одлучив за некоја поскапа пегла да земам па ги разгледував овие на пареа со јонизатори не знсм ти какви..некој да не има искуство дали е подобро пегла на пареа?
    многу ми е битно да ми ИЗДРЖУВА долго време права косата и да се пегла од едно поминување затоа и ке ја платам повеќе..

Attached Files:

7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Само на преа и нема да згрешип, јас имав презадоволна бев, за жал ми ја скршија на аеродром со фрлање на куфери. На поклон ја добив remington keratin protection нема врска пеглава, ич не сум задоволна.

soffce likes this.
  8. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Не знам во МК дали го има.. Јас неодамна го купив и сум презадоволна. Инаку имам ужасно дива коса,оваа како свила ја прави.

5060034523567-1624939_org.png

9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Јас сакам убава пегла да си купам. Ве молам пишете ми од која сте најзадоволни

10. soffce

soffce Истакнат член

долго време ти јс држеше исправена? дали помалку ја суши од обичната?

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Долго, а и брзо ја средував. Имам густа,долга,благо виткана коса и ја правеше перфектна.

soffce likes this.
  12. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Девојки препорачајте ми некоја добра пегла до кај 2000-2500. Битно ми е да има јонизатор и плочките да се тенки за да можам да ја користам и за правење локни:)

13. soffce

soffce Истакнат член

:wasntme:Девојки ја земав ровента 3122 зошо ептен беше на 35% попуст и ајт ама некако што знам не ми прави многу кејф , малечки се плочките и не сум навикната башка многу ми е некако пластична, лесна не знам како дс објаснам..да пробам да ја засакам и да ја покористам уште малце или ке ми предложите некоја подобра со јонизатор кератини мератини за сјај ( слободно нека има повисока цена)?
    инску имам прилично права коса не многу долга ама сакам брзински да се испеглам и да ми трае пегланото

14. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Ти се оштетува лесно косата или не?

soffce likes this.
  15. soffce

soffce Истакнат член

па да , тенко влакно имам :wasntme:

16. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Rowenta 3122 ја имам две години и сум презадоволна, имам густа коса, ако сум скоро стрижена, косата стои испеглана и три дена да не ја измијам. Ако ми е оштетена врвовите не траат долго, ми се виткаат истиот ден.
    Нема генератор на јони, ама турмалин плочките се добра замена за постигнување на истиот ефект. Дава сјаен и мазен изглед. Најдобар избор моментално до 2000 денари, за тие пари е одлична.

Дизајнот ни мене не ми се свиѓа, ама горе долу сите пегли се пластика, само некои се црни, а некои металик глос, па и поскапо изгледаат, па со LED дисплеј на температура, па дугме на тач, па автоматско исклучување, ептен "sci-fi" ги прават, и дизајнот е фактор за продажба. Е сега кога ќе размислиш, битен е материјалот на плочките а не на остатокот од пеглата, исто и немаш потреба од приказ на температурата зошто и онака ти ја подесуваш, така да занемари изглед.

Генерално,подобри се пресите со јонизирачка функција, побрзо се пегла, нема потреба еден прамен повеќе пати да го поминуваш и со тоа косата ти е пократко изложена на топлина. 1 пеглање со обична ти е како 3 пати да си ја пеглала со јонизирачка пегла. Мислам апсолутна заштита секако не постои, ама барем пролонгираш одење на фризер.
    Филипс split free е добра. 3000 и нешто е во Нептун.

17. soffce

soffce Истакнат член

фала ти најмногу за деталниот одговор баш ке ја ѕирнам оваа филипсот, решена сум уште една да земам со јони, на пареа , со кератин или некоја таква подобра

18. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Заврши попустот во Нептун,сега е 4000 а и јас ја меркам таа

soffce likes this.
  19. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Јас ја купив Rowenta3122 сега кога беше на попуст во Нептун и можам да кажам дека сум многу задоволна. Ја испеглав неколку пати косава и навистина е многу мазна и стои права, а јас имам тенко влакно и најчесто ми се виткаат краевите, но со оваа немам таков проблем. Ја испеглав и сестра ми која инаку има многу густа коса и навистина супер испадна. Само единствено чудно ми беше што плочките се тесни, и треба да се фаќаат помали прамени, но се навикнав и не ми смета.

20. KayaLena

KayaLena Истакнат член

Јас сум ептен задоволна од оваа на филипс, една година ја користам и супер е, воопшто не ја оштетува косата, напротивизгледа супер здраво и не мрда до следно миење. Вреди за парите. Screenshot_20200703-093142_Chrome.jpg