Простување

Discussion in 'Психологија' started by Unfaithful18, Sep 11, 2010.

1. Lady97

Lady97 Популарен член

простувам,ама не заборавам :!: ;)

2. Cynthia

Cynthia Популарен член

„Човечко е да згрешиш, величенствено е да простиш“ :nod:

Би простила првенствено поради мене, затоашто сметам дека доколку си го отворам срцето ќе постигнам свесно ослободување од нервозата и збунетоста. Би се ставила на местото на личноста која ми згрешила нешто или ме повредила со цел да ги откријам мотивите за неговата/нејзината постапка, ќе пројавам разбирање и на крај ќе простам. Но, никогаш нема да заборавам! :!:

3. VikiToO

VikiToO Истакнат член

Простувам но откако ке помине повредата во мене ( зависи колкава била ) и доколку тој што ме повредил се покае и се извини
    простувам бидејќи секој заслужува втора шанса но доколку не ја искористи правилно тогаш пресекувам кај што е најтенкото и ајт .. избувнувам да но тоа дека неможам да гледам пред свои очи или поправи се искористи ја шансата што ти ја давам или не глуми !!!
    а инаку за ситници простувам не сум до толку Љутка :D

4. love5

love5 Истакнат член

Простувам, но не заборавам. Враќам со иста мера, може некогаш да се случи да не возвратам ако сум сигурна дека навистина се покајал за тоа што сум му простила.

5. tessie

tessie Форумски идол

Иако на прв поглед во мене луѓето гледаат тврд орев, мојата душа е премногу мека за да не простам. Но, за мене важи следново: откако ќе дозволам да се залепи скршената чаша веќе сум ладнокрвен набљудувач кој гледа како се поправаат работите. За секој обид да се надокнади веќе направената штета сум благодарна, но повторно да гаам некои искрени чувства кон некој што ми згрешил...е тоа нема кај мене. Давам втора шанса доколку се заслужи, а трета НИКОГАШ, но не заборавам што ми се сторило и секогаш алармот кај мене е вклучен.

6. verica94

verica94 Истакнат член

човечки е да се греши - тоа не потсетува дека сме луге и дека сме вистински..
    човечки е да се прости но долку тоа што треба да се прости е нормално во граници на нормала..
    не би простила ако некој близок ми направи нешто со кое би била несрекна и неуспешна..

7. Ivah

Ivah Истакнат член

„Човечко е да згрешиш, величенствено е да простиш“

секако дека простувам но не заборавам, кога престанувам да сакам поЧнувам да несакам, како се ми направиле така и ке добијат. но никогаш нема да биде "она" што е било некогаш.

8. Morning.Sunshine

Morning.Sunshine Истакнат член

Да простувам,ама НЕ заборавам.Понекогаш ми треба доста време да простам нешто доколку истото тоа нешто многу ме повредило,но сепак ќе простам.Човечки е да се греши така велат.Со самиот чин простување даваме на некого втора шанса да си ја исправи грешката,да докаже дека навистина вреди што му се простило.Сите заслуживаат втора шанса,ама не секој заслужува да ја добие ;)

9. jokaaa

jokaaa Истакнат член

вака според мене ... простувањето е ок 1=2 x зашто секој жив човек греши и не постои совршенство но ако некој постојано продолжува со истите грешки и постапки подобро е што подалеку од таа личност...

10. chiccush02

chiccush02 Истакнат член

простувам многу .. сум простила и неверство и јавни понижувања .. и солзии мои се заборавам се велам од мене нека мине ајде ... не држам лутина никому а знам понекогаш треба ! ем простувам ем заборавам .. ;(

11. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

простувам многу ...
    простувам ама само заради мене ,ја да си се ослободам од чуството на горчина :)

crazyinlove19 likes this.
  12. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Лутината ми трае многу малку ама памтам, а кога ке премине линијата ставам крај и не сакам да разоварам повеке :)

13. Butterfly77

Butterfly77 Истакнат член

Простувам,и заборавам.Се можам да простам...таква сум за минута ми проаѓа лутината. :)

14. Miss666

Miss666 Популарен член

Простувам... но не заборавам....

Не сум таков тип на човек што враќа на нанесеното зло меѓутоа никогаш повеќе не сум иста со тие луѓе...

15. Izaabella

Izaabella Популарен член

Умеам да простам, умеам да преминам преку многу работи.
    Од една страна мило ми е поради тоа, а од друга воопшто..

Кога повеќе пати простуваш некому, веќе истиот се навикнува да те повредува. Дури почнува и несвесно да го прави тоа, нешто како навика..
    Порано многу повеќе простував, сега не. Поставив некоја граница до каде смее и до каде не, секој кој што ќе ја премине, а е свесен за правилата на игра, не ми е потребен.

As simple as that.

16. awee

awee Истакнат член

ПРОСТУВАМ АМА НЕ ЗАБОРАВАМ!

17. patika19

patika19 Истакнат член

Освен на една неодговорна будала на секој друг би му простила за се. За секоја минута кога се лутиш на некој губиш 60 секунди од твоето драгоцено време во лутење. Од мене секогаш е простено, но не и заборавено, а од господ дали ќе биде простено...

18. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

простувам да ама да заборавам никогаш. И добро има некои работи што се неопростливи

19. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Кај мене лутината трае кратко простувам,но секако морам да вратам со иста мера може време ќе помине но мора да знае дека иако сум простила тоа предизвикало болка во мене значи треба да му посакам ДОБРЕДОЈДЕ ВО КЛУБОТ нели

20. Monnchy

Monnchy Истакнат член

Не простувам ! :worried: Затоа што тие што ми згрешиле пак ке го прават истото.. веќе ми се случило.