Форумџика на годината

Развод

Discussion in 'Брак' started by lalezzz, Jun 2, 2010.

1. nikja

nikja Истакнат член

Ме интересира доколку мајката нема никаква подршка од семејството а е вработена не е финансиски јака и мокна да живее самостојно под кирија со 2 мали бебиња дали ќе и ги одземат децата?

2. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Не, треба ептен да е неподобна мајката (алкохоличарка, наркоманка, ментално нездрава и слично), единствено во такви случаи би и се одземале деца, во спротивно не.

Mumoftwo30 and nikja like this.
  3. nikja

nikja Истакнат член

Ништо од тоа не е

MiloMalo likes this.
  4. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Доколку нема (доволно) високи примања и она најтешкото поддршка од фамилија :( би се распрашала како сигурна куќа за почеток, но не сум упатена доволно околу тоа... Нека каже некој поупатен што да се прави во таков случај...

5. nikja

nikja Истакнат член

Во ред,ќе пренесам.Неги разбирам овие постапки како одат и што

MiloMalo likes this.
  6. Septemvri

Septemvri Популарен член

Ве молам за мислење, прво дали имате лично искуство со адвокатката Катерина Котевска Стисниовска, дали е навистина толку добра како што се пишува од тоа што читаме на нет? Друго, како се решивте од мажи кои ви се закануваат по живот, се работи за човек влијателен кој располага со многу пари, како и заташкани претходни прекршоци, бидејки мајка му е судијка во пензија.
    Имено се работи за моја блиска која е многу исплашена за да го напушти, поради моќта што ја поседува и заканите. Адвокатката контактирана на тел, но прв впечаток, брза и без трпение и да го сослуша проблемот. Ве молам само сопстврни искуства ако имате. Благодарам

Mumoftwo30 and mira.mira like this.
  7. riba79

riba79 Популарен член

Nemam iskustvo za razvod,no ako taa nema trpenie da slusa otkacete ja odma.
    Znaci ne e zainteresirana.
    Videte komentari za nea i drugi advokati vo zenski domakinski muabeti na fb.

Septemvri likes this.
  8. Youknow

Youknow Популарен член

Јас еднаш стапив во контакт со дотичната и ептен идиотски фидбек добив, и секако си најдов друга сто пати подобра и пофина адвокатка.

riba79 and Septemvri like this.
  9. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Идиотски пристап, скроз непрофесионално од нејзина страна. И мене и на пријателка исто ни се испонаша. Барајте други, нормални адвокати

riba79 and Septemvri like this.
  10. Youknow

Youknow Популарен член

Не знам зошто и како ја величат кога со скоро секој клиент е дрска…
    ретардиран народ сме нема шо

Mumoftwo30, riba79 and Septemvri like this.
  11. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Здраво,да ме упати некој.......кога едната страна несака да се разведе спогодбено дали мора да се оди на адвокат и да се даде тужба за развод или како и да е постапката

Travertino likes this.
  12. Butterflywomen

Butterflywomen Истакнат член

Да, во тој случај ќе се оди со тужба за развод на брак.
    Судот меѓудругото, по мислење на ЦСР ќе одлучува и за доверување на децата доколку има.
    Бракот вака или така секако ќе се разведе. Спогодбата најчесто е олесниелна околност при одлучувањето за децата, доколку не наоѓате заеднички јазик, мора со тужба.
    Доколку ти треба помош, слободно контактирај ме

13. Marriie

Marriie Активен член

Женски ми треба мислење
    Родив синче пред 2 месеци, со сопругот се венчавме кога дознавме дека сум бремена. Уште во врска имавме проблеми од страна на мајка му но не верував дека ќе дојде до овој степен. Многу почна да навредува, маж ми се коцкал, јас не сум била способна, навреди кон моите дома.. сега претерано мешање и во бебето. На сето тоа месеци наназад јас само молчам,ама еве веќе не можам му кажав на сопругот очекувајќи поддршка од негова страна но сега сме двајца непријатели во ист кревет. Не можеме смирено да разговараме, никако не сака да се делиме од неговите вика ти оди си ако сакаш ама без дете. Прашањето ми беше дали ако поднесам барање за развод има шанси да ми го земе детето? Јас сега сум на породилно но бев вработена со солидна плата, моите живеат во мал стан,а кај маж ми во куќа,а и тој зема голема плата. Ве молам за совет и мислење ако некоја имала слично искуство

14. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Бебето е многу мало на тебе ќе падне старателството. На толку мала возраст таткото добива само старателство ако мајката има болест која што би и била пречка за да го чува или ако има некој порок (дрога, алхохол).. А и не си без работа само си на породилно.. Мислам дека судот повеќе гледа на тоа каде детето би растело во здрава средина не во побогата. А тоа што има таткото голема плата само може да му ја зголеми алиментацијата.

1209, Gosh, SummerGirl and 2 others like this.
  15. Marriie

Marriie Активен член

Да напоменам дека таткото имаше сообраќајна несреќа каде имаше жртва и во моментот чекаме пресуда од апелација

16. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Бебето ќе биде кај тебе, ич за тоа не се замарај! Ако е стварно коцкар како што кажува мајка му, тогаш.....

Во таква средина, плус брзо породена, со мало бебе... можеш психички да се пореметиш, искрено.

17. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Што сакаш да кажеш со тоа твоите живеат во мал стан?
    Дека не би те примиле со синчето таму?
    Ти каде живееше пред да се омажиш?
    Твоите запознаени се со ситуацијата и со тоа низ што поминуваш?
    Паметна одлука ти е враќање во твојот поранешен дом, дали си била под кирија или си живеела во малиот стан на твоите, небитно.
    Битно да се тргнеш од таа токсична средина и луѓе што штетно ти влијаат и на тебе, а така и на малото.

@Mr.Limonko пишала за породилното дека се чека па наеднаш пуштаат сума во меѓувреме зависи финансиски. Тука многу и е важно и дали има заштеда од досега што си работела на нејзино име. Ако нема, а нема поддршка од нејзините треба да чека додека не заштеди или има пак редовни приходи, ама колку нерви ќе скине дотогаш самата најточно си знае.

SummerGirl, Mr.Limonko and Mumoftwo30 like this.
  18. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Не знаев за оваа.. Јас мислев дека на породилно се пушта редовна плата секој месец.

19. Marriie

Marriie Активен член

Прашањето ми беше дали судот би зел во обзир дека кај сопругот има подобри услови за детето

20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Породилно секогаш се земало 100% од плата.

Mr.Limonko likes this.