Развод

Discussion in 'Брак' started by lalezzz, Jun 2, 2010.

1. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@KiT Неудобна вистина која мора да ја сфатиме е дека ако сакаме нов живот, мора буквално секој ден активно да се трудиме и да работиме за да стасаме до таа цел.

Тоа можеби ќе значи 2 години стиснати заби, но е ништо во споредба со наградата - среќен остаток од животот.

Ти посакувам целосна среќа и на тебе и децата :*:

2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Сега и ти си читаш како ти одговара. Јас те советувам не купувај, ти ми викаш како да му забраниш да ја јаде храната, што ти викам да не ја купуваш. :D
    Си пишала и децата може доле да јадат, остај ги па ќе видиш. Ама мора заби да покажеш, изгледа те моткаат таму сите фамилијарно затоа ти рекле да се дели на 3.
    А за одмор секако дека ќе одиш ама не со маж ти.

JasBee11, SummerGirl and ALISA0000 like this.
  3. KiT

KiT Популарен член

Морам да купувам за децата, тие долу не јадат, ама додека сум на работа баба им знае да се качи и да им даде нешто од горе, не од кај неа. Сега за сега, невозможно е да одам сама со децата на одмор, после разводот да. И тогаш ќе треба дозвола за излегување од земјава т.е да потпише.

4. zuto

zuto Форумски идол

Ако имаат децата пасоши, не треба дозвола

LiliBoz and KiT like this.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Сериозно Одморот ти е побитен од мирот? Аман жено знаеш дека нема да им се сопре животот на децава ако една две години не одат на одмор... одмор па одмор. Пак нека бидам контраш ама ти не сакаш да се разведеш, свесна си дека треба ама не сакаш.

Gosh, Panda00, JasBee11 and 5 others like this.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ако немаш горе, нема да им дадат од доле? Децата од сабајле ќе јадат во училиште, попладне дома со тебе манџа и готово. Овде едно чудо жени ти рековме исто, ти бараш само мислења каде што ти одговара.

7. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

На море прв пат ко заработив, ко дете Охрид, дека роднини таму па секое лето, ама мама кога грмеше дома, за мал кикс на чале, ми остави аманет ни ја да не трпам.
    Не сакаш да се напнеш малку во животот, не ти е до друго. Одмор та одмор, утре ко ќе ти се жали керка, син од партнер, ќути сине бар на море одите. Ох мори мајко.. Децата не ти се среќни, задоволни може, ама среќни не ти се.

Gosh, eliesaab, JasBee11 and 6 others like this.
  8. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Што всушност бараш и сакаш @KiT ?

9. ani23

ani23 Популарен член

Ех колку многу те нападнаа,многу малку те разбраа .Ти пишав порака во инбокс.За твој живот се работи,секогаш можеш и да промениш мислење ,и да не се правдаш никому за себе.

Mother of 2boys, n.lauda and KiT like this.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Да се разведе ама да и падне лото да не изгуби комоција.

А во меѓувреме жена се враќа од втора работа истоштена зашто мора да прехрани деца со кои избегала од пекол и ја чита овде како нема да може одмор да има да се банјкаат..

Last edited: Jan 13, 2026
  11. KiT

KiT Популарен член

Имам заклучок каква личност си, читајќи те по темиве. Ама од култура, нема да го кажам.
    Имаш деца ти?

Не е сега моментот да се расправаме, само ќе кажам дека твоето мислење ич не ми е битно.

n.lauda likes this.
  12. Malesia

Malesia Популарен член

Боже нено а што мислиш ти дека ако се разведе дека треба да стане партал? За да си ги одгледа децата во мир. И како се дрснуваш на жена што има семеен проблем да се исмејуваш? Види кармата е бич.

KiT and nena2010 like this.
  13. Iva:)

Iva:) Популарен член

А ние што бевме деца 90тите, никакво море со очи не сме биле во можност да видиме па израснавме, завршивме факултет и после сами си овозможивме да одиме на море, да шетаме низ Европа. За се има време и начин во животот.

Да не и додавам сол на раната на членката па нема да дискутирам понатаму зошто мислам и дека повеќе дојде да си ги искаже маките и да и олесни отколку да најде начин да се разведе. Не само што и е мажот тежок манипулатор туку и таа е отфрлена од нејзините па и во таа куќа гледа свое прибежииште и како жртва на психичко насилство не верувам дека лесно ќе излезе од таму и ќе се одлучи на развод. Ама ако побара помош од стручно лице психијатар/психолог може би ќе и помогне да ги согледа работите пореално, зошто она што и е предочено во темава го отфрла. Со лесно нека и е и само да знае деца влечат трауми од детството цел живот и им влијае понатаму многу повеќе на личноста отколку споменот од 7 дена на море.

Panda00, TheGoldenPeach, M&M and 11 others like this.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Не сум во брак, благдарение на тоа што на мајка ми касно и текна да се разведе и не сакам да се мажам, не сакам да помислам на брак зашто и она како тебе лизнеше мазнеше за на крај да се реши да се разведе откако мене ме уништија. Па сега размисли си дали е побитен одморот или децата. За тоа каква личност сум ич да не те занима, само се надевам дека со твоите одлуки нема да и го сјебеш животот како мене моите што ми го сјебаа.
    Жена што има семеен проблем нема да и се одењата на одмор битни. Вервај ме.

15. CareTee

CareTee Популарен член

Мене не ми е јасно само дали тој од секогаш бил ваков или нешто се има сменето па одеднаш вака се однесува… За мене не е нормално татко да не учествува во семејниот буџет. Извини ама сметките се само една третина од трошоците. Каде е се останато, да не набројувам.
    Што всушност добиваш ти од него? Учествува ли во одгледувањето на децата, помага ли со обврски дома, воспитување, незнам како функционирате ако веќе е видна намерата барем на едниот родител за развод.
    Се надевам ќе најдеш излез од оваа ситуација, мораш да бидеш малку по храбра, и малку тактички да почнеш да менуваш некои работи за во твоја корист.

JasBee11, SummerGirl and KiT like this.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Он е како татко ми што беше. Мајка ми теглеше се за мене. Он сметки плаќал, а мајка ми сите пари ги даваше дома. И пред сите лизни мазни, а дома хорор. Па сега нека си ја акне главага оти јас лошата овде од искуство и кажувам каде греши. Он си плаќа сметки на пола со татко му, она дошла во нивна куќа, реновирала со нејзини пари во туѓо, секој денар го давала дома за бели да биде се ок, и сега... е па сега. Им купувала на децата работи да не осетат што се дешава ( а како само знаат и осеќаат).. ама ете ќе се првадаме и ќе седиме.

eliesaab, JasBee11, ALISA0000 and 3 others like this.
  17. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Тоа де.

И видов некаде Нена ја нападна дека контраџија била.. Епа сесре бегај Ако нејкеш децата ко Нена да ти се :D
    Нена од искуство збори

No offense @nena2010 Ама мислам ме сваќаш :*

eliesaab, JasBee11, ALISA0000 and 5 others like this.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Па обично ние што аме поминале сме контраџии, лоши, оштроконџи... ама навикната сум. Ако не па не се мои деца па да се секирам дали ќе ги заебе.

19. KiT

KiT Популарен член

Извини, не знам кој кого нападна. Со Нена и во други теми имам лошо искуство, не сакам да навредувам. Не ме занима

20. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Што сакаш?
    Сите да те тапшаат по рамо?
    Епа, нема.
    И токму тапшаџиите нема да ти помогнат. Некои од нив не се свесни колку е нешто претешко да се издржи. Ќе заглавиш.
    Слушај луѓе кои поминале низ пекол. Нека се груби, ама само тие ќе те насочат правилно. Кој сака спас, понекогаш мора да се откаже од нешто. Мирот вреди повеќе од комфорот.
    Доби совети, твое е дали ќе ги послушаш. Толку.